ניקוי חיישן - מה, מי, מו, ואיך ?!
ניקוי חיישן - מה, מי, מו, ואיך ?!
1.הקדמה - לפני כל מה שאני הולך לכתוב, אני מציין שמדריך הזה הוא רק למצלמות DSLR [פירמה לא משנה : ניקון/קנון/מינולטה וכדומה..].
אז, לכל אחד קרה כמעט שהוא מצלם ופתאום הוא רואה כתמים ודברים שחורים שהם לא בדיוק היו קיימים בזמן צילום התמונה, אבל הם קיימים בכל תמונה שמצלמים באותו המיקום.
מה שבעצם קרה זה שהחיישן של המצלמה שלנו התלכלך, אם זה היה תוך כדי החלפת עדשות, או סתם ניתוק העדשה לכל צורך אחר, מפני שבחיישן שקיים במצלמות האלו תוך כדי צילום קיים חשמל סטטי שגורם למשיכת ליכלוכים ואבק לא רצויים.
איך זה נראה? יש לנו כאן דוגמה חיה מהמצלמה של מתן נרקיס [narxx] שצילם ובדק:
[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://d-spot.co.il/forum/uploads/post-2038-1110598155.jpg]
אז כן, כל הליכלוכים השחורים האלה שלידם מסומנים חיצים הם לא חייזרים או יתושים שנדבקו לנו לעדשה או למצלמה אלא ליכלוכים שברוב הפעמים הם על החיישן.
2. איך אני יודע שקיים אצלי ליכלוך כזה?
הבדיקה שצריך לעשות היא דיי פשוטה, אנחנו נדליק את המצלמה [כמובן עם עדשה מורכבת עליה] ונצלם תמונה בתנאים הבאים:
את הבדיקה תעשו על קיר לבן או בשמיים ביום בהיר, כאשר הפוקוס של העדשה לאינסוף והצמצם צריך להיות הכי סגור [בדר"כ צמצם 22, אבל אם אפשר יותר אז נשתמש בזה].
כאשר עומק השדה במצלמה הוא גדול יותר, הליכלוך על החיישן מופיע בצורה ברורה יותר וחדה יותר
כאשר צילמתם, תעלו את התמונה למחשב כי בו רואים מובן יותר ויותר גדול מאשר המסך של המצלמה שלכם.
3.מה לא לעשות בניקוי החיישן!
כשאנחנו מנקים חיישן בעצמנו יש סיכונים רבים שאנחנו צריכים לדעת שאנחנו לוקחים על עצמנו וצריך להזהר מהם :
*לעולם לא להשתמש במצב BULB/חשיפה ארוכה לשם ניקוי החיישן, לשם זה יש במצלמות את מצב הMirror Lock שזה מעלה את המראה וסוגר אותה כאשר אתם מכבים את המצלמה.
*כשמתמשים במצב המירור לוק, חייב לדאוג שהבטרייה של המצלמה טעונה במלואה, כדי שאם בטעות והסוללה נגמרה באמצע, המראה והתריס עלולים להסגר על האצבעות שלכם או על מה שאתם מנקים איתו.
*אין להשתמש בכל סוג של נוזל כלשהו לניקוי החיישן ולא משנה גם אם אמרו לכם שהוא הטוב ביותר ולא מזיק!
*כאשר אתם מנקים עם אחד מן העזרים שצויינו למעלה יש לדאוג לפני הניקוי שהעזרים הנ"ל בעצם נקיים בפני עצמם מפני כל ליכלוך שלא יהיה
*לא לנסות ולהתחכם ולנסות באמצעות על מיני שיטות שסיפרו לכם עליהם כמו שימוש בלחץ אוייר עם ספריי, כי זה עלול לפגוע לכם בחיישן בצורה בלתי הפיכה.
*יש לנהוג בחיישן המצלמה בOVER זהירות, יש להתייחס אליו ברכות בכדי שלא יישרט.
4.אז יש לי ליכלוך, מה אני צריך לעשות כדי לנקות?
ב99% מן המקרים של ליכלוך בחיישן אנחנו יכולים לפתור את הבעיה בעצמנו בדרך פשוטה ולא מזיקה למצלמה על ידי כמה וכמה עזרים, לדוגמא:
*מפוח - זהו בעצם מפוח פשוט ביותר, לא משהו מסובך מדי שאפשר למצוא בכל חנות רפואה, ובתי מרקחת בשקלים בודדים.
בכדי לנקות בצורה נכונה עם המפוח יש לבדוק שאתם עם התנאים המתאימים [שצויינו בסעיף 3] וכאשר בדקתם שהכל בסדר, תבצעו את מצב המירור לוק, כאשר המצלמה באוויר והחיישן מופנה כלפי מטה, ופשוט לוחצים על המפוח כלפי החיישן כמה וכמה פעמים וחוזרים על הבדיקת ליכלוך.
כך המפוח נראה:
[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.the-digital-picture.com/Images/Other/Giottos-Rocket-Air-Blower.jpg]
*LensPen - זהו עט ניקוי קטן שעולה בסביבות ה70 שקלים שמשמש לניקוי חיישנים [עם המברשת שיערות] ומצדו השני לניקוי עדשות.
לעולם לא משתמשים עם החלק לניקוי עדשות לשם ניקוי החיישן, אלא משתמשים בשיערות הקטנים בצידו השני, כאשר אתם מבצעים את מה שצויין בסעיף 3 למעלה ואתם רואים שהכל טוב, אתם מבצעים את מצב מירור לוק ועם השיערות של העט מנקים מצד לצד.
כך הלנספן נראה:
[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://telescope.bg/bg_accessories/img/93575s.gif]
5.אני קצת מפחד לעשות את זה לבד, מה אני יעשה?
זה בסדר לא לכולנו יש את הכלים והיכולת לעשות זאת, ויש אני מקצוע שחלק מתפקידם הוא לעשות זאת לדוגמא:האשכול נכתב על ידי כאשר לקחתי חומר מכמה וכמה אתרים ופשוט קיבצתי אותו לדף אחד, וכמה מן האתרים הם:
D-Spot
Clicki.
מקווה שהמדריך עזר לכם ותשתמשו בו בתבונה.
בתודה,
אביחי מנחם.
נערך לאחרונה ע"י שחף דרור בתאריך 04-01-2008 בשעה 01:53.
סיבה: בעצם...
|