17-11-2007, 17:49
|
|
|
חבר מתאריך: 15.04.07
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי Dark Knight
אני מבטיח לך שכל הקהילה הזו לא הייתה קיימת ללא הפירטיות, כי אף אחד מהם לא יכול היה להרשות לעצמו להשקיע סכום עתק כמו 500-1000$ לתוכנת גרפיקה, ובטח שלא 6000$ בשביל תוכנת תלת-מימד.
המעצבים המוכשרים הללו, לא בטוח שהיו בכלל מגיעים לתחום הזה ללא נסיון קודם בגרפיקה - ולכן רק חלק קטן מהם היה מגיע לעבוד בתחום בתעשייה.
לכן בתעשייה היה צורך בפחות רשיונות שימוש (כי בתעשייה כל התוכנות הן באמת ברישיון, כל הדיון פה הוא על שימוש פרטי\ביתי) ולכן החברות היו מרוויחות פחות!
בקשר למייקל ג'קסון, שים לב שהתקופה אז הייתה שונה בעליל...
אני לא מסוגל בכלל לספור את כמות הלהקות והזמרים עם קהילות מעריצים של 100 אלף איש ויותר כיום.
כמה היו בשנות ה-80? 10? 20? אתה לא יכול להשוות בכלל את הכמויות של מאז ועד היום...
אני יכול להבטיח לך שבלי האינטרנט המספר הזה לא היה מגיע אפילו לחצי..
האם אתה חושב שכמו היום, 95% מהאוכלוסייה היו מתקינים MS WINDOWS על המחשב בעלות של 500-800 שקל היחידה? ועוד אנשים עם מספר מחשבים בבית שהיו צריכים לקנות 2-3 רשיונות שימוש?
אז תן לי להפתיע אותך - אין שום מצב שבעולם...
אבל בזכות הפירטיות מערכת ההפעלה של MS תופסת היום נתח שוק של כ-90% וזה עוד אחרי שהלינוקס דוחק אותה קצת למטה לאחרונה.
מאידך, שים לב שבזכות העובדה הזו MS התפתחה לאן שהיא היום - רב פיתוח התוכנות והמשחקים מיועד לפלטפורמה של MS, ולכן משתמשי לינוקס לא יכולים להשתמש בהרבה מהתוכנות והמשחקים בשוק - מה שמאד מאט את ההתקדמות שלו ומאד מחזק את MS...
מסקנה - MS חייבים הון תעפות לפירטיות.
בסופו של דבר, אם אתה רוצה להגיד לי שאני מדבר שטויות, תסתמך בבקשה על עובדות, במיוחד כשרב הסיכויים שמערכת ההפעלה שלך גם היא אינה קנויה....
|
את העובדות הצגתי לך כרגע ואם זה לא מספיק עובדות בשבילך אז תברר באינטרנט,
כנראה שיש הצדקה לכך שתבעו אשה בארה"ב על כך ששיתפה קבצים,
אותם מחירים מגיעים לרמות מטורפות בגלל שלא קונים אותם באופן חוקי, אם כולם היו קונים
זה היה מוזל משמעותית, וכן, אדם שלא יכול להרשות לעצמו 500-600 תוכנה יקרה אז יש לו בעיה רצינית, שילך לעבוד ויקבל כסף ואז יקנה את התוכנה שכל כך חושק בה וגם שבלעדיה לא היה לא עתיד כמו תוכנות גרפיקה.. שום דבר בעולם לא יכול לעבוד בלי הכלל שאם תורמים לך מוצר אתה צריך לשלם עבורו, נקודה, שוויו הגבוהה של המוצר לרוב מוצדק בגלל משאבים רבים שהושקעו בו, בכך שאתה לא קונה מאותם חברות אתה בעצם מאיט את התפתחות הטכנולוגיה, כי אין להם רווחים משמעותים בשביל שיכולו להשתמש בהם לפיתוח החברה והשקעה במוצר החדש הבא..
בקשר לMS ולינוקס, שמעת פעם על המילה תחרות? אתה בעצם שמח על כך שMS התפתחה מאוד ולינוקס לא,
מה שהסברת בקשר לכך שרבים משתמשים בMS בגלל הפירטיות זה מעיד על כך שללינוקס אין יכולת להתחרות בצורה הוגנת, וזה רע מאוד, כי זה כמו שאינטל וAMD, לא תהיה ביניהם תחרות כלל, כי איזו שיטה פיראטית מאפשרת לגנוב מעבדי אינטל בחינם וAMD לא, זה ישר מבטל את התחרות ביניהם מה שגורם לאינטל לומר לעצמה "אין תחרות בגלל שהמעבדים שלנו מחולקים בחינם ברחובות, אז נפסיק לפתח מעבדים חדשים אנחנו ממילא לא נרוויח כלום עם נשקיע בטכנולוגית מוצרים חדשה.." וזה רע גם ללקוח וגם לחברה, כל הצדדים מפסידים דור חדש של מעבדים ואתה תיתקע באותו מעבד שגנבת, תיתקע איתו שנים עד שלאינטל תהיה סיבה מוצדקת לפתח את הדור הבא.
בקשר לתעשיית המוזיקה לא הבנתי כלום ממה שכתבת, בכל מקרה אני ידגיש את הטעות העיקרית שלך, שהיא הטענה ש"הורדות לא פוגעות ביצרן מפני שהוא לא מפסיד כלום כשמורידים קבצים שלו"
זה כן פוגע בו בכך שהרווחים שהיו אמורים להיות לו בלי קיום הפירטיות, נמחקו לחלוטין.
הפגיעה שהוא מרוויח פחות ממה שהוא אמור לקבל, ולפעמים אותו רווח קטן לא מצליח לעלות על היקף ההשקעה הכספית שלו אותו מוצר ואז זו פגיעה יותר חמורה ביצרן, זה בא לידי ביטוי בעיקר בתעשיות המשחקים והתוכנות, שאני מתערב איתך שאם כולם היו קונים Call of duty 4 למשל ולא מורידים, היתה לאותה חברה שיצרה אותו מספיק כסף כדי לפתח כבר היום את COD5/6/7 במכה והיו כבר עוד חודשיים בשוק או משחקים חזקים אחרים, מאותה חברה, אבל עצם קיום הפרטיות ביטלה את זה.
אני בכל אופן מוריד כמו כולם וימשיך להוריד, למרות שאני יודע שזה ממש לא תורם ופוגע בעולם במידה מסוימת.
נערך לאחרונה ע"י רמבו 6 בתאריך 17-11-2007 בשעה 17:51.
|