24-11-2007, 13:05
|
|
|
חבר מתאריך: 29.09.07
הודעות: 53
|
|
מבנה הכוחות המזוינים של ארה"ב הוא מבנה רב-זרועי במלוא מובן המילה (כמו מה שמנסים ליצור בצה"ל אבל ממש לא הולך טוב ויצר מעין שעטנז מעוות ומוזר).
1) כל זרוע (הצבא, חה"א, הצי והנחתים) היא עצמאית לחלוטין, ובראשה עומד מפקד כמו רמטכ"ל (בכל זרוע שם התפקיד שונה אבל המהות זהה- בצבא ובחה"א "ראש המטה", בצי "מפקד הפעולות הימיות", ונחתים פשוט "מפקד חיל הנחתים").
2) כל ראשי המטות מאוגדים בגוף שנקרא Joint Chiefs of Staff (המטות המשולבים), שבראשו עומדים סיו"ר ויו"ר, גם הם בדרגת גנרל 4 כוכבים בד"כ.
3) פרט לזה, בראש כל זרוע גם עומד "מזכיר" אזרחי הממונה עליה מטעם מחלקת ההגנה. הייחוד כאן הוא שמזכיר הצי (Secretary of the Navy- SECNAV) אחראי גם על הצי וגם על הנחתים. מעל המזכירים הללו, אגב, עומד מזכיר ההגנה.
4) מבחינה אופרטיבית, הכוחות המזויינים מחולקים לפיקודים רב-זרועיים, שבראש כל אחד מהם עומד גנרל 4 כוכבים. אלה כוללים פיקודים אזוריים האחראים להפעלת כוח באזור מסויים של העולם (הפאסיפיק, אירופה, מרכז ועוד) ופיקודים מקצועיים האחראים לתחום מסויים בכל הכוחות המזויינים ("הכוחות המשולבים"- פיתוח ותיאום בין הזרועות; מבצעים מיוחדים; אסטרטגי- אחראי על הנשק הגרעיני; ותובלה). גם בתוך הפיקוד עצמו יש הפרדה בין הכוחות של כל זרוע.
5) עכשיו לשאלה- מדוע הצי והצבא צריכים כלי טיס, ומדוע לנחתים יש ספינות? וכו' וכו'. אמנם החלוקה היא מאוד כללית, אבל בכל זאת לכל זרוע יש את האמל"ח שנדרש כדי לבצע את משימתה. כך לצבא יש מסק"רים שמגישים סיוע קרוב לכוחות החי"ר ושריון, אבל אין לו מפציצים אסטרטגיים שמסוגלים לטוס לקצה השני של העולם ובחזרה. כנ"ל לגבי הצי- מטוסים ומסוקים המגנים על נושאות המסוקים, ובעלי יכולת תקיפה במקומות שחה"א פשוט לא מגיע אליהם. לנחתים 2 תפקידים בהקשר הזה: הראשון הוא להגן על ספינות הצי, ולכן על כל ספינה יש כוח של נחתים; והשני הוא להוות כוח לפריסה מהירה, בין אם זה בהסקה, בהחפה או בכל דרך אחרת. לכן- יש להם נחתות, נושאות מסוקים וכו'. לכן יש להם סינרגיה עם הצי והם כפופים למזכיר הצי ולא למזכיר נפרד משלהם.
ולמי שרוצה- קישור לתמונה מתוך ויקיפדיה שמבהירה קצת את חלוקת האחריות.
|