לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 20-11-2007, 23:42
  Benor2005 Benor2005 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 01.04.05
מידע הגיוס לחיל תותחנים - טירונות 03

הגיוס לחיל התותחנים טירונות - 03

האירועים שמתוארים הם לא בהכרח לפי הסדר הנכון

חשוב להבהיר כי ייתכנו טעויות ואי דיוקים בתקציר והשימוש בו על אחריותכם האישית בלבד.

המאמר בא לתת מעין תוספת למאמרים שנכתבו ע"י עידו.

חודשיים וחצי +- תכני חי"ר ומשמעת.

החודש וחצי האחרונים קורס התותחן.

אחרי שעברתם בבקו"ם את שרשרת החיול הראשונית. יאספו אתכם לתוך כיתה ושם תתבקשו למלא שאלון שבו תצטרכו לדרג את הגדודים מ-1 עד 5 לפי מידת הרצון שלכם. (נמר, קרן, דרקון, רשף) נמר וקרן – אגד רמה רשף ודרקון – אגד בקעה

בנוסף ישאלו אותכם בשאלון אם אתם רוצים לשרת ב- MLRS (ואולי יקחו אותכם לשם) ואם אתם רוצים לעבור מיונים של זיק.

יותר מאוחר ישאלו אותכם אם אתם רוצים ללכת לגיבוש למיתר.

לאחר יום מפרך בבקו"ם אתם הולכים לישון וקמים בסביבות 4 בבוקר. לאחר זמן מה אתם עולים על אוטובוסים לכיוון שבטה. שאתם יורדים מהאוטובוסים גדוד מסויים יקלוט אותכם תעברו בכל מיני תחנות: משקית ת"ש, שיחה אישית עם מפקד, מרפאת שיניים וכד'. בערב אתם תתאספו בחוץ וכל אחד יקרא בשם שלו ויאמר לו לאיזה גדוד הוא שייך.

מכאן ואילך מתחיל שבוע הטרום טירונות. השבוע הזה בעצם מכין אתכם לקראת מה שהולך לקרות בהמשך הטירונות. יסבירו לכם על הנהלים ותחתמו על ציוד.

השבוע השני ואילך

בשבוע הזה "הכיף" מתחיל יתחילו לתזז אתכם ולתת לכם עונשים כמו לרדת לפקלי"ם, וריצות.
תתחלקו לצוותים שלכל צוות יש את המפקד האישי שלו.
מי שהולך למ"ט ידע את זה בהמשך.
תחתמו על הנשק האישי שלכם (M16 מקוצר/מקוצרר)
יעבירו לכם שיעורים על הנשק ועל הטיפול בו.
תצאו לשטח לבצע מטווחים (איפוס ראשוני של הנשק)
שבוע לאחר מכן יהיה שבוע M16 שבוע דיי מתיש שבו תישנו בשטח בשק"שים.
בשבוע הזה תתרגלו המון יבשים ותירו במטווחים מהבוקר עד הלילה בכל מיני וריאציות.
(עמידה, כריעה, שכיבה) ובכל מיני סוגים של מטרות.
שבוע פרט וחולייה – מס' ימים שבהם תעבדו על תרגילי פרט ועל תרגילי חוליה.
מסעות – יערכו מסעות במהלך הטירונות וככל שהמסעות מתקדמים כך הקושי הולך וגובר.
שדאות – החלק הכי קשה פיזית ומנטאלית בטירונות. השדאות נערכת 3 ימים. במהלך השדאות אתם תהיו רוב הזמן עם הצוות שלכם. אתם תלמדו על סוגים שונים של הסוואות, הליכות מבצעיות, קצת תכני חי"ר ודימוי מצבי מלחמה והסתערות. יהיו כל מיני משחקי גיבוש שונים ועוד.
השדאות קשה מבחינה פיזית גם מפני שכל אחד סוחב עליו אפוד + נשק + סקביאס עם מעדר ואוהל. בנוסף לאלה כמה אנשים מהצוות יסחבו גם פקלי"ם שונים: אלונקה, ג'ריקן, קשר, ומנות קרב. אתם כל היום כמעט תהיו על הרגליים והציוד כמעט ולא ירד מהגב שלכם אתם תלכו לא מעט ותעשו דברים לא קלים כמו סחיבת פצוע על אלונקה וסחיבת פצוע ללא אלונקה היום האחרון של השדאות הוא הכי קשה ומתיש. מער"ים - תעברו קורס זריז של מגישי עזרה ראשונה.

תרבות יום א' – תבקרו באתר כלשהו (אנחנו ביקרנו בכותל וביד ושם)

שבוע סד"ח – סדרת חינוך

קורס התותחן

לאחר חודשיים מפרכים מתחיל קורס המקצועות שבו תלמדו על התומ"ת עצמו ועל מערכותיו השונות. המטט"ניקים כמעט ולא יהיו איתכם הם ילמדו את החומר שלהם.

לאחר מכן תבחנו על כל נושא ונושא.

אבטש"ים – אבטחת יישובים

תתחלקו לצוותים וליישובים שונים וכל אחד ילך או עם המפקד האישי שלו או עם שאר מפקדי הסגל. האבט"ש ימשך לשבוע שלם.

2 המסעות האחרונים הם המסעות הכי קשים תהיו מוכנים אליהן בעיקר נפשית.

לאחר המסע כומתה אתם תשארו עוד יום בבסיס ותזדכו על כל הציוד שלכם ותצטרכו לנקות ולסדר את המגורים.

כמה טיפים ועצות שיש לי לתת לכם:

תתאמנו לפני הגיוס כדי שלא יהיה לכם קשה מדי בתיזוזים ובטירונות בכלל.

תתאמנו בעיקר על שכיבות שמיכה כי יצא לכם לעשות הרבה.

תביאו מצעים מהבית שיהיה לכם יותר נוח.

משמעת – אני לא יודע איך המשמעת בחילות האחרים אבל המשמעת בתותחנים היא דיי נוקשה במיוחד בנמר ובקרן. יתזזו אותכם עד צאת נשמתכם. אל תבהלו מזה ותעשו את מה שהמפקדים אומרים לכם. תשדלו להגיע בזמן כשצריך תהיו מסודרים ואל תתחכמו עם המפקדים שלכם.

אחרי שאתם מסיימים את הטירונות מתחיל פרק חדש – האימון המתקדם (=צפ"ס)

אם יש לכם עוד שאלות על הטירונות אתם מוזמנים לשאול.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 21-11-2007, 03:11
  L.K L.K אינו מחובר  

חבר מתאריך: 13.09.07
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Benor2005 שמתחילה ב "הגיוס לחיל תותחנים - טירונות 03"

קודם כל..תודה רבה על המאמר עזרת לי מאוד
יש לי כמה שאלות:
1. אמרת שהגיבוש למורן הוא "מאוחר יותר" התכוונת מאוחר יותר באותו היום או יום אחר בשבוע הטרום?
2. מ"ט הם לא חלק מצוות התומ"ת? כלומר אני לא אמור נגיד להיות בגדוד קרן ואח"כ להגיע למ"ט? (שווה בכלל להגיע למ"ט מעניין?)
3. דיברת על זיק...הבנתי מאנשים שהם בכלל לוקחים חיילים רק בסוף הטירונות, אתה אומר במהלך הטרום טירונות ואם זה כמו שאתה אומר הבנתי מתקבלים לזיק משהו כמו 3-5 חיילים במחזור האם זה נכון ואילו מבחנים פחות או יותר אמורים לבצע שמה?
4. במידה ולא אעבור את גיבוש מורן אני רוצה להגיע לגדוד קרן או לרשף, מבחינת תפקידים בצוות, אילו תפקידים נחשבים הכי איכותיים? (תמיד חשבתי על קשר שזה מעניין)
תודה רבה
בהצלחה בהמשך!!!

נערך לאחרונה ע"י L.K בתאריך 21-11-2007 בשעה 03:31.
ישן 21-11-2007, 09:27
  Benor2005 Benor2005 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 01.04.05
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי L.K שמתחילה ב "קודם כל..תודה רבה על המאמר..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי L.K
1. אמרת שהגיבוש למורן הוא "מאוחר יותר" התכוונת מאוחר יותר באותו היום או יום אחר בשבוע הטרום? - אני לא זוכר בדיוק מתי הגיבוש אבל לפי מה שאני זוכר הוא מתפרש על כמה ימים בשבוע הטרום. יכול להיות שאפילו על היום הראשון.
2. מ"ט הם לא חלק מצוות התומ"ת? כלומר אני לא אמור נגיד להיות בגדוד קרן ואח"כ להגיע למ"ט? (שווה בכלל להגיע למ"ט מעניין?) - לא. הם קשורים לסוללה אבל הם צוות בפני עצמו הם נמצאים בתוך נגמ"ש שנקרא מפי"ק= מרכז פיקוד ירי קדמי. אתה מגיע לגדוד מסויים ויוציאו אותך להיות מ"ט לפי הנתונים האישיים שלך או לפי בקשה שלך. אם זה מעניין אני לא יכול להגיד לך כי אני לא מ"ט מה שכן אני יודע שיש להם הרבה חומר עיוני ללמוד פי כמה וכמה מהדחפז"ים. עכשיו אנחנו עולים לצפון והמט"טים עדיין נשארים בשבטה לעשות השלמות של החומר והם יצטרפו אלינו בשלב מאוחר יותר.
3. דיברת על זיק...הבנתי מאנשים שהם בכלל לוקחים חיילים רק בסוף הטירונות, אתה אומר במהלך הטרום טירונות ואם זה כמו שאתה אומר הבנתי מתקבלים לזיק משהו כמו 3-5 חיילים במחזור האם זה נכון ואילו מבחנים פחות או יותר אמורים לבצע שמה? - לקראת סוף הטירונות שאלו אותנו אם אנחנו רוצים ללכת למיונים של זיק. באותו יום התבצעו מיונים ראשוניים (אני משער שכל מיני מבחנים פסיכוטכניים) כל המפקדים ניסו לשכנע אותנו לא ללכת והביאו בפנינו תירוץ שצריך לחתום 4 שנים קבע. בעצם לא מסבירים לך מה זה "זיק" אתה לא יודע מה זה עד שאתה לא נכנס לשם.
4. במידה ולא אעבור את גיבוש מורן אני רוצה להגיע לגדוד קרן או לרשף, מבחינת תפקידים בצוות, אילו תפקידים נחשבים הכי איכותיים? (תמיד חשבתי על קשר שזה מעניין)
תודה רבה - טען נחשב הכי כבוד, כוון. אין ממש תפקיד יוצא דופן בחשיבותו. כל התפקידים חשובים בסופו של דבר. יש כאלה שעובדים יותר ויש כאלה שפחות. בעקרון התפקיד הכי מאתגר זה להיות מפקד תומ"ת.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 21:56

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר