26-01-2008, 18:15
|
|
|
חבר מתאריך: 12.02.05
|
|
ועדת וינוגרד-LWII
יש לי כמה שאלות לגבי הועדה,מינוייה והשלכותיה.
עוד כמה ימים יצא הדו"ח של ועדת וינוגרד על התנהלות מלחמת לבנון ה-2.
ישנה המון מהומה סביב העניין, העיתונים גדושים בכתבות על הנושא, בטלויזיה לא מפסיקים לדבר על זה, הפורומים גם מתמלאים בעניין.
אני רוצה להבין למה?
הרי זו איננה ועדה ממלכתית, אין בכוחה לפטר את מי שהיא רואה אחראים לכשלונות למחדלים ולטעויות בהתנהלות המלחמה.
מלוא כוחה יבוא לידי ביטוי שכנראה תהיינה תרעומות רבות (נוספות[!]) בציבור על כך שאולמרט עדיין לא התפטר.
ישנן הפגנות כאלו עוד מאז סיום המלחמה.
הרי אפילו שאם הוא איננו אשם עליו להתפטר מתוקף עמדתו כמקבל החלטות נושא אחריות.
בשורה התחתונה זהו גוף חסר שיניים ויכולתו לתת את הדין אך את ביכולתו את הכוח לאכוף.
שאלה נוספת היא כזאת:
מדוע בחרו באנשים כלכך מבוגרים לתפקיד הכלכך חשוב הזה.
אני לא מתכוון או רוצה להשמע כאדם מזלזל באנשים מבוגרים אבל ראש הועדה , ד"ר אליהו וינוגרד בן 81 שנים.הפרופ' גביזון בת 63, האלוף במיל' מנחם עינן בן 69 האלוף במיל ד"ר חיים נדל בן 75 ופרופ' יחזקאל דרור הוא בן 80.
נאמר על פרופ' גביזון ועל האלוף עינן כי הם"צעירים בכ-10-20 שנה מכל האחרים וזה הורגש. שניהם בלטו באנרגיות שלהם" [ציטוט מתוך הכתבה בעתון 7 ימים גליון 2296 עמוד 24].
אני לא מטיל ספק ביכולות האינטלקטואליות שלהם, במעמדם, בהשכלתם הרחבה, במוניטין שלהם, באמינותם או ביכולתם הכנראה מוכחת לנתח מצבים ולמתוח ביקורות.
אך האם הם האנשים המתאימים לעמוד בראש כזאת ועדה?
אנא הסבירו לי כיצד 2 משפטנים-וינוגרד וגביזון, נחוצים לועדה שאמורה לבדוק :
בירור ההערכות וההתנהלות של הדרג המדיני ומערכת הביטחון במכלול ההיבטים של המערכה בצפון שהחלה ביום ט"ז בתמוז התשס"ו (12 ביולי 2006)
היקף בדיקת הוועדה נקבע בהחלטת הממשלה:
2. הוועדה תבדוק ותקבע ממצאים ומסקנות וכן תגיש המלצות ככל שתראה לנכון, בנוגע לדרג המדיני ולמערכת הביטחון במכלול ההיבטים של המערכה כאמור לעיל, בנושאים אלה: (1) הדרג המדיני - התנהלות הדרג המדיני בכל הנוגע לניהול המערכה, שהחלה בפועל ביום ט"ז בתמוז התשס"ו (12 ביולי 2006), מן ההיבט המדיני, הצבאי והאזרחי; (2) מערכת הביטחון - היערכות מערכת הביטחון והתנהלותה לגבי המערכה, לרבות בענינים אלה: (א) היערכות מערכת הביטחון ומוכנותה מול האיום מלבנון, לרבות היערכות מודיעינית ובניית הכוח והכנתו מול תרחישי האיום השונים; (ב) ניהול הלחימה, הפעלת הכוחות ובכללם פיקוד העורף, והמערכים המסייעים והתומכים במהלך הלחימה, לרבות תהליכי קבלת ההחלטות, ממועד אירוע חטיפת החיילים ביום ט"ז בתמוז התשס"ו (12 ביולי 2006) עד מועד כניסת הפסקת האש לתוקף ביום כ' באב התשס"ו (14 באוגוסט 2006) (3) הוועדה תגיש את ממצאיה ומסקנותיה, וכן המלצות ככל שתמצא לנכון, לרבות לגבי שיפור תהליכי קבלת ההחלטות בעתיד של הדרג המדיני ושל ראשי מערכת הביטחון, ובכלל זה החומרים והייעוץ הניתנים לגורמים האמורים. (4) (א) אם הוועדה תראה לנכון, היא רשאית להגיש דו"ח ביניים או דו"ח חלקי, בנושאים שבהם קיימת, לדעתה, דחיפות ביישום מסקנותיה והמלצותיה. (ב) הוועדה תגיש את הדו"ח או הדו"חות שלה לראש הממשלה ולשר הביטחון והם יביאו אותם לפני הממשלה. (ג) הדו"ח או הדו"חות של הוועדה יפורסמו ברבים; הוועדה רשאית לקבוע הנחיות לגבי פרסום הדו"חות על פי העקרונות שבסעיף 20 לחוק ועדות חקירה, התשכ"ט-1968 (להלן -חוק ועדות חקירה).
[http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%95...92%D7%A8%D7%93]
אולי השקפת עולמם, שלהערכתי התגבשה 60 שנה אחורה, לא מתאימה להיום?
אולי ההמלצות שהם אמורים לתת אינן יכולות להיות הכי אובייקטיביות ?
הם כלכך מבוגרים הם יכלו למות חלילה באמצע הועדה ומה אז היה?
אנא הסבירו לי מה היו הקריטריונים לבחירה.