26-01-2008, 09:31
|
|
|
חבר מתאריך: 31.01.07
|
|
לא. זוהי ירידה שנובעת משינוי אסטרטגיה: האמריקנים חדלו להסתגר בבסיסים
ויצאו למתקפה מתוכננת לקפל את אל קאעידה משטחים בהם שלט.
הם עושים זאת בעזרת סריקות מבית לבית, החרמת אמל"ח, חיסול מספר רב של מחבלים וכו'.
למעשה, הם אימצו את הטקטקיות הישראליות שהצליחו, במלואן.
שים לב לנתון של הירידה ב- IED - הוא המרשים ביותר לדעתי. והוא הגורם הישיר לצניחה במספר ההרוגים שלהם.
לא המיגון עשה את זה: כי אם המרדף אחרי פעילי הטרור בבתיהם, בשכונות שלהם, במיטות ממש.
לפי המפות ולפי מה שפורסם, אני רואה חלוקה לתאי שטח, אני רואה פעילות רבה לניקוי הצירים ממטעני צד, ואני רואה פעילות רבה של S&D ב"שכונות של אל קאעידה" ממש. בבתים שלהם.
ואין מצליח כמו ההצלחה עצמה: שים לב לשיפור בכל הפרמטרים. ברגע שהציבור העיראק ישתכנע שהמגמה הזאת יציבה- הם ישנו צד לטובת האמריקנים , וההשפעה של שינוי הצד הזה על פעילות אל קאעידה תהיה הרסנית באמת: הם יאבדו את המשען שלהם בתוך האוכלוסיה. אנשים למעשה יפסיקו לפחד מהם.
למדנו אנו על בשרנו שאם אתה הופך את האויב למפלצת בלתי מנוצחת, עושה דמוניזציה של האויב ויכולותיו- זה מקרין על האוכלוסיה , הרוב הדומם. ואתה יותר ויותר מתקשה לפעול. ברגע שאתה עובר לאופנסיבה וקוצר הצלחות - האויב מאבד את הבטחון שלו. מאבד את המאחז שלו. ההרתעה שלו נמוגה. ואז מתחיל היזון חוזר שלילי קטלני מבחינתו: ההצלחות שלך=הכשלונות שלו = שמגבירים את השת"פ של האוכלוסיה איתך. ההצלחות שלך גוברות, וזה משפיע ביתר שאת על האוכלוסיה.
ולהזכירנו: גרילה וטרור נוסח חמאס ואל קאעידה לא יכולים לפעול ביעילות ללא תמיכת האוכלוסיה.
ברגע שהם הופכים לנרדפים ומאבדים את הבטחון הבסיסי בתנועות שלהם ממקום למקום - הם נמוגים. ההשפעה שלהם מתפוגגת כבמטה קסם. ברגע שהם לא יכולים להטיל אימה ופחד יומיומי על האוכלוסיה על ידי חיסול המוני של משתפ"ים איתך למען ייראו וייראו - ההרתעה שלהם נמוגה.
ותודה לאמיר ג. שהביא את הנתונים מאירי העיניים.
נערך לאחרונה ע"י שטורס בתאריך 26-01-2008 בשעה 09:38.
סיבה: הוספה
|