11-12-2007, 22:35
|
|
|
|
חבר מתאריך: 28.11.04
|
|
אני מודע היטב לזה שיש בעיית כוח אדם חמורה בחיל האוויר.
בנות בדת"קים זה דבר מתבקש, וברור שישנן בנות שעובדות יותר טוב מבנים (במיוחד שוחרות ממוצא רוסי), אבל מצד שני כשמספר הבנות בטייסת שלי עוד מעט מגיעה למחצית מהטכנאים, זה יוצר בעיות. הדת"קים אצלנו (אני מדבר על רמון וחצרים, מעולם לא הייתי בנבטים) פשוט לא מותאמים לבנות. הסולמות כבדים, תדלוק, לתלות בידונים, לדחוף TTU, לסגור טורקים, להרים טילים, להחליף גלגלים, וכו' וכו'- אין על מה לדבר. ברוב המקרים, התפקיד של הבנות מוגבל לחתימת מטוסים, ניקיונות, וחתימת צ"ק. וגם שם לא מושלם, כיוון שצריכים בן לתדלק, ובן לשים סולמות- זה יוצר מצב מטורף, במיוחד שיש כמות מצומצמת של טכנאים על שביעיית מטוסים- יצא לי כבר שאני ובת חותמים זוגייה כ"א ביום א' בבוקר, ואני רץ בין הכיפות לשים סולמות ולדחוף לה את הסטנד 1.20 ולמשוך לה החוצה את כבלי הכננת (ברמון) ולפתוח לה פאנלים סוררים שקשה לה לפתוח, וכל זה שאני מכין זוגייה ל- PF ויש לי את הבעיות שלי על הבוקר.
אני לא רוצה להישמע שוביניסט ח"ו, אבל מצב שכמו שנראה לי יהיו רוב של בנות בטייסת, הטייסת תפסיק לפעול. אני בטוח שאם יפתחו סולמות וסטנדים קלים, ושיטה יותר קלה לתדלק ועוד, זה יקל על כולם, אבל עדיין לא יפתור את הבעיה. לבנות יהיו תמיד "בעיות של בנות" (והמבין יבין), הזמן שהן משרתות אינו מפיק את מה שהוכשרו אליו, ורוב הבנות לעולם לא יוכלו לעמוד במשקלים ובעבודות של הבנים.
בנות כמו קרן טנדלר ז"ל, כן ירבו בחיל האוויר.
כ"כ השוחרות הרוסיות שרובן עובדות בצורה שמעוררת בי פליאה (טורק 3250 שנסגר ע"י בת כדוגמא, ולא עם הטורק הארוך, תוך כדי ניבול פה בשפות קיריליות למיניהן)
אבל הבנות שאינן יכולות לעמוד בדרישות, וכ"כ הבנים החננות שבקושי זזים, עדיף שלא יגיעו לטייסת ויתפסו את התקנים שכ"כ חשובים לטכנאים כמוני למשל.