03-03-2008, 13:38
|
|
|
|
חבר מתאריך: 04.02.06
|
|
כמה בעיות במצלמה שלי - ניקון D80
במהלך הטיול שלי בניו זילנד נתקלתי בכמה בעיות שלא היו קודם לכן. אם מישהו מכם מכיר חלק מהן ו/או נתקל בכזאת בעיה, אשמח לדעת:
1.
מעטפת הגומי בטבעת הזום של העדשה מתחילה להתרופף טיפה בחלקה. נראה שהדבק שמחבר את הגומי לעדשה נחלש.
2.
ישנה תופעה של פיקסלים חמים/מתים בחלק מהתמונה. למי שלא יודע, זה נראה כמו נקודות קטנטנות בצבע בהיר, השונות מהצבע השולט מסביבן. לא כולן באותו צבע (יש כחול, אדום, ירוק וגוונים נוספים). בד"כ זה קורה בצילום עם ISO גבוה.
3.
המצלמה מתקשה בקריאת "רמת הכוח" של הסוללה, גם עם הסוללה המקורית וגם עם סוללה חלופית. זה מתבטא בכך שסוללה <בין אם הוטענה הרגע, או בין אם נעשה בה שימוש> מוצגת כאילו נשאר לה רק 10-5%, או לעיתים אפילו 0%, מה שכמובן גורם לכך שהמצלמה "מורידה הילוך" ולא מאפשרת להשתמש בחלק מהפונקציות שלה. יש לציין כי כיבוי והדלקה של המצלמה פתר מיידית את הבעיה (המצלמה תַראה/תקרא את רמת הכוח האמיתית של הסוללה), אבל הבעיה לפעמים הופיעה שוב, לאחר כמה ימים או אפילו תוך כמה שעות/דקות. תופעה זו קרתה פעמים בודדות בלבד, בעיקר אחרי מרבית הטיול.
4.
לעיתים בזמן הצילום כל התמונה יוצאת ממש מטושטשת, לא כתוצאה מרעידה שלי ו/או שימוש בחשיפה איטית, אלא בגלל שמשהו בתוך המצלמה/עדשה זז בו-זמנית עם הלחיצה על המחשף וגורם לרעידה. איני יודע מה בדיוק זז שם, יכול להיות שזה קשור למנגנון ה- VR של העדשה, ויכול להיות שזה איזה משהו פנימי במצלמה. לצערי אין לי דוגמה להראות, כי מחקתי את כולן (תמונות ממש לא טובות מוחקים מיד, אתם יודעים). גם תופעה זו קרתה רק כמה פעמים (לא שזה מעודד - זה לא אמור לקרות בכלל).
מאז שחזרתי לארץ לא יצא לי לצלם באותה אינטנסיביות כמו שצילמתי בניו זילנד, ועל כן קשה לי לחוות את דעתי על מה הסתדר בינתיים "מעצמו" ומה לא.
אם מישהו נתקל באחת הבעיות האלה, ו/או יודע מה יכול להיות מקורן או איך פותרים אותן, אשמח לתגובה בנושא.
בתודה,
נמרוד.
"Take only Photographs, leave only Footprints"
|