איזה צדק פואטי ואיפה בסיפור הזה יש רובין הודים?
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי juda שמתחילה ב "בעקבות "נקמת השוטרים". איך הגענו למצב בו אנחנו תומכים בהם?"
מדובר בחמישה עבריינים שפעלו ממניע נקמתי אישי ולא ציבורי, לא היה פה שום אקט להפסקת פעילות הפושע והצלת האזרח הקטן שנמצא בטווח המאבק, אלא רק תגובה של מי-העז- לאיים-על- השוטר-ולהניח- מטען- בפתח ביתו- והעז-לאיים-ועל האגו-מניאק שלו.. גרוע מכך , מדובר בכנופיה של חמישה חדלי אישים שאפילו מול העבריין האימתני לא היו מסוגלים לעמוד ואת המטענים הניחו מתחת למכונית שהוא לא נוהג בה, אשר משמשת את אישתו וילדיו ובפתח דירה, שלא הוא מתגורר בה. פחחח כבוד גדול...רובין הודים...ממש.
סיפור שמעלה קבס. לא פחות ולא יותר. אם ילדיו היו נהרגים, גם אז היו שמחים הטוקבקיסטים? היו עולזים ומדברים על צדק פואטי כי אלו סה"כ ילדי עבריין ומגיע להם למות או להפצע ?.... יכול להיות, זה חלק מהחינוך הקלוקל במדינה הזו.
אני מזועזע מהתגובות החיוביות הסמויות והלא סמויות. מדובר באנשי חוק שלקחו את החוק לידיהם ושמו להם חוקי מאפיה, חרגו מכל הסמכויות שניתנו להם וגורמים למשטרה כתם ענק ולאזרח הקטן, שעדיין מאמין בחוק לרתיעה נוספת מהגוף הזה. זו דוגמא? זה רובין הוד? איפה הצלת המסכנים? אם הם כאלו אציליים, למה הרימונים עדיין מתעופפים בנהריה? מה מבין האזרח? כשזה נוגע לו, ימשיכו באותה צורה ולא ינסו לשנות, כשזה נוגע לאחד השוטרים...אוהו, אז כבר אין גבולות לטיפול "המסור" של השוטרים.
אין בי שום רחמים ולא אמפאתיה כלפי ראש המאפיה המקומית.
אם המשטרה הייתה עובדת נכונה ובצורה חכמה, בימ"ש יכל גם להפעיל עונשים טיפה יותר חריפים. לבוא ולהגיד קרה כך וכך ושזה מצריך ענישה כך וכך זה לא מספיק. בין כתלי בית המשפט, התמונות לא בהכרח זהות למה שכתוב בעיתון ובפני בית המשפט יש לבוא עם ראיות מוצקות, אמיתיות ותואמות שטח. ההתלהמות מול המצלמות לא משפיעה על החלטת בית המשפט (אני מקווה....). עם כל הרצון הטוב, בהרבה פעמים השוטרים מגיעים עם רבע עבודה, דו"חות פעולה שמעלים תחושה של חפיפינקיות וזלזול בעבודה עם מלא חורים , תוך ביצוע, בין היתר, נהלים בצורה לא חוקית במהלך המעצר ומקלים על עבודת הסנגוריה ומטים את החלטת השופטים בדיוק לכיוון הנגדי לרצונם, הנה הם בעצמם וגורמים לנזק ולתחושה של אוזלת יד.
מנגד, יש לא מעט פעמים, שהגוף המשטרתי מוצא את עצמו קשור ידיים מול העבריין, שהחוק מקנה לו חופש פעולה ומרחב. את החוק לא השוטרים משנים ולא בית המשפט. מערכת החוקים נועדה להגן על האזרח גם אם הוא עברין בפוטנציה. לא יתכן בחברה מתקדמת שהחוק לא יגביל את פעילות מערכת האכיפה. וגם עם ההגבלה מפריעה לפעולת מערכת האכיפה - אסור להגיע למצבים הללו. אסור. יש להגדיל את הפיקוח על מערכת האכיפה להימנע מעוד מקרים, כי אם היום פגשנו בכנופיה מקומית, אני לא רוצה לחשוב מה יהיה בעתיד , אם העיניין יחלוף על מי מנוחות.
בנוסף יש גם לקחת בחשבון את כוח האדם שמיועד למשימות, שבדר"כ אינו מספיק ולא תמיד מיומן נכונה לאותו תחום.
לעיניין הענישה יש לבוא בטענות גם ל 120 ח"כ, שמרביתם בטלנים איטלקים, המעסקים את עצמם בדברים שנחשבים מבחינתם סקסים, מצטלמים יפה או מביאי ריטינג ולא במה שהציבור צריך באמת. כשיחליטו הח"כים המכובדים לטפל גם בההיבט הזה, נוכל לראות שופטים שיכולים להעניש עונשים פחות מגוחכים.
שופטי ישראל - את חלקם , הייתי שולח לסדנת ריענון. את ידם החזקה הם יודעים, משום מה, להרים על עבריני הצעצוע ולשפטם בכל חומרת הדין, כשמגיעם לכבדים......
גם לעבריינים מגיע יצוג משפטי והנם בעלי זכויות. מה היית מצפה, שהם יועמדו למשפט ללא יצוג משפטי, כי כל עו"ד כזה הוא חסר מצפון, לדעתך? כי, אם הוא כבר פשע בואו נפיל עליו באותה הזדמנות את כל הפגעים שניתן, על הדרך נכניס גם את רצח ארלוזורוב ואת כל מחדלי המשטרה. צריך להעניש עברינים, אבל אך ורק לגבי מה שביצעו. ייצוג נאות על ידי עורך דין בהליך פלילי הוא בעל חשיבות מכרעת לקיומו של משפט הוגן וצודק עד כמה שאפשר. במצב הקיים, אפילו אני לא סומך תמיד על המשטרה הקיימת, בניגוד לכל ראשיה שהתראיינו בכל חור תוך הצהרה, כי המשטרה היא גוף בריא, אני חושב ההפך, המשטרה חולה ומצטיירת כמשטרה פוליטית, מעגלת פינות, תופרת תיקים, מבצעת מעצרי רייטינג, מתחככת באנשי הצד שמנגד ועוד כהנה וכהנה.
כדי לצאת מהמצב הזה, חייבים שינוי תהומי משולב מערכות.
נערך לאחרונה ע"י שומר סוד בתאריך 24-11-2007 בשעה 12:29.
|