11-10-2007, 21:51
|
|
|
|
חבר מתאריך: 13.05.05
הודעות: 4,437
|
|
תאמר לי על מה אתה מדבר.
מנת קרב אוכלים, מאז ומעולם כך:
פוחחים את קופסת הלןף משני צידיה. המכסה התחתון משמש כבוכנת דחיפה. את המכסה העליון לוקחים ביד מלאת אבק ושמן רובים, אשר קונחה קלות בשולי הדגמ"ח-שלובשים כבר שבועיים -מכסה עליון זה משמש ככלי חיתוך, לצורך חיתוך קציצת הלוף, הנדחפת מתוך הפחית, לעיגולים בעובי ס"מ אחד. את העיגולים נוטלים ביד הנ"ל, ומניחים על לחם או מציה, מכסים במכסה של פרוסה נוספת, מוסיפים קצת חול. המדקדקים מוסיפים מלפפון חמוץ, ואודרוב-לפה.
פחיות פלחי, תירס, ואפילו חלבה, נפתחות רק מלמעלה. המכסה מקופל בזוית של 90 מעלות ומשמש ככף/סכין/מזלג, כאשר כל חברי הצוות מעבירים את הפחית והכלי מאחד לשני. כל אחד היה אוחז במכסה הכפוף באצבעותיו נוטפות שומן הלוף, וזולל בתיאבון 2 טעימות מתוך הפחית, כאשר המכסה עובר מפה לפה. היתה גם אפונה, שהיו בד"כ זורקים. מקרלים לאניני טעם, מהם גם מכינים כריכים, ולקינוח-אבקת שתיה, שהיו שופכים במצב מוצק לתוך הפה, ישר מהשקית.(אז עוד לא היו פחיות אבקה). היה גם גולש, אבל את זה נתנו לשבויים, שיהנו קצת מהגועל נפש.
מנות קרב מיותרות, היו מסופקות לצוותי טנקים טועים, אשר הסכימו בתמורה, ואולי בשמחה, להשאר איתנו בלילה ולהשתתף בשמירה.
|