13-01-2008, 00:03
|
|
|
חבר מתאריך: 08.04.06
|
|
לי הכי חשוב שתשמור על עצמך
מבפנים.
אתה אומר שאתה בדיכאון והיו לך שני התקפי חרדה, ולהיות בקרבי יוצר לחץ אדיר בפני עצמו. אני יודעת שאני אומר עכשיו משהו שאתה בטח לא רוצה לשמוע, אבל אולי כדאי שתדבר פעם או פעמיים עם מישהו מקצועי. אני יודעת שזה דורש הרבה אומץ, הרבה אומץ להכיר, להבין, אז לפחות תחשוב על זה.
זה לא חייב להיות פסיכולוג. יש גם כאלה מתחומים של הרפואה אלטרנטיבית, יש מאמנים אישיים, יש יועצים. זה פחות מאיים.
אבל נעזוב את זה. מה שחשוב הוא מה שאתה עושה כאן ועכשיו כדי לשמור על עצמך שלא תידרדר עוד ושלא תמשיך לדעוך.
הדבר הכי משמעותי מבחינתי בהודעה שלך הוא שני דברים:
1. הרגשת הבינוניות
2. חוסר הפריקה, העובדה שאין לך עם מי לדבר.
צורת ההסתכלות שלך על העבר - שאתה מרגיש שהשנים התבזבזו לך בלי שיצא מהם שום דבר משמעותי - ייתכן שאתה צודק. אני לא אנסה לשכנע אותך אחרת, כי לא אצליח.
אתה מרגיש בינוני ולא מספיק טוב. ייתכן שזה קורה בגלל שאתה משווה עצמך לאחרים ו/או שאתה משווה את עצמך לאידיאל מסויים שנמצא במוח שלך. אידיאלים הם טובים, אבל לא כשהם משמשים עזר כנגדך.
אף אחד לא טוב בכל הדברים שהוא רוצה, אבל אתה צריך למצוא במה אתה כן טוב ולעשות אותו, לעסוק בו. לא מספיק לחשוב. במקרה שלך חשוב מאוד לעשות. כי המודעות וההכרה שאתה כן טוב, אתה ראשון, אתה מקצוען צריכה להכנס לך "דרך הידיים". לא מספיק לחשוב. לא כל אחד טוב ביחסים בינאישיים ויש הרבה דברים אצל כל אחד ואחד שהוא בינוני בהם. אבל אתה צריך למצוא במה אתה טוב ולהיות בו עוד יותר טוב.
לגבי התחומים שבהם אתה מרגיש בינוני עדיף שתתחיל מאפס: תיראה מה הנתונים שלך, מה יש לך באמת בידיים, לאן היית רוצה להגיע, והאם יש דרך לעבוד על זה. מה שחשוב כאן זה ה'לעשות', לא ה'להצליח'. הצלחה באה בעזרת ניסוי וטעייה.
לגבי העובדה שאין לך עם מי לדבר, שאין לך חברים שאתה יכול לסמוך עליהם באמת, - אני מבינה למה אתה מתכוון. יש לי דוגמה חיה של דבר כזה - חברה שלי שאני מרגישה כלפיה בדיוק כך.
קשה למצוא חברים טובים שאיתם ניתן להרגיש ביטחון ואינטימיות כדי לפתוח את הלב.
אבל חשוב מאוד שלא תשמור בבטן. חשוב מאוד שתדבר, שתיפרוק.
אני מבקשת ממך בכל לשון של בקשה שתפעיל את היצירתיות שבך ותנסה למצוא תחליף. אני יודעת שזה לא אותו דבר כמו לדבר פנים מול פנים, אבל עד שתמצא את אותו חבר שלך שאתה יכול לפתוח בפניו את ליבך חשוב לא לשמור בבטן. חשוב לפרוק.
תכתוב יומן, תקליט את עצמך בטייפ, צלם את עצמך מדבר במצלמת ווידאו אומר את כל הדברים שרצית לומר, צייר את הדברים האלה, כתוב עליהם סיפורים או שירים או מחזות, נגן את זה, צלם תמונות שמבטאות את תחושות ליבך, אסוף גזרי עיתונים או תמונות המעיתונים שמבטאות את תחושות ליבך, כתוב את זה כמכתב ושלח בדואר רגיל וכתוב עליו "לאלהים". כן, בדואר יש הרבה מכתבים עם המען הזה. אני לא יודעת מה עושים איתם, אבל אני בטוחה שהם לא קוראים אותם. תפתח שם משתמש חדש ופרוק כאן או במקום אחר הכל, ממש הכל.
קח לך אחת מהדרכים האלה או תמציא אחת אחרת, העיקר תמצא תחליף בינתיים. זו הדרך לשמור על עצמך על שישתנו הדברים.
אני לא מבולגנת, אני פשוט חושבת שכאוס זה הסדר של היקום...
|