25-10-2007, 18:40
|
|
|
חבר מתאריך: 09.11.06
|
|
אתה אכן צודק, אבל רק בדבר אחד. אני לא אובייקטיבי כי אני אחד הנפילים. באשר לכל שאר הדברים שכתבת.. תרשה לי לא להתייחס אליהם ברצינות!
הט'ר (כמו שאתה קורה לה) היא בס''כ שלב רובאי. בחיל הים יש הכשרה מקצועית (ימית) שלא מעלה את רמת הרובאות. בש7 לצורך העיניין, רמת "הרובאות הימית" מגיע ל09 בסדיר ול012 בקבע (אחרי קורס גבוה).
ההבדלים הם רק בתכנים, בחיל רגלים מלמדים אותך להשתמש בM4, בחיל הים מלמדים אותך להשתמש בכלים ימים. אני מצטער להגיד לך, אבל אתה כרגע לא יכול לשפוט מה יותר קשה...
חוץ מזה, כמו שאמרתי ממחזור קי''ט וצ'ג - ש7 וחובלים עושים רובאי 03.
אתה אולי שמעת על סדרת ים, אבל אתה לא ממש מבין מה זה.. אני מציע שלא תנסה אפילו להשוות אותה לגיבוש כלשהו (אם עשית אחד) כי אין לך כלים לעשות את זה.
אמרת פה - "הייתי מעדיף"... מעדיף למה? על פי איזה קריטריון? על סמך מה !אתה! יכול להעדיף?
לדוגמא, חובלים מתאימים יותר (כנראה) לתפקידים פיקודיים, אבל פחות כנראה לתפקידים הדורשים עבודת צוות. אז מי "יותר טוב" או "עדיף"? לא יודע, תלוי בתפקיד.
ולגבי ש13 ומטכל.. אין לי שום אינדיקצייה להשוות בינינו לבינם. המיון של ש13 ומטכל לדעתי קשה יותר - פיזית. הכושר שלהם לקראת סוף המסלול טוב יותר בהרבה והכשרה רובאית גבוהה יותר בהרבה. אבל המון תלוי בשלב בו נופלים מהיחידות הנ''ל. אם זה מוקדם מדי (אחרי אימון מתקדם), אז אין להם כמעט שום קשר ליחידות מהם נפלו. הט'ר שעושים השייטים מש13 בנח''ל - די שכונה. ואם זאת נפילה בשלב מאוחר יחסית, אז יש בעיה של פז''מ. זה מסובך בקיצור.
ככה שאני מציע לך פחות להתעסק בדברים שאתה לא מבין בהם ושלא קשורים אליך. כנראה שאלא שעושים את הבחירות שלהם הי שם במז''י יודעים מה הם עושים.
ודבר אחרון.. מהדברים שלך הבנתי שאתה מדמיין את הצוללנים ואת חובלים מעין ג'ובניקים כאלו... אתה די טועה בקשר לכושר והכשרה שהם עוברים. בחצי השנה הראשונה שלי בצה''ל עשיתי בסביבות ה20 מסעות (קצת פחות), מסעות הרבה הרבה הרבה יותר קשים מאלה שהיו לכם בגיבוש. עשיתי טיזוזים של 500 מט'ר על זמן 8-19 פעמים ברצף.. עד שכולם לא יעמדו בזמן שנראה לך לא הגיוני בהתחלה. ליותר מ3/4 מהקורס היו שברי מעמץ. העלו לי את כמות המתח שעשיתי מ8-10 ל30... בקיצור, הכושר אחרי הבסיסי או הימ''פ ממש לא פחות טוב משל חירניקים לאחר אימון מתקדם בגדודים (אם לא יותר טוב ובהרבה). =)
נ.ב.
לא הבנתי איך מגל''ן ודובדבן קשורים לסיפור הזה בכלל. -)
נערך לאחרונה ע"י Dmith בתאריך 25-10-2007 בשעה 18:43.
|