04-11-2007, 19:25
|
|
|
חבר מתאריך: 14.05.07
הודעות: 30
|
|
המלצה לרוטב בשר על בסיס יין (GRAVY )
אלתור שלי :
--חצי בקבוק קברנה סוביניון או שיראז (אני השתמשתי בברקן קלאסיק, איזון טוב בין מחיר שפוי לאיכות)
-- רבע שורש סלרי
-- חצי לפת
-- 1 תפו"א בינוני
-- גזר בינוני אחד
-- בשר צוואר או כל בשר המתאים לתבשיל-בין חצי קילו ל-700 גרם (אני השתמשתי בבשר של עגל בוגר)
-- פלפל אנגלי
-- מלח+פלפל גרוס טרי
-- כף קמח מנופה או כפית קורנפלור
-- 4 כפות שמן זית
-- בצל אחד בינוני
-- חצי כפית חומץ בלסמי מיושן ומשובח
עד כאן כל מרכיבי הרוטב שלי, אולם כולם מוזמנים להשתולל
את כל הירקות (חתוכם לקוביות) טיגנתי בשמן זית עד להתרככות, לאחר מכן הוספתי את קוביות בשר העגל לאחר הקפצה קלה בשמן זית למשך 5 דקות.
בשלב זה הוספתי את היין ואת החומץ.
הבאתי לרתיחה והשארתי על להבה קטנה כ-3 שעות. סיננתי וזהו.
את הירקות+בשר ניצלתי לממולאים שבמקרה הכנתי באותה הזדמנות , ואת התפו"א טחנתי והוספתי לרוטב . כמו כן, קצצתי דק 4 חתיכות בשר (30 גרם לערך) וגם הוספתי לרוטב
* לגבי הקמח/קורנפלור, יש להוסיף רק במקרה הצורך, לפי סמיכות או דלילות הרוטב.
הרוטב נשמר בפריגי'דר מכוסה היטב למשך 3 חודשים לפחות (לא ניסיתי לשמור לתקופה יותר ארוכה)
כולם מוזמנים להוסיף הערות/הארות ושאר ירקות
נערך לאחרונה ע"י tupelo בתאריך 04-11-2007 בשעה 19:30.
|