16-12-2007, 00:21
|
|
|
|
חבר מתאריך: 08.05.07
|
|
אז מה אתם חשבתם על הפרק הראשון של הישרדות הישראלי?
ביקורת שלי: בגדול ציון עובר אבל יש הרבה נקודות לשיפור.
דברים טובים:
דבר ראשון: זה טוב לכותבים ולמפיקים שהעתיקו למעשה כמעט באופן זהה את הגרסה האמריקאית (להלן "במקור"), כי לדעתי כול ניסיון אחר היה נגמר בכישלון, גם אם מדובר באופי המשימות, הצילום, השטח, בחירת מתמודדים (בדיוק כמו במקור הביאו נציגות לכול תכונה חברתית), וכול הפתיחה שהייתה זהה כמו במקור. כך גם הפרס בתחרות הראשונה שבדומה לאמריקאית הוא אש וחסינות. הצלמים והעורכים הצליחו, בצורה כמעט מושלמת, לתפוס את הדברים החשובים שנאמרו ע"י השורדים, את התנועות הקטנות האלה, שרואים אותם די הרבה במקור, אני ממש אהבתי את זה.
דבר שני: כול הכבוד לטוויסט הענק, ואולי אף גאוני, (זהירות ספויילר, למי שלא ראה) שהמודחת בעצם לא עזבה לגמרי (???) את המשחק.
דברים רעים: אני אעשה את זה מהקל אל הכבד.
דבר ראשון: בתור מישהו ששם לב לדברים הקטנים, או הקטנים יותר יחסית, לא אהבתי את זה שהשבט שהפסיד את החסינות קיבל אש. אם אתה מעתיק מהמקור, תעתיק עד הסוף, וכמו שם, הם לא מקבלים את זה במועצת השבט אלא כפרס במשימה. זה היה ממש מטומטם.
דבר שני: מה זה השטות הזאת הצבעה כפולה?! תיתן לבנאדם חסינות אישית או משהו כזה, מה זה נותן לו הצבעה כפולה לא הבנתי.
עוד דבר קטן, לא שזה רע ולא שזה טוב, סתם דבילי: שמתם לב שכשמאיה הלכה היא לקחה איתה את הלפיד? חחחח, הוא לא אמור להישאר שם?
דבר שלישי ואחרון: גיא זוארץ. מה נאמר ומה נגיד? אני אף פעם לא עקבתי אחרי הבן אדם ולא ראיתי אותו בשום סדרה או סרט, ומלבד זה שהוא הבעל של המילף הלאומית (לפחות בעיני) אין לי שמץ של מושג עליו. מה שכן אפשר להגיד, שג'ף פרובסט הוא לא! אני מבין שבחרו אותו בעיקר כי הוא דומה לו, אפילו מאוד דומה לו, אבל מעבר לכך, שום דבר, לבן אדם אין נוכחות בכלל! לא קול ולא כלום. והכי גרוע, הוא לא שומר את הדיסטנס המחייב של מנחה-שורד שקיים באופן אוטומטי במקור. מה זה אומר להיות הקטע הזה שהוא מעודד את הקבוצה בתחרות מילוי הדליים?! ומה זה הקטע הזה שהוא מריץ צחוקים עם המאיה הזאת במועצת השבט, וגם בפתיחה על האונייה.
לדעתי הוא מקבל ציון נכשל. לדעתי היה צריך לבחור במישהו עם נוכחות, כמו אלי אילדיס למשל, אולי אברי גלעד, או אפשר גם מישהו לא מוכר, כמו שפרובסט בעצמו היה כשהתחילה הישרדות האמריקאית.
שוב, לדעתי, למזלה של התוכנית, הפרמטרים האחרים מצויינים כך שיש מבחינתי ציון עובר.
מה אתם חושבים, מסכימים/לא מסכימים?