10-04-2005, 14:48
|
|
|
|
חבר מתאריך: 21.12.04
|
|
1. זו בדיוק קטנוניות. אין לי רצון לתת מידע שגוי, כמו שאין לי רצון לבלבל את המשתשים החדשים. הכללתי בשביל שיבין הבנאדם, ולא בשביל לנהל דיון איכותי ומעמיק איתך (או במילים אחרות, איתך אני אדבר שונה, מאשר עם משתמש חדש). טיבעי, לא?
2. כן, זה נכון, אתה יכול להשוות את זה לצמצם. ככל שסגור יותר, עומק השדה גדול יותר. זהו אותו אפקט אופטי בדיוק. אבל שוב, זו טקנוניות - לצלמים מתחילים - לא פה קבור הכלב, ולדעתי אין צורך לפרט בנושא יותר מדי. בצילומי מקרו, ברוב המקרים תקבל עומק שדה נמוך, אף על פי החיישן הקטן.
3. כן.. כל ה*** ל DSLR
אגב, בזמני לא היינו מחכים שהפילם ייגמר. היינו זוכרים את מספר התמונה שלנו, מגלגלים חזרה את הסרט לקופסא, ומחליפים סרט. רושמים על הקופסא של הפילם את המספר תמונה שהיינו בו, וכשרוצים לחזור אליו (בעיקר עשינו את זה עם סרטי שחור/לבן - צבע - שקופיות) היינו מכניסים חזרה, ומצלמים על ריק (מכסה עדשה) עד לתמונה שרשומה בקופסא. עובד מצויין. במצלמה שלי, בגלל שאין לה את הדיוק של ה EOS 1N של חבר שלי, הייתי "מקריב" תמונה, ומצלם על ריק מספר אחד מעל התמונה האחרונה שלי (Just to be sure).
4. ידעתי שזה ירגיז אותך קצת
מה שאמרתי (וכנראה לא הבנת) זה שתחום המחירים של המצלמות נותן את אותו הפתרון (פחות או יותר) בגופים. כלומר, בהשוואה בין D70 ל 300D לא תקבל שינויים קיצוניים באיכות (בין ISO, איכות תמונה, מהירויות תריס...). המצלמות בטווח המחירים של ה 1000 דולר הן די אותו הדבר (במיוחד לצלם מתחיל). לכן, אני לא ממליץ לצלמים מתחילים לחפש בציציות של המצלמות DSLR של ה 1000 דולר ולהתחיל להכניס לחישוב הקניה את הצילום באיזו 1600 ודברים מהסוג הזה. אלא אם אתה מצלם בעיקר תמונות ב ISO גבוה, אני לא מוצא שום סיבה בכלל לחשוב על הפאקטור הזה. כמה יוצר לך לצלם ב ISO 1600? ברצינות? גם חשיפות ארוכות אני עושה ב ISO 200...
5. מגמת הקטנוניות שלך ... אמרתי רק?
הסברתי למה מחיר ה DSLR לא נובע מה KIT בלבד, וכי יש לקנות עוד ציוד בשביל תמונות יעודיות, ורצוי ציוד יקר בשביל תמונות איכות. לא אמרתי שרק עדשות טובות יתנו תוצאות טובות, מה שאמרתי (וכנראה פיספסת) זה שאם תצלם תמונה בעדשה לא איכותית, תקבל (ברוב המקרים) תמונה לא חדה, עם צבעים לא משהו (הפרדת צבעים קיצונים למשל), בעוד שאם היית מצלם את התמונה בעדשה יקרה ואיכותית יותר, היית יכול לקבל תמונה חדה כתער, עם צבעים מעולים (תודה לאופטיקה). זה הכל.
שלם - אני מקווה שלא בילבלנו אותך.
בכל מקרה, גם אולג וגם אני מברכים אותך על רכישת ה D70 החדשה שלך.
אלא אם התבאסת להשקיע יותר מ 4000 שקל. ואז תוכל לפתוח דיון חדש בשם "על איזו מצלמת P&S אתם הכי ממליצים לי, בתחום ה- 3000-4000 שקל?")
|