23-10-2007, 23:39
|
|
|
|
חבר מתאריך: 29.04.07
הודעות: 926
|
|
שני מתכונים: פאי שזיפים ופאנקייק אפרסקים
שלום לכולם!
הפאי עובד מדהים עם כל סוגי הפירות שמתאימים לפאי, וכל אחד עם המילוי שלו.
הפעם הבאתי שזיפים.
לפאי השזיפים:
חומרים
לבצק:
2.5 כוסות קמח
1 כוס סוכר
2 ביצים
1 כפית תמצית וניל
0.5 כפית קליפת לימון מגוררת
200 גרם מרגרינה\חמאה.
את כל המרכיבים יחד לשים עד שמתקבל בצק אחיד ולא דביק. (במידה והבצק מתפורר, ניתן להוסיף מים, ולהפך- דביק- להוסיף קמח)
את הבצק מכניסים למקרר לשעה.
למילוי:
10-12 שזיפים
מיץ מחצי לימון
0.5 כוס סוכר
2 שוט (100 CC) ברנדי
אופן ההכנה:
חותכים גס את השזיפים עם הקליפה ע"מ להפטר מהגלעין
מוסיפים את שאר המרכיבים ומבשלים בסיר על אש בינונית עד שהשזיפים הופכים רכים ביותר, במין מרק פירות סגול עמוק. עם בלנדר ידני טוחנים גס את התערובת.
מוציאים את הבצק מהמקרר, ולוקחים שני שליש ומרדדים לעלה עגול שיכסה את התבנית שלכם (עדיף תבנית עגולה) מחוררים עם מזלג (חשוב) את הבצק במספר רב של מקומות.
מכניסים לתנור לכ 20 דק' בחום 180 מע'.
מוציאים ושופכים את שאר המילוי, ומקשטים בשאר הבצק כאוות נפשכם.
אופים עוד 20 דק', עד שמזהיב הבצק מלמעלה.
בתיאבון.
פאנקייק אפרסק:
לכמות בסיסית של 10-12 פאנקייקים
1 ביצה
1 כוס קמח
1 כוס חלב
חצי כוס סוכר
רבע כפית קינמון
2 אפרסק לקוביות
טוחנים הכל לבלילה אחידה ללא גושים, מחממים מחבת שטוחה "טפלון".
מרססים בשמן כל 5 פנקייקים
הופכים כאשר הפאנקייק באמצע ה"בועות".
בתיאבון!
[IMG][IMG]
_____________________________________
חתימתכם הוסרה כיוון שלא עמדה בחוקי האתר. לפרטים נוספים לחצו כאן. תוכלו לקבל עזרה להתאמת החתימה לחוקים בפורום חתימות וצלמיות.
|