|
31-03-2005, 11:04
|
|
|
|
חבר מתאריך: 21.08.03
|
|
|
רחלי, מתי התאכזבת ממני?!
אומנם התרחקנו מעט בגלל הצבא שלך והלימודים שלי, אבל ידוע לך שדלתי תמיד פתוחה לרווחה לפנייך ! אוהבת אותך המון!!!
ולגביי שאלתך דקל, כן -יש דבר כזה חבר אמת.
רחלי דיברה על החבר שלה שהוא אדם מאוד חברותי, אז אני כמוהו.
כל מקום אליו אני הולכת אני מדברת עם אנשים, אני הולכת לתחנת רכבת מדברת אפילו עם מוכרת הקפה והכרטיסים. אין מקום שאני לא רוכשת בו חברים. ואני אוהבת לדבר ולצחוק ולהשתטות.
אני חושבת שציפיות גבוהות מאנשים מורידים מערכם כאשר הם עושים טעות אחת, כן, אחת מספיקה.
יש חבריי אמת.
לי אישית יש הרבה חבריי אמת שאני בוטחת בהם יותר מאשר בהוריי. רחלי למשל, בחיים לא אסתיר ממנה דבר! היא אדם כנה, אמיתי, אוהב וחכם. וחברה טובה שלי אירה, רבנו עשרות פעמיים, היא מכירה אותי כמעט 4 שנים! היא החברה הכי טובה שלי, ואני יודעת את זה במאה אחוזים כי אדם שאתה באמת יכול לסמוך עליו ובנאדם שבאמת חבר אמת יהיה שם בשבילך תמיד ואתה שם בשבילו. וגם אם אנחנו רבות, אנחנו משלימות וכשאנחנו משלימות, שוב אין שום סודות -אף פעם לא יהיו, אין שום ניסיון להסתיר או להיות באיזשהו קו שממנו לא עוברים, חברות הכי טובות, מדברות על הכל !
ויש לי כמוה גם את סופי וליגל -כן, כן ליגל מהפורום שלנו, אני מחשיבה אותה חברת אמת, מדברת איתה מחוץ לפורום ואוהבת אותה כמו אחות! ליגלי אני אוהבת את התחת הכושי שלך מואאאאאאאה !
ונינה, אני קוראת לה אמא! עד כדי כך אוהבת אותה.
את מתאכזבת כי קשה לך לסלוח. את חושבת שחבר אמת זה רק אדם שמספרים לו דברים, לא. חבר אמת זה אדם שטוב לך להיות איתו, שאת מדברת איתו חופשי, צוחקת איתו וגם ברגעים הקשים הוא שם. את איפשהו שומרת על עצמך לא לצפות יותר מידי, עוצרת את עצמך מלהתקרב לגמריי לבנאדם בכדי לא להיפגע. זו טעות.
להפגע זה אחד הדברים החשובים ביותר בחיים, כן -להיפגע. כי זה מלמד.
אומרים שהזוגות הכי אוהבים הם אלו שרבים הכי הרבה, למה נראה לך? כי זה מלמד. מלמד אותם אחד על השני, מלמד אותם להתפשר, מלמד אותם לאהוב ולחיות ביחד!
ככה בדיוק עם חברים טובים, אתה רב איתם ומשלים איתם ומגלה בפעם המליון שוואלה -הם באמת החברים הכי טובים.
יש לי חברה במושב, קוראים לה טוהר. היא אדם מקסים, היא עברה טראומות בחיים שלה, ואני תמיד הייתי שם לצידה. היא בנאדם שמח ומתוק ומקסים וחכם. אבל היא עשתה טעות אחת, היא הפיצה עליי שמועה פעם, בביצפר. בטעות היא הפיצה, בלי לדעת בכלל.
כעסתי עלייה, 3 חודש לא דיברתי איתה. אחר כך גיליתי שהיא בכתה על זה כל לילה. כשהיא ראתה אותי לידה היא הלכה עם ראש באדמה, היא פחדה להסתכל לי בעיניים. אם נתקלה בי התחננה שאתן לה להסביר. כשכבר באה אליי הבייתה ודפקה על הדלת וממש ביקשה שאתן לה לדבר, נתתי לה. והיא הסבירה לי מה קרה. ואת יודעת מה אמרתי לה? "לכעוס זה קל, הדבר שבאמת מראה על אומץ ואישיות נעלה - זה לסלוח"וחיבקתי אותה. היא הבטיחה שבחיים לא תפלוט דבר שאמרתי בלי שביקשתי זאת, וכך עד היום עשתה.
אדם שבאמת חבר אמת ועשה טעות, ירצה לכפר עלייה. יבכה עלייה וישנא את עצמו על כך. והוא ידע לבוא לומר טעיתי -אני מבקש סליחה. אם לא תסלחי, זו כבר תהיה הבעייה שלך להיות חברת אמת.
הכל תלוי בגישה שבה את הולכת, הכל תלוי בעד כמה את יודעת להיפתח ולהיות שם בשביל אחרים. הכל תלוי בכמה את יודעת לחייך לחיים ולומר -יום יפה היום, גם ביום קודר ומאפיר (ה, שכחתי, את אוהבת את הגשם לא?) ממ.. בכל מקרה, אני מציעה שתחשבי פעמיים עד כמה הכעס שלך שווה את האנשים שאת שונאת. תגדלי לראות קצת יותר בפתיחות ובאהבה את מי שמסביבך. תני לבנאדם עוד צ'אנס, וכשזה לא מספיק -עוד צ'אנס. יש דברים שעליהם לא סולחים, אבל יש דברים שבדיעבד - שטותיים.
מקווה שהבהרתי לך מעט את הגישה שלי ומקווה שזה יעזור לך וייתן לך ראייה קצת יותר נרחבה לגבי חברים.
לסיכום 3 מילים:
יש חבריי אמת.
תות