08-10-2007, 23:07
|
|
|
|
חבר מתאריך: 31.12.03
הודעות: 6,670
|
|
הלחם הראשון שלי, מקמח מלא
אפיתי עבור אבא שלי כיוון שלא ניתן להשיג בחנויות,
לחם בחנות במשקל 750 גרם עולה 16 שקלים.
זה המקום להודות לכם, חברי פורום גורמה על שלא נתתם לי לקנות מכונה לאפיית לכם, והכרחתם אותי לאפות לבד - חוויה נהדרת!
מצרכים בסיסיים: קילו קמח מלא, 50 גרם שמרים טריים, כפית וחצי מלח, 2 כוסות מים פושרים, 4 כפות שמן קנולה.
לעשות גומה בקמח, לשפוך את המים עם השמרים ולאחר שהומסו לגמרי, צריך להפוך את הקמח מהצדדים על העיסה, להוסיף את המלח והשמן (עדיף שלא יחלחלו ישירות למים עם השמרים) וללוש, לאחר שנוצר בצק כדאי ללוש על שולחן מקומח - הרבה יותר נוח!
להחזיר לקערה לתפיחה עד לגלישה מהקערה.
לאחר התפיחה ללוש בשנית, בעדינות, לחתוך לשניים או שלושה חלקים תלוי בגודל הלחם הרצוי.
להניח בתבנית משומנת, לחרוץ 3 חריצים על כל חתיכה, לכסות במגבת ולתת לו לתפוח 10-15 דקות.
להכניס לתנור לחום של 160-180 מעלות ל35-40 דקות.
לאחר האפיה כדאי להשאיר בתנור עם דלת פתוחה, ולאחר 5 דקות להוציא למקום קריר ולכסות עד שיגיע לכעשר מעלות מעל טמפרטורת החדר, רק אז הלחם יהיה רק גם מבחוץ ומוכן לחיתוך
תסלחו לי שאין תמונות של ההכנה אבל מההתלהבות לא היה לי את האפשרות והזמן לצלם
הלחם השמאלי שוקל 750 גרם, הלחם הימני שוקל 700 גרם.
עלות ההכנה היא בערך 10 שקלים, במקום 32 השקלים שהיינו משלמים בחנות
והתמונות:
_____________________________________
נערך לאחרונה ע"י אבי האומה בתאריך 15-10-2007 בשעה 11:19.
סיבה: בקשת הגולש
|