לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ●●● ברוכים הבאים אל פורום צבא וביטחון ●●● לפני הכתיבה בפורום חובה לקרוא את דבר המנהל ●●● עקבו אחרינו! ●●● חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > צבא ובטחון
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
האשכול נעול

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 29-01-2008, 07:49
  יואב בן צוריה יואב בן צוריה אינו מחובר  

חבר מתאריך: 26.01.08
משהו שקיבלתי במייל - תגידו זה אמיתי ?

במילואים האחרונים שלי הוצבתי לשמירות בכלא מגידו. בתדריך נאמר לנו, בין היתר , באופן הכי מפורש שבעולם, שגם אם האסירים הביטחוניים הממלאים את הכלא השיגו נשק חם והם יורים עלינו, למגדלי השמירה, אסור בשום פנים להשיב אש .

שאלנו, אם כך לשם מה ניתן לנו נשק? אז שאלנו....

באחד הלילות, עלה במפתיע קצין בדרגת אל"מ למגדל השמירה שלי עם עוד שני קצינים כששאר הפמליה מחכה למטה. הקצין הציג עצמו כמפקד מחוז או משהו דומה לזה והחל מתחקר אותי: "מה שמך? מהיכן אתה בארץ? האם אתה נשוי? כמה ילדים" וכו'. אחרי הקדמה זו הוא עבר ל"תכל'ס ".

- " נניח שיורים עליך מהמכלאה הזו, מה אתה עושה ?".

- " זה תלוי", עניתי. "אם ניטרלו אותי או שאני עדיין יכול לעשות משהו ואם אני עדיין יכול לתפקד, ברור שאני מעביר לאוטומט ומרוקן את כל המחסניות שלי לעבר מקור האש המשוער ".

- " רגע", שיסע אותי הקצין, "לא עברת תדריך "?

- " עברתי", עניתי לו, "אבל נדמה לי שלא שאלת על התדריך, אלא על מה שאעשה אם וכאשר ".

- " כלומר, האם תפר את ההוראות ותפתח באש"? שאל הקצין בארשת פנים חמורה .

- "כן", עניתי .

- " ואתה מודע להשלכות של המעשה הזה"? שאל הקצין.

- " ראה נא", השבתי. "אני כלכלן בהשכלתי. חישבתי ומצאתי שאם אקיים את הוראות התדריך, גדולים סיכויי להגיע לקבורה. לעומת זאת פתיחה באש עלולה לגרום לי לכמה שנות מאסר. על פי חישוביי, ההסתברות לצאת בחיים מבית סוהר גדולה באופן מובהק מההסתברות לצאת מקבר. אני הולך אפוא על ההסתברות הגדולה יותר ...".

- הקצין השתתק לרגע, אחר התעשת ושאל: "האם אתה חושב שאתה חכם מכולם? האם אין לך שמץ אמון בפיקוד של צה"ל ובמפקדים שלך? אתה לא חושב שמישהו שקל ובדק והגיע למסקנות לפני שהוריד את הפקודות הללו "?

היססתי אם לענות, והקצין שהבחין בזאת כנראה, הוסיף: "אתה יכול לענות חופשי. חשוב לי לדעת מה אתה חושב ולא יאונה לך כל רע אם תענה בכנות ".

- " תודה", עניתי והוספתי: "אכן כן, אין לי שום אמון בפיקוד ובצבא. מעולם לא שמעתי על צבא המצווה על חייליו לעמוד כברווזים במטווח ...".

- " אתה לא מבין " שיסע אותי הקצין. "אולי חיילים שלנו הוקפצו למכלאה שממנה יורים עליך ואם תירה תפגע בהם "?

- " אמנם אינני שולף מהיר כמו במערבונים", עניתי, "אבל גם במהירות של אף חייל לא יספיק להגיע למכלאה. לדעתי השיקולים לאיסור התגובה הם אחרים לחלוטין ".

- " כלומר "?

- " הבט. נניח שהאסירים השיגו נשק, ירו והרגו מילואימניק על מגדל שמירה. זה שווה כותרת קטנה בעמוד פנימי, ואת המחיר תשלם בעיקר משפחתו של אותו מסכן. לעומת זאת, אם המילואימניק ישיב אש וישכיב כמה מחבלים, יבואו לפה תוך זמן קצר כל רשתות הטלוויזיה העולמיות בגל פתוח ושידורים חיים. דובר צה"ל ישפוך הרבה זיעה כדי להסביר את ה"טבח " שביצע החייל וכו '".

" אתה מצפה ממני שאהיה מוכן למות כדי לחסוך זיעה מדובר צה"ל? לא אדוני. יש לי אישה וילדים והם חשובים יותר מיובש מצחו של דובר צה"ל ".

- " טוב, אני רואה שאתה אדם מבוגר שיודע מה הוא עושה ומבין את משמעות מעשיו" אמר הקצין. הוא סב על עקביו וירד מהמגדל עם מלוויו. אלו היו המילואים האחרונים שלי. זמן קצר אחר כך הודיעו לי שהגדוד שלי פוזר ואני משוחרר ממילואים . התברר שהגדוד אכן פוזר ושוחרר כיון שרובו היה מבוגר, אך אני הייתי בין הצעירים שבו . לכאורה אפשר היה להעביר אותי לגדוד אחר, אבל החליט מי שהחליט שאין בי עוד צורך .

הערה: נראה לי שהמוח עבר לדום בממשלה שלנו. נכון, הדג גם מסריח מהראש.

זה מתחיל בראש הממשלה, ואחר-כך עובר לשרת החינוך השוטפת את מוחם של ילדנו בדעות השמאלניות הקיצוניות שלה. הילדים האלה מתגייסים לצה"ל, חלקם נהיו לקצינים, ומתנהגים כפי שלימדו אותם בבית הספר: שהחיים של הערבים יותר חשובים מהחיים שלנו. יותר חשוב מה העולם האנטי-שמי יגיד אלינו, ולא חשוב אם נמות עבור כמה משפטים יפים בעיתונות. תחשבו אתם: מה אתם חושבים יהיה במלחמה הבאה? מה אתם חושבים יהיה אחרי שועידת אנאפוליס תכשל ואינתיפאדה שלישית תפרוץ? הרי ברור שאהוד אולמרט לא ייתן לצה"ל להילחם. המחבלים נמצאים באזורי האוכלוסין תומכי הטרור, ואסור להפציץ תומכי הטרור ומגישי סיוע למחבלים.

יש לי חדשות בשבילך. במזרח התיכון, או שאתה מנצח או שאתה מת. יש רק שתי אפשרויות.

כאשר המוח עובר לדום, ומפסיק לחשוב בעצמו, אתה פשוט מת.

הכותב לפי המייל ד"ר גבריאל לוי
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 29-01-2008, 07:56
צלמית המשתמש של רגב06
  רגב06 רגב06 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 12.05.05
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי יואב בן צוריה שמתחילה ב "משהו שקיבלתי במייל - תגידו זה אמיתי ?"

אתה חמום, כותב כמו צרכן תעמולת ימין קיצוני סוג ז' ובכלל מסריח מפוליטיקה.

רק בשביל להשתעשע על חשבונך, האם ידוע לך שממשלה בראשות אולמרט יזמה את מלחמת לבנון השניה ושלחה את צה"ל לעבוד בלבנון מול חיזבאללה ועוד יעדים שם?

האם ידוע לך מי היה רה"מ הקודם ששלח את צה"ל לעבודה נרחבת כל כך היכנשהו?

לך תכין שיעורי בית ואחר כך תביא לפורום הזה משהו שניתן להתייחס אליו ברצינות, כמו שאלות שעולות מן הקטע שציטטת.

"שבעה דברים בגולם ושבעה בחכם. חכם אינו מדבר לפני מי שהוא גדול ממנו בחכמה, ואינו נכנס לתוך דברי חברו, ואינו נבהל להשיב, שואל כהלכה ומשיב כעניין, ואומר על ראשון ראשון ועל אחרון אחרון, ועל מה שלא שמע אומר לא שמעתי, ומודה על האמת. וחילופיהן בגולם.;" מסכת אבות- פרק ה', משנה ז'

ישן 29-01-2008, 08:56
צלמית המשתמש של רגב06
  רגב06 רגב06 אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי יואב בן צוריה שמתחילה ב "אני חמום ?"

קודם כל, תמיד יותר טוב להיות צעיר בריא עשיר יפה וחכם.

שנית, הנה לך ציטוט מהודעתך-
"הערה: נראה לי שהמוח עבר לדום בממשלה שלנו. נכון, הדג גם מסריח מהראש.
זה מתחיל בראש הממשלה, ואחר-כך עובר לשרת החינוך השוטפת את מוחם של ילדנו בדעות השמאלניות הקיצוניות שלה. הילדים האלה מתגייסים לצה"ל, חלקם נהיו לקצינים, ומתנהגים כפי שלימדו אותם בבית הספר: שהחיים של הערבים יותר חשובים מהחיים שלנו. יותר חשוב מה העולם האנטי-שמי יגיד אלינו, ולא חשוב אם נמות עבור כמה משפטים יפים בעיתונות. תחשבו אתם: מה אתם חושבים יהיה במלחמה הבאה? מה אתם חושבים יהיה אחרי שועידת אנאפוליס תכשל ואינתיפאדה שלישית תפרוץ? הרי ברור שאהוד אולמרט לא ייתן לצה"ל להילחם. המחבלים נמצאים באזורי האוכלוסין תומכי הטרור, ואסור להפציץ תומכי הטרור ומגישי סיוע למחבלים.
כאשר המוח עובר לדום, ומפסיק לחשוב בעצמו, אתה פשוט מת.
הכותב לפי המייל ד"ר גבריאל לוי"

הכתיבה הזו היא חמומה לפי הכרתי, ונדמה לי שאני לא היחיד שיחשוב כך.
עכשיו כילד עם חלב על השפתיים, רמת הבנת הנקרא שלי מובילה אותי להסיק שאת התוכן של הודעתך שאותו לא ציטטתי כתב ד"ר גבריאל לוי, אך ההערה היא שלך.

כמו תמיד, אני מוכן ללמוד, וזה שאתה חדש בפורום מבחינתי מראה רק שאתה חדש בפורום, לא יותר.

"שבעה דברים בגולם ושבעה בחכם. חכם אינו מדבר לפני מי שהוא גדול ממנו בחכמה, ואינו נכנס לתוך דברי חברו, ואינו נבהל להשיב, שואל כהלכה ומשיב כעניין, ואומר על ראשון ראשון ועל אחרון אחרון, ועל מה שלא שמע אומר לא שמעתי, ומודה על האמת. וחילופיהן בגולם.;" מסכת אבות- פרק ה', משנה ז'

ישן 29-01-2008, 09:58
צלמית המשתמש של רגב06
  רגב06 רגב06 אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי יואב בן צוריה שמתחילה ב "נו אז מה אם אתה חושב ככה ? זה..."

אם אתה מעלה לכאן דיעה, למה אתה מצפה שלא ידברו לגופה?

ושוב, כמו שכתבתי בהתחלה, במאמר הזה שהבאת יש שאלות רציניות, בהערה שבסופו גבב שטויות פוליטיות זועקות.
גדולים ממני כתבו כאן בנוגע לדברים הרציניים, ואין לי מה להמציא את הגלגל הזה מחדש.

ישן 29-01-2008, 08:29
צלמית המשתמש של ביטיס
  ביטיס ביטיס אינו מחובר  
מומחה ללוחמת חי"ר, סיור וצליפה

חבר מתאריך: 06.12.04
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי יואב בן צוריה שמתחילה ב "משהו שקיבלתי במייל - תגידו זה אמיתי ?"

אני מציע להשמיט את הערתו של הד"ר הנכבד - אין שום מניעה לדון ב"סיפור".

"After the uprising of the 17th of June the Secretary of the Writers Union had leaflets distributed in the Stalinallee
stating that the people had forfeited the confidence of the government and could win it back only by redoubled efforts.

Would it not be easier in that case for the government to dissolve the people and elect another?" -Bertolt Brecht

I remember very vividly, a few months after the famous pacifist resolution at the Oxford Union visiting Germany and having a talk with a prominent leader of the young Nazis. He was asking about this pacifist motion and I tried to explain it to him. There was an ugly gleam in his eye when he said, "The fact is that you English are soft". Then I realized that the world enemies of peace might be the pacifists - Robert Hamilton Bernays -

ישן 29-01-2008, 08:44
  Tal53 Tal53 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 10.12.04
מגעיל אני לא מבין מה לא פוליטי כאן? כל מטרת המייל הזה הוא הסתה פוליטית וכלום קשר לצבא ובטחו
בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי ביטיס שמתחילה ב "אני מציע להשמיט את הערתו של..."

"הערה: נראה לי שהמוח עבר לדום בממשלה שלנו. נכון, הדג גם מסריח מהראש.

זה מתחיל במתנחלים ואחר-כך עובר לשאר הציבור הם שוטפים את מוחם של ילדנו בדעות הימניות הקיצוניות שלהם. הילדים האלה מתגייסים לצה"ל, חלקם נהיו לקצינים, ומתנהגים כפי שלימדו אותם בבית הספר: שהחיים של הערבים לא שווים הרבה, לא מגיע להם זכויות של בני אדם ובכללי הם תתי אדם. לא הורגים אותם רק כי יותר חשוב מה העולם האנטי-שמי יגיד אלינו, ולא חשוב אם נמות עבור כמה משפטים יפים בעיתונות. תחשבו אתם: מה אתם חושבים יהיה במלחמה הבאה? מה אתם חושבים יהיה אחרי שועידת אנאפוליס תכשל ואינתיפאדה שלישית תפרוץ? הרי ברור שאהוד אולמרט לא ייתן לצה"ל להילחם. המתנחלים נמצאים באזורי האוכלוסין תומכי הטרור, צה"ל חייב להתעסק עם האוכלוסיה האזרחית במקום לפנות אותם ולהתעסק באויב בלבד

כאשר מדינה שלמה נתפסת על ידי כת משיחית ומפסיקה לחשוב בעצמה, אתה פשוט מת.

הכותב לפי המייל הוא ד"ר שקשוקה"

כל כך ברור שאימייל זה מפוברק מראשיתו ועד סופו!
כאשר חייל מזהה ירי עליו אין שום מפקד בצבא שיאסור עליו להתגונן. אני בטוח שביטיס כמפקד בצה"ל יודע זאת בדיוק כמוני.

על אימייל בסגנון כזה אך בעל אורנטאציה שמאלנית ראיתי אנשים שנחסמו ללא שוב.

נערך לאחרונה ע"י Tal53 בתאריך 29-01-2008 בשעה 08:53. סיבה: הערה לביטיס המ"פ הידוע (על הסתה ימנית ואמת צבאית)
ישן 29-01-2008, 09:30
  op9090 op9090 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 24.04.07
בחיפוש בגוגל הגעתי לתוקבק הזה בקשר למאמר
בתגובה להודעה מספר 16 שנכתבה על ידי פורום החפ"שים שמתחילה ב "האחריות על כלא מגידו הועברה לשב"ס בפברואר 2005"

ציטוט:
בועז מושוקביץ1. גם המילואים האחרונים שלי היו בכלא מגידו, אבל המצב היה פחות גרוע

היו לנו הוראות מפורשות לירות על מנת לפגוע אם אסיר מטפס על מגדל.
היו שם תופעות אחרות שאיני יכול להגדיר אחרת מאשר "טמטום במתח גבוה".
אני נזכר בשירות מילואים במגידו כסיוט בלתי פוסק: שמירות בלי אפשרות לישון באמצע בגלל הרעש ואוכל כל כך גרוע, שהתקנאנו בתפריט של האסירים. שמחתי להתשחרר.
אבל על הוראה לא להשיב אש למקורות הירי לא שמעתי. איך הצבא הזה תמיד מוצא עוד שפל להתדרדר אליו, אחרי שחשבת שהוא כבר שוכב בתחתית?

17.12.2007 15:47

אתה בטוח שאין מילואים בכלא ?

הקישור לאתר הממשלה לא עובד
האשכול נעול

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 11:41

הדף נוצר ב 0.08 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר