12-10-2007, 22:04
|
|
|
|
חבר מתאריך: 03.01.05
|
|
אתה יודע ... התלבטתי אם לענות לך או לא, בעיקר בגלל שהשאלות שלך מעידות על ניסיון לפרובוקציה ודמגוגיה, אבל רק מחמת הספק שאולי אתה שואל ברצינות אני אענה.
ציטוט:
במקור נכתב על ידי שרץ בידי
צנחן1 יקר?
איך אתה יכול להסיק מסקנות מסרט של כמה דקות?
עובדה, אפשר.
אתה יודע איפה הייתה הפעולה (בדיוק)? אתה מכיר את השטח? את ההתנגדות בו?
לא רלוונטי. הפעולה היתה בשטח שמוגדר כשטח אויב והכוח נע מתוך מוכנות להיתקלות.
אתה מכיר את מטרת הפעולה? את המקת"גים שלה? (וכו'...)
מטרת הפעולה פורטה בכתבה ע"י הכתב וע"י המג"ד. מקרים ותגובות ... מה הקשר ?.
מעניין אותי, מתי לאחונה עשית פעילות בעזה?
הפעולה האחרונה שלי בעזה היתה לפני כשנתיים, הפעולה האחרונה שלי באיו"ש היתה לפני שבועיים.
וואו...! צוואר לא צבוע!!! בטח בגלל זה חטפנו במלחמה האחרונה...
לא, לא בגלל זה חטפנו, ומצידי שלא יצבעו פנים (ביג דיל), אבל לצבוע פנים ולא לצבוע צוואר זו פשוט חיילות גרועה.
פעמים רבות עמדתי בחלון ללא כל הסוואה. לא תמיד צריך. לא תמיד זאת המטרה.
אני לא יודע איפה עמדת ולמה, אבל כשכוח נכנס לבית במטרה לבצע "אלמנת קש" (כפי שנראה היה בכתבה) לא עומדים בחלון חשופים לעיני כל לאור יום. זה לא חיילי, זה מסכן אותך ואת הכוח כי חשפת את הבית, זה גם לא חכם מבחינת המשך העבודה.
ופעמים רבות יצאנו מהרצועה באור יום מלא. נכון, נחשפנו לסכנות. אז מה? חשיפה לסכנות היא חלק מהשגרה של לוחם.
הסתובבתי המון ברצועה לאור היום ובמחשך. אם הכוח לא נתקל ולא נחשף במהלך הלילה, חכם יותר וחיילי יותר גם לצאת בלילה ע"מ לא לחשוף לחלוטין את הרכב הכוח, שיטת התנועה, מקומות המעבר ועוד ועוד.החלק השני של המשפט שלך הוא סתם דמגוגיה ... אז תלך בלי שכפ"צ ובלי קסדה, להיחשף לסכנות מיותרות היא חלק מהשגרה של הלוחם ?
כדי לא לחשוף שיטות עבודה לעיני כל - אפשר לא להלחם בכלל!
אין לי בעיה עם לא להילחם, זה בסדר גמור. אבל אם רוצים לשמר את יכולת הלחימה לעוד יום, וגם לחזור בחיים ... כדאי בכל זאת לשמור כמה דברים בצל.
|
נערך לאחרונה ע"י צנחן1 בתאריך 12-10-2007 בשעה 22:08.
|