לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה    ברוכים הבאים לפורום צילום!!!       אוסף אתגרי הצילום של כל הזמנים   מצגת-סרטון ישראל 3 מוכנה כעת להפצה, לצפייה לחצו כאן חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תרבות ואמנות > צילום סטילס ווידאו
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 17-10-2007, 18:16
  משתמש זכר Espires Espires אינו מחובר  

חבר מתאריך: 21.11.06
מדריך צילום מוצרים במיני סטודיו

פתחתי את האשכול בשביל להסביר איך לצלם מיני-סטודיו גם עם מרכיבים שיש בכל בית רגיל ולא חייב פלאשים ולא יודע מה...
דבר ראשון כמובן אתם צריכים מצלמה, יותר נוח אם תהיה לכם אפשרות לחיבור פלאש חיצוני כי הוא דיי נחוץ בצילומים כאן! אז נתחיל בעצם עם תמונה ואחריה תבוא רשימת המצרכים...

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

1.רפלקטור לבן גדול - יכול להיות אפילו חתיכת בד לבן, בריסטול לבן וכל דבר אבל שיהיה לבן ולא צבע אחר, כי לבן מחזיר את האור בצורה הכי טובה.
2. בריסטול או בד - תוכלו לבחור אותם בכל צבע שתרצו לצלם עליו את המוצר שלכם, כמובן תנסו להתאים כמה שיותר לכל מוצר את הצבע שלו, אם זה למשל פלאפון אדום אז רקע אדום יחמיא לו מאוד וכדומה...
3. תאורה - כאן בתמונה זוהי מנורת שולחן רגילה שעלתה לי 20 ש"ח עם המנורה עצמה, בסטודיו הרבה יותר טוב ויותר נוח להשתמש בתאורה "קרה", כלומר תאורות כמו פלאשים, ונורות פלורסנט [גם גורם לכם פחות להזיע בסביבה , ולא מחמם את אזור העבודה].
4. סופטבוקס - לא חייב אבל חיוני ועוזר מאוד, איתו תוכלו לרכך את התאורה שבה אתם משתמשים במקום להרחיקה ולהקריבה למוצר, את שלי עשיתי בבית מנייר אפייה וקופסת נעליים.
5. המוצר - כמובן תצטרכו מוצר כלשהו לצלם אותו, וחשוב שגודל המוצר לא יהיה גדול יותר מהבד/בריסטול עצמו, כדי שלא תסתבכו אחר כך עם עריכה מיותרת של העלמת מקומות ודברים לא נחוצים.
6. זכוכית - גם לא ממש נחוצה, אבל ברוב הפעמים תורמת מאוד לצילום, על ידי יצירת השתקפות של המוצר..
7. זה דבר קצת פחות הכרחי, שמתי אותו רק בכדי להעמיד את התאורה שלי במצב טוב...
8. [לא מצויין בתמונה המספר, אבל מדובר על התמונה השנייה], כך העמדתי את המוצר שלי, או במקרה הזה את הפלאפון הזה שאין אפשרות להעמיד אותו ישר, וגם זה נתן לי רעיונות על זוויות נוספות..

עלו גם הרבה שאלות לגבי צמצם נחוץ, מהירות סגר , וISO, ובכן, בגדול אין משהו מוגדר, פשוט יותר טוב אם רמת הISO תהיה נמוכה ככל האפשר לקבלת תמונה "נקייה" מרעש, ומפתח צמצם בP&S בסביבות ה5.6 ובDSLR [ברוב העדשות] בסביבות ה8-11 לקבלת חדות מירבית.

וזהו, אם תשלבו בין כל המרכיבים האלו, קצת ידע שלכם בצילום, זוויות וקומפוזיציות נכונות, וטיפה פוטושופ תוכלו לקבל תמונות נפלאות.

התוצאה הסופית שלי היא זו:

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.fresh.co.il/scripts/exif.php?file=2007/10/17/14244365.jpg]

אשמח לתגובות על המדריך, ואם יש לכם כל דבר להציע/לשפר/לתקן, אני אשמח לעשת זאת.
בתודה,
אביחי מנחם
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 17-10-2007, 22:03
צלמית המשתמש של noam906
  noam906 noam906 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 21.09.05
שלח הודעה דרך MSN אל noam906
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Espires שמתחילה ב "מדריך צילום מוצרים במיני סטודיו"

מדריך טוב.
אני מעריך את הזמן שהשקעת כדי לתרום לשאר חברי הפורום כדי לשפר את הרמה. הייתי מנסה עוד כמה דברים לפני שהייתי מעלה את המדריך.
תחילה, לפי דעתי, הטענה שלך בסעיף 2 שלפלאפון אדום "יחמיא" בד אדום מוטעית - לדעתי לפלאפון בצבע אדום יתאים בד לבן, ולפלאפון בצבע לבן יתאים בד אדום. מוצר על בד בצבע הזהה למוצר "בולע" כביכול את המוצר ובעצם עושה את הפעולה ההפוכה. דווקא צבעים קונטרסטיים ומנוגדים יניבו הדגשה של המוצר.

אני חושב שהכי חשוב להגדיש במדריך כזה, ובעצם אם הייתי בא לכתוב אותו במקומך הייתי כותב אותו במטרה אחת - להראות שזו דרך אחת מתוך מאות דרכים להציג מוצר בסטודיו. כל ראש עם קצת גלגלים חושבים בתוכו יכול לחשוב על רעיונות לחידוש, לייפוי ולצורות חדשות של סטודיו.
במקום לבוא ולהכתיב איך בדיוק אמור להראות הסטודיו, הייתי מצרף בכל סעיף דרך לחידוש.
לדוגמה:
* בסעיף הרקעים - הייתי ממליץ לקחת סדינים ישנים שלא צריך, למתוח אותם על דיקטים בגודל מטר על מטר ולעשות מאגר רקעים זמין ושמיש. כך כל רקע יכול להיות צבעוני או אחיד. אפשר גם רקע עיתונים שממלא את הפריים וכו'.
* בסעיף התאורה - אפשר לנסות תאורה מכל מיני סוגים (חמה וקרה) ושילובים שלה ביחד. אפשר לנסות להשתמש בכל הכיוונים בתאורה - מהצדדים, מלמעלה בלבד (אלומת אור על המוצר - ניתן לפזר טלק או דאורדורנט באיזור האלומה כדי שיראו כיצד האור נופל על הנק'), ניתן לשים את המוצא על זכוכית ולהאיר אותו מלמטה בלבד (יכול לצאת מקסים), אפשר בכלל לצלם את המוצר מלמטה (אני ניסתי לצלם את החתולה שלי כשהיא עומדת על הזכוכית ואני מצלם מתחתיה).
ניתן לצלם את המוצר בתוך קופסת מתכת, והאור מתפזר באופן מאוד מיוחד בפנים (במיוחד אם היא עגולה, לדוגמה)
* בסעיף המוצר - צריך לחשוב האם רוצים עוד אביזרים נלווים (כמו ניצבים בפריים, בעצם) שיכולים להיות פרחים יבשים שמתאימים לבושם יוקרתי, טיפות מים על משטח העבודה או על המוצר, אפשר להתשמש בגולות (לדוגמה מצאתי בבית כל מיני גולות ברזל קטנות מאוד שיכולות להיות אביזר נלווה מאוד מעניין.
* ניתן גם להשתמש באביזרים נלווים במקום הזכוכית - ניתן להתשמש במראות כדי ליצור אשליות בפריים כמו הכפלת המוצר, או חיבור 2 מראות בזווית 90 מעלות והמוצר בניהן כך שהוא מוכפל 4 פעמים, ורק המוצר האמיתי בפוקוס (או אפילו יותר מראות כדי ליצור משהו מרשים יותר (ככל שהזווית קטנה, מס' ההשתכפלויות השלמות יהיה 360 חלקי גודל הזווית).

לסיכום, רעיונת נוספים כמו אלה (ואני בטוח שאתה יכול למצוא עוד הרבה) יכולים לקחת את נושא הסטודיו הביתי צעד אחד קדימה - יפתח לקוראים את המוח בניסיון לחשוב כיצד הם מבצעים פריים כזה. בטוח משהו ילהיב אותם והם ינסו להתמתש, להפתח ובסוף למצוא רעיון מקורי אחר מהרעיון הבסיסי.

אביחי, כל הכבוד על ההשקעה במדריך
בהצלחה לכולם.

ישן 18-10-2007, 00:55
צלמית המשתמש של Narxx
  משתמש זכר Narxx Narxx אינו מחובר  

חבר מתאריך: 21.12.04
טוב, כמה הערות טכניות.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Espires שמתחילה ב "מדריך צילום מוצרים במיני סטודיו"

1. מטרת הרפלקטור והסופטבוקס היא זהה, ולכן שני אלו יבואו בצמוד (אם לא באותו הסעיף, אז סעיפים עוקבים) - והיא כמובן לרכך את התאורה.
2. בנוגע להערה שלך לגבי ריכוך התאורה - אין הכוונה בריכוך התאורה לעוצמת התאורה, אלא לשטח הפנים של מקור האור ביחס לגודל האובייקט (אני בדיוק עובד על מאמר חדש בנוגע לתאורה אז קצת חבל לי להרחיב על זה ממש כאן).
3. תאורה "קרה" היא תאורה לבנה. פלורסנט לא מומלץ לצילום מוצר והוא לא תאורה קרה (כיוון שיש לו גוון צבעוני [אפילו שהוא לא מתחמם כמו נורת להט ]).
4. בסעיף הראשון [רפלקטור], כתבת שרצוי שהוא יהיה לבן כי הוא מחזיר את האור הכי טוב... זה נכון אבל לא מדוייק - רפלקטור לבן מחזיר את כל ספקטרום האור שפוגע בו, ולכן אם תאיר על רפלקטור לבן באור לבן [כל ספקטרום האור], אתה תקבל בחזרה ממנו אור לבן [כל ספקטרום האור]. אם תאיר על רפלקטור לבן באור ירוק, הרפלקטור יחזיר לך את כל ספקטרום האור שמגיע אליו [מכאן שתקבל בחזרה רק אור ירוק].
מצד שני, לו תשתמש ברפלקטור אדום, ותאיר עליו עם אור לבן [כל ספקטרום האור], הרפלקטור יבלע בתוכו את כל הצבעים שאינם אדום, והתוצאה שתקבל היא החזר של אור אדום בלבד, בעוצמה מוחלשת. תיאורתית, אם תאיר באור כחול על רפלקטור אדום, אתה לא אמור לקבל שום דבר בחזרה (דהיינו, הרפלקטור יבלע את כל האור ולא יחזיר ממנו כלום), אבל בפועל שום דבר לא טהור ונקי ותמיד תקבל החזר כלשהו של אור (אם כי בעוצמה נמוכה מאוד... מלבד חורים שחורים, לא ידוע לי על דבר כלשהו שבולע אור בצורה מושלמת, וגם בנוגע לחורים שחורים אין לנו באמת מידע מבוסס על מה זה בכלל... טוב, מספיק חפירה ).
5. מצטרף להערה של נעם בנוגע לצבע האובייקט וצבע הרקע, צבעים דומים יבלעו וצבעים מנוגדים יבליטו. לדוגמא של נעם, לבן על רקע אדום:
http://matannarkiss.com/gallery/vie...age=2&imgid=416
6. מבחינתי - סטודיו זה תאורה. השקעת המון מאמץ בתיאור הסטודיו שבנית, אבל אני לא חושב שהבנת בעצמך לגמרי את נושא התאורה (אפילו שהשתמשת בו בצילומים שלך).
אני מקווה לכסות את הנושא הזה במדריך חדש שאני עובד עליו... זה יהיה ארוך ומייגע... לא יאומן כמה אפשר לכתוב רק על הנושא הדפוק הזה.

כך או כך - תודה רבה לך!
שיחקת אותה עם המדריך (אם כי הוא אמור להיות בפורום מצלמות ציוד ועזרים, אבל בגלל שאנחנו יודעים שיש לנו בעיה טכנית עם זה כרגע, אני אתן לך להגיב פה ובסוף אעביר את האשכול לשם ).

ישן 18-10-2007, 10:43
צלמית המשתמש של RedHunter
  משתמש זכר RedHunter RedHunter אינו מחובר  

חבר מתאריך: 10.10.04
שלח הודעה דרך ICQ אל RedHunter שלח הודעה דרך MSN אל RedHunter Facebook profile
בתגובה להודעה מספר 22 שנכתבה על ידי Narxx שמתחילה ב "טוב, כמה הערות טכניות."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Narxx
4. בסעיף הראשון [רפלקטור], כתבת שרצוי שהוא יהיה לבן כי הוא מחזיר את האור הכי טוב... זה נכון אבל לא מדוייק - רפלקטור לבן מחזיר את כל ספקטרום האור שפוגע בו, ולכן אם תאיר על רפלקטור לבן באור לבן [כל ספקטרום האור], אתה תקבל בחזרה ממנו אור לבן [כל ספקטרום האור]. אם תאיר על רפלקטור לבן באור ירוק, הרפלקטור יחזיר לך את כל ספקטרום האור שמגיע אליו [מכאן שתקבל בחזרה רק אור ירוק].
מצד שני, לו תשתמש ברפלקטור אדום, ותאיר עליו עם אור לבן [כל ספקטרום האור], הרפלקטור יבלע בתוכו את כל הצבעים שאינם אדום, והתוצאה שתקבל היא החזר של אור אדום בלבד, בעוצמה מוחלשת. תיאורתית, אם תאיר באור כחול על רפלקטור אדום, אתה לא אמור לקבל שום דבר בחזרה (דהיינו, הרפלקטור יבלע את כל האור ולא יחזיר ממנו כלום), אבל בפועל שום דבר לא טהור ונקי ותמיד תקבל החזר כלשהו של אור (אם כי בעוצמה נמוכה מאוד... מלבד חורים שחורים, לא ידוע לי על דבר כלשהו שבולע אור בצורה מושלמת, וגם בנוגע לחורים שחורים אין לנו באמת מידע מבוסס על מה זה בכלל... טוב, מספיק חפירה ).

אויש למדת יותר מדי פיסיקה

www.talnitzan.co.il

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 14:40

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר