07-03-2008, 16:53
|
|
|
|
חבר מתאריך: 16.09.06
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי לוליק.
כרגיל, לא יודעים ומברברים שטויות (ותודה ל cer666...).
|
אין בעד מה. עכשיו תורי להגיב?
ציטוט:
במקור נכתב על ידי לוליק.
הקוטר - 0.5 - הוא מחצית האינטש, כלומר מעט יותר מ-12 ס"מ. הוא זהה באקדח "נשר המדבר" וברובי צלפים מטיפוס "בארט".
|
על תרגום המידות כבר תיקנו אותך, אבל אני מניח שזו סתם טעות כתיב, אז אין מה לייחס לה חשיבות כזו או אחרת.
ציטוט:
במקור נכתב על ידי לוליק.
אולם לא מודדים קליעים באמצעות קוטר אלא באמצעות קליבר. רק את כלי היריה עצמו מודדים באמצעות קוטר. הקליבר - שהוא הקוטר + אורך התרמיל - שונה בנשר המדבר בהשוואה לבארט.
|
- מידות קליע באות תמיד בנתון של קוטר X אורך תרמיל (לא באמת כופלים, זו רק צורת הכתיבה).
- הגדרה לקאליבר ממרים-וובסטר" 2 a: the diameter of a bullet or other projectile b: the diameter of a bore of a gun
- בהגדרה של חת"ם קאליבר הוא חילוק אורך הקנה (במקרה של תותח) בקוטרו, כמו שציין כבר לפני עידו403.
- בכל אופן קאליבר הוא לא סכום אורך וקוטר הקליע.
ציטוט:
במקור נכתב על ידי לוליק.
ההשפעה היא במהירות הלוע וזאת בעיקר (אבל לא רק)בגלל כמות אבק השריפה שבתרמיל (ולא חנ"ה כמו שידידינו cer666 כתב). חנ"ה הוא חומר נפץ הודף.
|
- אבש"ש (תערובת של פחם אבקתי, אשלג חנקתי וגופרית) מהווה בעצמו חנ"ה (או Low explosive או Propellant תלוי באיזה מינוח אתה רוצה לבחור. שלשתם זהים).
- כיום בתחמושת לרובים אין אבש"ש, יש דורות מתקדמים יותר של חנ"ה שמשאירים הרבה פחות שיירים שקנה ויוצרים הרבה פחות עשן.
- למעשה כבר במאה ה-19 עם כניסת הקורדיט (Cordite) לשימוש באנגליה האבש"ש הפסיק להיות החנ"ה המוביל בתחמושת (וגם הקורדיט לא שרד הרבה זמן).
- מהירות קליע התחלתית (שהיא למעשה מהירות הלוע) נגזרת מכוח ההדף שנגזר מכמות החנ"ה. מהירות הקליע היא שקובעת את הטווח והתנע (עוצמת הפגיעה). את כל זה כתבתי בהודעה הראשונה שלי.
אז אחרי שברברנו שטויות, אולי כדאי לחפש קצת ברשת מידע לפני שכותבים.
(ד"א, זה נכון גם לגבי, בימים האחרונים שלחתי פה 2 הודעות שכללו פרט מוטעה, אחת בגלל קישור לא נכון שהזכרון הרעוע שלי עשה, והשני בגלל שהסתכלתי על השורה הלא נכונה בטבלא. קורה, טועים. אם גם נתקן אחד את השני בצורה מתורבתת נוכל גם ללמוד מהטעויות.)
|