31-10-2007, 20:38
|
|
|
|
חבר מתאריך: 12.05.05
|
|
אני מאמין שמע'ניה או מורניייה לא מחליט החלטות כאלה.
אנחנו צריכים להיות מסודרים בחשיבה. אם החיזבאללה הוא ארגון פנים לבנוני עם סדר יום כזה ומעט חיזוקים מאיראן, למה לו להיכנס למלחמה מול ישראל בקיץ 2006?
למה לו להמשיך בה ולסרב לאפשרויות הפסקת אש שנתפרות במהלכה, למרות שנראה בעליל כבר ביום השלישי לאחר החטיפה שמשהו השתבש קשות בתגובה של הישראלים?
למה לו לשמר שיגורי רקטות אל העורף הישראלי כל הזמן ולספק לישראל (שמוכיחה גם בשבןע 2 ו-3 שהיא השתגעה) תירוצים להמשיך לגרום נזקים שאינם רצויים לארגון בזירה הפנים לבנונית?
התשובה לדעתי היא אחת- החיזבאללה הוא שלוחת לבנון של משמרות המהפיכה האיראניים. ככזו משולבים בהנהגתו גורמים לבנוניים וחוץ לבנוניים. כשלוחת לבנון של משה"מ קיימת שדרה פיקודית חונכת של קציני משה"מ במקביל לשדרת הפיקוד הלבנונית בארגון.
כשלוחת לבנון הוא מחומש בציוד ותקציב איראני, שגם קונה ציוד סורי. סוריה להערכתי תורמת רק מעט ציוד מתוצרתה, ורוב הציוד הסורי של הארגון למעשה משולם מתקציב איראני.
כשלוחת לבנון של משה"מ מסתדרת הגיונית העובדה שלמרות שאין לארגון כל דרך לייצר משאבים לקיום פעולותיו (סעד, חינוך,קהילה) הוא בכל זאת מצליח לקיים הצטיידות ופעילויות אלה. לשם השוואה ראה הרשות הפלשתינית (רש"פ- אין לי כוח להקליד כל הזמן, סליחה)- יש לרש"פ עורף חקלאי, אמצעי ייצור, מסחר וכוח אדם פי כמה מלחיזבאללה, ועוד סיוע כלכלי ממדינות שונות, ולמרות זאת משטחם עפים עלינו רק פרויקטים של תלמידי תיכון בפיזיקה והנעה רקטית (טוב, כמעט, אבל הבנת...).
זה למה לדעתי מוע'נייה וחבריו הם לא בדרג של אסד ושות' וההנהגה האיראנית. אלה הראשונים הם דרג מבצע ואלה האחרונים הם דרג מחליט.
"שבעה דברים בגולם ושבעה בחכם. חכם אינו מדבר לפני מי שהוא גדול ממנו בחכמה, ואינו נכנס לתוך דברי חברו, ואינו נבהל להשיב, שואל כהלכה ומשיב כעניין, ואומר על ראשון ראשון ועל אחרון אחרון, ועל מה שלא שמע אומר לא שמעתי, ומודה על האמת. וחילופיהן בגולם.;" מסכת אבות- פרק ה', משנה ז'
|