23-10-2007, 21:32
|
|
|
חבר מתאריך: 16.04.07
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי Sam Weller
נניח שהורים בישוב קהילתי מקימים בית ספר איכותי לילדיהם ומשלמים שכר לימוד של 3000 ש"ח בחודש. תושבי הישוב השכן אינם אמידים כל כך, ולכן המדינה תסבסד לחלק מהילדים לימודים בישוב השכן. היא תוכל לעשות את זה למעטים בלבד משום שהמחיר יהיה גבוה, ומשום שבעלי בית הספר ידרשו לשים מיכסה על ילדי האינטגרציה. כמה ילדים תצליח לשלב כך? בסופו של דבר אתה זורק מהמערכת מספר עצום של ילדים, במקום לנסות להשקיע בהם. הנסיון בישראל ובמקומות אחרים מראה שבדרך כלל האינטגרציה נכשלת, ושהפתרון הוא לתגבר אזורים נחשלים. אין במה שאתה מציע שום מנגנון שיכול לחזק אזורים קשי יום, משום שתושבי האזורים האלה לא יוכלו לעולם להקים בית ספר שיתחרה במשאבים עם בית הספר של האזורים האמידים..
|
לא חושב בכוון שלך.
למשל בתחום המים היו הרבה בעיות במדינה. בעיקר בתחום המוניציפלי. העיריוןת היו סוכני משנה של מקורות . הקימו מערכת צנורות, קלטו את המים ממקורות ומכרו אותם לאזרחים.
מה קרה?? ראשי רשויות מקומיות שהיו בלחץ תקציבי גדול, השתמשו בכספים של חב' מקורות -הם היו הרי רק סוכני המשנה -אבל הרשו לעצמם להשתמש בתזרים המזומנים שהיה שייך לארגון אחר "בנתיים" עד שהכסף יעבור למקורות לצרכי העיר.
מקורות בסופו של דבר סגרה את המים לחלק מהרשויות המקומיות ונוצר לחץ של התשובים התמימים ששילמו לעיריה והכסף היה קפוא בגלל עיקולי בנקים על הרשות המקומית.
מה הפתרון?
פשוט מאד. העיריות החלו להקים גופים חיצוניים שתפקידם לטפל רק במים .
התוצאה- יש סדר בדברים, כסף שנגבה תמורת מים מוצא את דרכו למקורות ואין שום בעיות.
אותו דבר כאן. צריך להקים גופים (מלכ"ר) שאינם כפופים כלכלית לממשלה / עיריה אלא להנהלת "תאגיד החינוך". הוא יגבה כסף מהאזרחים עפ"י מפתח הכנסה .אין בעיה לבדוק.
התאגידים הללו יוכלו לשלם למורים בונוסים נאים עפ"י סולמות הצלחה
מי שנזקק ו/או נתמך ע"י בטוח לאומי למשל - יקבל מלגת למודים. כל השאר ישלמו מכיסם.
זה עולה הרבה? אני יודע.
אתה יודע כמה אנשים מוציאים על גאדג'ט'ס ,על ג'יפים שחונים על המדרכות לתפארת מדינת ישראל? על ג'ינסים מותגיים ושאר הבלים?
שיוציאו מכיסם על חינוך לא יקרה להם כלום.
כמובן שכל התלמידים יצטרכו לעבור מבחן התאמה /ניבוי הצלחה ללימודים על יסודיים -בדיוק כמו הפיסכומטרי. עפ"י זה ישובצו התלמידים לבתי ספר עיוניים / מקצועים וכיו"ב. מי שיכול -ישלם. מי שלא יקבל מלגה. מי שלא מסוגל ללמוד בגלל בעיות אישיות או אחרות -שילך לעבוד.
מסובך קצת? אולי. אבל הגיוני הרבה יותר ממה שמתרחש כיום.
ציטוט:
אגב, מוסד חינוך הוא עסק יקר גם אם לא מדובר במוסד למטרות רווח. מלבד המשכורות, ששנינו מסכימים שצריכות להיות קצת תחרותיות עם המגזר העסקי, צריך להקים מבנים ולתחזק אותם, להשקיע בתוכניות לימוד (שיהיו חברות שיעשו מהן רווח גדול), לאבטח את המקום ועוד ועוד..
|
אני יודע,אז מה? גם לקנות ג'יפ טויטה / האמר /וילה ענקית ושפחה תאילנדית/הודית ולאכול מבסעדות יוקרה ולצאת 4 פעמים בשנה לנופש בחו"ל עולה המון.
.
ציטוט:
ולשאלתך, אני לא חי בארץ, אבל כמי שחי בארה"ב אני יודע שמה שאתה מציע זה לא פתרון אמיתי. אתה מציע תוכנית שהיא קיצונית בהרבה מתוכנית הואוצ'רים של בוש, והתכנית הזאת לא ממריאה לשום מקום אפילו במדינה מופרטת בהרבה מישראל. זה נכון שישראל היא חברה מעמדית ומפוצלת, אבל עדיין היא רחוקה בהרבה הבטים מהחברה האמריקאית. בישראל בני מעמדות שונים רואים זה את זה ברחוב, נפגשים בצבא, מגיעים לאותה אוניברסיטה, מתאשפזים באותם בתי חולים, אוכלים פלאפל באותם מקומות, וכו'. אני גר בעיר ששליש מהאוכלוסיה שבה היא שחורה, ואני לא אגזים אם אומר לך שלולא המנקה במשרד שלי היתה שחורה ולולא אחת הגננות בגן של בני היתה שחורה, לא הייתי מעלה בדעתי שיש כאן אנשים שאינם לבנים.
|
לא יודע כמה זמן אינך בארץ אבל אתה ממש מנותק. אין לך מושג כנראה מה שהולך כאן. שכרות וסמים ודקירות ורציחות ושנאת זרים שחבל"ז. התפרקות טוטלית מערכים ,חומרנות אגואיזם מוחלט זה שם המשחק כיום בארץ. אני יודע, יש עדיין איים קטנים שחיים אחרת אבל זה ממש המיעוט.
נערך לאחרונה ע"י פשוט בתאריך 23-10-2007 בשעה 21:35.
|