20-10-2007, 13:30
|
|
|
חבר מתאריך: 08.11.02
|
|
צר לי לקרוא את הדברים הלא נעימים. מחאל לך את כל הדברים הטובים שאת מאחלת לעצמך.
לגבי דיבור עם ההורים על העוולות, לדעתי אין לזה מקום כשזה בא ממך. הכוונה, הבן (הכוונה גם בת) הוא אחד היחידים שאינו יכול לדבר עם הוריו על מה שהם גרמו / גורמים לו. הם כאילו נשפטים ע"י הילד שלהם, זה שהם השקיעו בו את מה שהשקיעו (כל אחד לפי מידתו), ואז התלונות שלו נשמעות יותר כמו כפיות טובה וחוסר יכולת לראות את הצד שלהם.
לעומת זאת, ככל שהדובר רחוק מן ההורים מבחינה רגשית - כך יש לו יותר אפשרות להגיע אל אוזנם ואל ליבם בעניין דנן. חבר/ה טוב/ה של האבא/אמא. אח/אחות שלהם (דוד/ה שלך). וגם זה כמובן תלוי במידת ההקשבה של ההורים לחבר/ים באופן ספציפי.
שני אנשים יכולים להגיד בדיוק אותו הדבר, אחד לאחד.- אם יגיד האחד, לא ישמעו לו (שלא לדבר על להקשיב), יבטלו את דבריו ב 500 אלפיות השניה, ויתרעמו עליו.
- לעומת זאת, אם יגיד השני, ישמעו לו, אפילו יקשיבו, יכול להיות קשה להתמודד עם האמת שבדברים, ויכולה לבוא התכחשות כלשהיא. יכול להיות שתבוא גם מחשבה אחת או יותר בעקבות הדברים שנשמעו.
חשוב יותר מכל זה, to take onself in the hands, להפסיק לחשוב על מה שעשו לי, ולחשוב על מה שאני הולך לעשות למען עצמי. להשאיר מאחור את שק תפוחי האדמה, ולחיות.