|
19-10-2007, 19:16
|
|
|
|
חבר מתאריך: 12.05.05
|
|
החשיבה הראשונית שלי היתה כמו שאתה מציג, כלומר- בואו תנו למחס"רים מכ"ם כזה שיהיה להם עוד כלי ליצור מודיעין מטרות זמן אמת לטובת הכח שנלחם.
אחרי כן חשבתי על כך שהמחס"ר יתרונו היחידי בהיותו כוח סמוי שלא משתתף בקרב, כי הרי אינו משורין ואינו שורד תחת מכת ארטילריה או ירי תחמושות בינוניות וכבדות.
שים מכ"ם (אמצעי קורן) על הכוח הזה שתועלתו לקרב היא בהיותו מוח פאסיבי (מבחינת אמצעים) וגרמת לו להיות חשוף לאויב. אויב שמאכן מקור קורן יכול לירות עליו במדויק בשטוח מסלול או ארטילרי, והנה חזרה לה תרגולת ד' המתאבד, רק שהפעם נצטרך לקרוא לה חמש-עולה-באש.
לכן חשבתי על הדבר הלא-תו"לי הזה, להלביש את המכ"ם על צמד טנקים. יש להם שרידות לארטילריה, אם יורים עליהם שטוח מסלול הם יכולים להתמודד עם זה מבחינת מיגון ואש, הם ניידים במרחב הקרב (עבירות ומהירות).
אני מודה שלא התישבתי לעומק על הנושא, אבל חוץ מלהרים כזה מכ"ם לאויר עם מזל"ט או מסוק ללא טייס, אינני יודע לשלוף פתרון טוב שריד ומתמרן שניתן להרכיב עליו מכ"ם אשר יתן תוצאות טובות יותר מטנק.
אני עדיין איתן בדעתי שאם נסתפק בשילוב בפלוגות או בגדודים כאלה מכ"מים, כל שיהא על האויב לעשות הוא לשלוח תשמועים עם שני חיילים שישכבו מוסווים אפילו ללא נשק נ"ט, אבל מצוידים במכשירים שיודעים לקלוט או להצביע על שידור של כזה מכ"ם, והנה יש בידי האויב תמונת מצב כוחותינו ותנועותיהם בזמן אמת.
בשדה קרב עם טכנולוגיה, היתרון המהותי של טנקי המרכבה הוא שעד ללזירה, הטנק אינו קורן, ומי שלא רואה אותו או מקרין עליו משהו, לא יודע להיכן לכוון כדי להרוג אותו.
שים על יצירת האומנות הזו מכשיר קורן, והפכת אותה למטרה גדולה שלא מסוגלת להתחבא, כמו ג'ירפה בסוואנה.
אני יודע שטנק לא אמור להיות חמקן, אבל כשמישהו מנסה לשים עליך "על", אתה רוצה לשים בינך לבינו אבק,מיסוך, צמחיה, גבעה, עשן, בית, כלי אויב בוערים וכל דבר שיעזור לו לא להבין איפה לשים את הצלב.
בהנעת מאמץ אל יעד, בין אם מדובר בתנועה לקו עמדות ובין אם מדובר בקרב התקדמות, אתה רוצה שהאויב לא יקבל מידע מדויק על מאפייני המאמץ- גודלו, הציר, מטרותיו, צורת פרישה (מבנה תנועה).
שים לכל כוח כך וכך מכ"מים, והנה לך האפקט של חבורת איכרים שמחפשים זאבים בלילה בעזרת פנסים או לפידים.
אני מסכים שלכוח המשורין צריכים להיות מכ"מים כדי שמרגע שהתחיל מגע, נבסס מייד שליטה בתמונת מצב הקרב ומיקום מקורות ירי אויב. אני טוען שעד תחילת מגע אך גם במקביל לכך, אני רוצה כוח שחוץ ממכשור מסייע לראיה (משקפת אמר"ל), משתמש בטכנולוגית איתור יותר עדכנית.
בהשאלה אזכיר שיתרונו הסגולי של דגם הלונגבאו של האפאצ'י הוא מכ"ם גל-מילימטרי שלו, שסורק וממפה תמונת מצב קרב, אשר המסוק בהמשך מעביר לשאר המסוקים, בכוח שלא צריך להיות מורכב כולו ממסוקי לונגבאו.
הוסף לזה את הלקח האמריקאי על אי שרידות מסק"ר בתוך אזור הקרב, והצורך להפעיל את המסק"ר ממחוץ לקו המגע או שטח ההתנגשות, והנה שוב הלקח המתבקש של הרכבת המכ"ם הקרקעי על כלי שריד.
עדיין אני מבין ומסכים שזה פתרון חצי-מוזר, צמדי טנקים כנושאי-מכ"ם שמתרוצצים בחזית. עוד הצעות?
"שבעה דברים בגולם ושבעה בחכם. חכם אינו מדבר לפני מי שהוא גדול ממנו בחכמה, ואינו נכנס לתוך דברי חברו, ואינו נבהל להשיב, שואל כהלכה ומשיב כעניין, ואומר על ראשון ראשון ועל אחרון אחרון, ועל מה שלא שמע אומר לא שמעתי, ומודה על האמת. וחילופיהן בגולם.;" מסכת אבות- פרק ה', משנה ז'
|
|