01-03-2008, 09:31
|
|
|
|
חבר מתאריך: 03.11.02
|
|
וכאן בדיוק טמונה הסכנה.
את הפעילות הקרקעית המאסיבית היו צריכים לבצע ללא קשר להסלמה בשטח ע"י חמאס (שזה בעצם איתות לכך שהוא מוכן לפעילות כזו).
ממזמן ישראל היתה צריכה להציב אולטימטום לחמאס ולארגוני הטרור כי עליהם להתפרק מנשקם.
לפני לוודא שהעורף מוכן (מקלטים, אספקת מוצרים ושירותים חיוניים בשעת חירום, שינוע אוכלוסיה במידת הצורך ועוד), כמו כן לגייס מילואים, לדאוג ללוגיסטיקה (ציוד תקין ובכמות מספקת), לוודא שרמת הכשירות גבוהה ולבצע אימונים ורענונים במידת הצורך, לרכז כוחות ובפקיעת האולטימטום להכנס לעזה.
אני לא משלה את עצמי, גם בפעילות כזו יהיו לנו פצועים והרוגים, אבל לפחות נדע שעשינו את המקסימום.
משום מה המחשבה בארץ היא שאסור לישראל ליזום עימות, היא חייבת רק להגיב להסלמה, ולהגיב מהר כדי שלא לאבד את ה"צידוק המוסרי" להלחם (הוא הרביץ לי, אז מותר לי להרביץ לו חזרה) ולכן רוב הפעולות הצבאיות בשנים האחרונות היו "מבצעים מתגלגלים".
יתכן וזה היה אחד הגורמים לכשלון מלחמת לבנון השניה. היו צריכים להגיב במיידי בצורה מינורית כחלק מהפעולות (שידוע שב-99% מהמקרים לא עובדות) לסכל את החטיפה ולאחר מכן להטיל אולטימטום על החיזבאללה לשחרר את החטופים ולהתכונן היטב למלחמה.
|