31-03-2005, 16:22
|
|
|
חבר מתאריך: 24.12.01
הודעות: 4,168
|
|
ביקורת על מסעדה - ג'ויה, הרצליה פיתוח
את המסעדה הזו גיליתי דיי במקרה, לפני כשנתיים - אני וחברתי היינו רעבים, אחרי שישבנו קצת בחוף הים. חיפשנו מקום לאכול בו משהו ומצאנו את המקום הזה. מאז, למיותר לציין שכל אימת שאנחנו באיזור, אנו קופצים לשם.
כשמגיעים למסעדה, צריך לשים לב שלא מפספסים אותה - אין לה שלטי ניאון בוהקים מסביב שמכריזים עליה למרחוק. יש שלט פשוט וסולידי מעל לדלת הכניסה.
כשנכנסים - מיד רואים את המקום, שבמרכזו בר ענק, רצפת עץ ושולחנות נחמדים. סה"כ - עיצוב סולידי.
לאחר שמתיישבים,מוגשת לשולחן ברוסקטה עם רוטב עגבניות - ברוסקטה חמה וטריה. היא מגיעה בכל פעם, כמתאבן על חשבון הבית. לעיתים לוקח לה יותר זמן להגיע, אך זה תלוי בזמינותה במטבח.
לגבי האוכל - בפשטות, האוכל האיטלקי הטוב ביותר שאכלתי בארץ - מהספגטי, דרך הפיצה (מומלצת פיצה ג'ויה, שהיא פיצה בצק דק שעליה שביבי פרמז'ן ועלי רוקט), דרך הרביולי העדין והטוב (רוטב מעולה), עבור בסלט העוף ברוטב חמאת בוטנים (שילוב מעולה), הניוקי המצויין והפוקאצ'ה הממולאת בחזה עוף (כן, זו לא מסעדה כשרה).
הקינוחים - טעמתי מספר פעמים - נחמדים, אולם שווה הרבה יותר לאכול בגלידריה המצויינת שממול, בה יש גלידות ביתיות איטלקיות מעולות.
המחירים שם שווים לכל נפש, ובמיוחד שוות העיסקיות - ב-39-45 שקלים אפשר להנות מאחת מהמנות העיקריות שלעיל, מנת פתיחה (סלט או מרק - מומלצים הפאפא-פומודורו ומרק הדלעת), וכוס שתיה. גם שלא בעיסקית, ניתן לאכול בזוג במחירים של עד 100 שקלים (יחד).
דבר אחד קטן שהוא פחות ממעולה - השירות. בהחלט יכול להינתן שירות טוב יותר. לרוב הוא רק יעיל, ולעיתים גם זה לא. חסר קצת חיוך ויחס חם מהמלצרים.
לסיכום - שווה ביותר.
|