14-10-2007, 12:57
|
|
|
חבר מתאריך: 11.10.07
|
|
הנזקים
שוב תודה על התשובה,
כשבעלת הדירה הודיעה לי שההסכמות בטלות שלחתי לה מכתב רשמי בו אני מסכנת את כל שרשרת האירועים וההבנות שהיו בינינו, ועומדת על קיום ההסכם. בנוסף, ציינתי בפניה את המצב הקשה בו אני אישית נמצאת שיקשה עלי בחיפוש דירה, ופירטתי את הנזקים שעלולים להגרם לי. קיבלתי תשובה בו בעלת הדירה מכחישה מכל וכל את ההבנות וההסכם. האם מכתב כזה הוא מה שאתה קורא לו דרישת אכיפה?
למרות שאני שהצדק עמי, בשעת ההתרחשויות לא ידעתי אם גם הדין עמי, ובחרתי שלא לקחת את הסיכון ולהשאר בדירה. ומה אם ביהמ"ש היה פוסק לרעתי, והייתי צריכה לשלם לה פיצויים שלא יכולתי לעמוד בהם? יכול להיות שבגלל שלא נשארתי בדירה בזמנו אני אאבד את זכאותי עפ"י ההסכם?
לגבי הנזק: הטענה שלי היא שהנזק שנגרם לי הוא שכר הדירה שאני משלמת עכשיו פחות שכר הדירה שהייתי אמורה לשלם כפי שסיכמתי איתה. ההפרש הוא בערך 80$ לחודש. את זה אני מכפילה כפול התקופה שהסכמתי איתה - שנתיים, ואלו הפיצויים שאני רוצה לתבוע. ברור לי שהיא יכולה לטעון ששכר הדירה שאני משלמת הוא גבוה מהמקובל. לא ברור לי איך אפשר להוכיח את זה או את ההפך. בכל מקרה, נראה לי שאינדיקציה טובה לגובה שכר הדירה המקובל בימנו הוא מה שהיא לוקחת על הדירה שלה בפועל, ומה שהיא טענה בפני שהיא שווה. שזה בערך אותו מחיר שאני משלמת על הדירה שלי עכשיו.
איך בכלל אפשר להוכיח מחיר שוק מקובל? במיוחד בשוק הדירות להשכרה בהן המחירים עולים תמיד בהתאם לביקוש.
תודה...
|