09-02-2008, 08:01
|
|
|
חבר מתאריך: 19.04.06
הודעות: 115
|
|
מתכונים
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי sirscrambalot שמתחילה ב "מבקש מתכונים מהירים וטעימים לתפוחי אדמה, אורז ופסטה"
שלום לך,
תפוחי אדמה:
1. לחתוך לפרוסות, ולערבב בקערה עם תבלינים (מלח פלפל, אורגנו, ועוד). לסדר בתבנית משומנת בשכבות ולשפוך עליהם שמנת מתוקה עד שהיא מכסה את כל הפרוסות. לשים בתנור בחום בינוני למשהו כמו 20-30 דקות, לא יותר. אפשר לגוון ולהוסיף לשמנת גם פטריות שטוגנו עם בצל, או לפזר מעל כל הדבר הזה פרמז'ן.
2. לגרד בפומפיה תפוח אדמה אחד, להוסיף תבלון וביצה אחת. לערבב ולטגן כלביבה אחת בשמן זית.
3. לעטוף כמה תפוחי אדמה בנייר כסף. לשים בתנור למשהו כמו 40 דקות עד שעה (תלוי בכמות). להכין רוטב סוף הדרך: גבינה לבנה + אשל + שום + ו כף מיונז (על משהו כמו חבילה גבינה וגביע אשל). לא תאמין כמה שהרוטב הזה מדהים.
פסטה:
תכין לך רטבים מראש ותקפיא, ואז כל מה שצריך זה להוציא מהפריזר מנת רוטב ולחמם בסיר.
1. רוטב עגבניות: לטגן בצל בשמן זית, להוסיף עגבניה או שתיים. אחרי שמוציאות קצת מים להוסיף גם פטריות. לתבל את הכל ולתת לזה לרתוח ולקבל את הטעמים.
עכשיו, לזה אפשר להוסיף או רסק עגבניות ומעט קטשופ (חשוב להמתיק מעט כי העגבניות תמיד חמוצות!), או להוסיף שמנת לבישול. מרתיחים שוב ונותנים לזה כמה דקות - בסוף גם מפזרים פרמז'ן.
אורז:
אני אישית סתם מבשלת כוס אורז בשתי כוסות מים, ומוסיפה עלי תה בפנים. יוצא מצוין. לפעמים אני מגלגלת אותו לסושי. לא צריך הרבה מצרכים: אצות, קצת ירקות (גזר, מלפפון, בצל ירוק) וסויה. גם אם לא יוצא יפה כמו במסעדה, תמיד תמיד יוצא טעים. כוס יין שזיפים ליד והכל מושלם.
אלו הם כמה ממתכוני הרווקות שלי :+) מקוה שעזרתי.
נעמה :+))
|