לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ●●● ברוכים הבאים אל פורום צבא וביטחון ●●● לפני הכתיבה בפורום חובה לקרוא את דבר המנהל ●●● עקבו אחרינו! ●●● חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > צבא ובטחון
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 15-02-2008, 23:17
  טל ענבר טל ענבר אינו מחובר  
מומחה לתעופה, תעופה צבאית, חלל ולווינות. חוקר בכיר במכון פישר

חבר מתאריך: 02.07.05
זיהוי
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי idanmo שמתחילה ב "עזרה בבקשה לזיהוי עיטורים סובייטים ממלחמת-העולם ה-2"

שלום עידן, צר לי אם תתאכזב מהממצאים הבאים:

יש כאן רק "עיטור" אחד - מדליה לציון 20 שנה לניצחון על גרמניה הנאצית, והיא מחוברת למתלה עם סרט לא נכון . כל היתר - הכוכב האדום הוא תג כובע של הצבא האדום; תג של תחרות ספורט (אוניברסיאדה); תג של קזחסטאן ותג של לנין - הונפקו ונמכרו במיליונים וערכם אפסי. למותר לציין כי אין קשר בינם לבין עיטורים צבאיים בכלל ושל מלחה"ע השנייה בפרט. אפשר לראות את המחיר של הסיכות - 10 קופייקות, 20 קופ' וכיו"ב.

כמובן שפרט למדליה איש במשפחתך לא יכול היה לקבל את הסיכות אלא לקנות אותן ואין להם כמצויין לעיל קשר למלחמה; לגבי המדליה, כיוון שהמתלה שלה הוא ממדליה רוסית שהונפקה בשנת 1995, הרי שהסיכוי שהיא אכן הוענקה למי מחברי משפחתך ונשמרה אצלו במצבה המקורי הוא אפס. יתכן, שהמתלה והסרט המקורי אבדו והוחלפו. סתם להשכלה כללית - מחיר של מדליה כזו ב - EBAY הוא לרוב 2-4 דולר.

סיכות כפי שהעלית נמכרות לפי משקל וערכן אפסי. (סוחרים רבים באיביי נותנים במתנה סיכות למי שקונה פריטים אחרים).

נערך לאחרונה ע"י טל ענבר בתאריך 15-02-2008 בשעה 23:23.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 15-02-2008, 23:36
  טל ענבר טל ענבר אינו מחובר  
מומחה לתעופה, תעופה צבאית, חלל ולווינות. חוקר בכיר במכון פישר

חבר מתאריך: 02.07.05
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי idanmo שמתחילה ב "דבר 1 תודה על התגובה..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי idanmo
דבר 1 תודה על התגובה המהירה.
דבר שני ומאוד מאוד חשוב: כל הסמלים כולל המדליה הם נישמרים במצבם המקורי כבר כמה עשרות שנים טובות, כל אלה הם מזכרות מסבא שלי ז"ל אשר שירת בצבא האדום.
דבר שלישי, שום פרט שם לא קנויי או הישתנה מאז סבא שלי ז"ל קיבל אותו, מאוד נעלבתי שאמרת שזה קנוי ושאפסים הסיכויים שזה מקורי, אבל האמת לאמיתה היא שהם מקוריים - סבתא שלי שמרה אותם טוב טוב במקום מיסתור בבית...

* אבל תודה על התגובה המהירה.......

שלום לך שוב.

אני חוזר ואומר, סיכות שיש עליהן מחיר מאחור (נקוב בקופייקות - קופייקה היא מאית הרובל, כמו אגורה אצלנו) אינן עיטורים ולא הוענקו אלא נמכרו.

לגבי המדליה, שזיהיתי עבורך, אני מצרף תמונה של הסרט הנכון. מכיוון שהסרט החלופי לא היה קיים עד 1995, הרי שדבריך לוקים באי דיוק משמעותי. צר לי אם הפריטים הנ"ל אינם מה שאתה חושב, או מקווה, אבל זו המציאות (או שמא אתה חושב שסיכת מזכרת לציון תחרות ספורט לסטודנטים משנת 1973 היא עיטור צבאי?).

מה שכדאי שתבקש מקרובי משפחתך, במידה ויש להם, הוא התעודה של המדליה.

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
ישן 15-02-2008, 23:43
צלמית המשתמש של idanmo
  משתמש זכר idanmo idanmo אינו מחובר  

חבר מתאריך: 29.01.06
שלח הודעה דרך ICQ אל idanmo שלח הודעה דרך MSN אל idanmo Facebook profile
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי טל ענבר שמתחילה ב "[QUOTE=idanmo]דבר 1 תודה על..."

1) OK, מקבל את זה שקיים סיכוי תיאורטי ואפילו מעשי שהסרט הוחלף.
2) חשוב לי לחזור ולהדגיש שסבא ז"ל ודוד שלי קיבלו את כולם, לא קנו, אבל שטויות לא ניהייה קטנוניים.
3) הייה בירשותה של סבתא שלי עוד הרבה תיעוד היסטורי ממלחמת העולם ה-2 ואפילו מהשואה (כולל הטלאי הצהוב האמיתי המקורי המזעזע במצב טוב+ אפילו), אבל הוא ניגנב באחת הפריצות שעשו לה בבית (וביחד חגגו לה גם על כימעט 300,000 ש"ח מלבד התיעוד ההיסטורי שהייה לה).........
4) אני לא מאוכזב כי עצם זה שייש לי תיעוד מגבורתו של סבי ז"ל שנילחם בנאצים ימח שמם וזיכרם מאוד מספק אותי....

* עריכה: בכל מיקרה תודם לכולם על המידע, מאוד הייה לי חשוב לדעת......
לירוני ((: אומר/ת:
ואי אתה פרוייקט כזה טוב בפסיכולוגיה.
עידן משה אומר/ת:
אמרתי לך.

נערך לאחרונה ע"י idanmo בתאריך 15-02-2008 בשעה 23:46.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 06:55

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר