29-09-2007, 10:33
|
|
|
חבר מתאריך: 30.07.05
|
|
המ.. טוב.. נשתדל ללכת לפי הסדר...
למה השתמשתי ב-num_rows? יש 2 אפשרויות לתוצאה של השאילתא הזו: שורה אחת שמכילה מספר (מספר השורות) או פשוט שורה ריקה - אין תוצאות.
למרות שב-COUNT לא מאד סביר שזה יקרה, שורת הבדיקה באה בסה"כ לוודא שאני לא מבצע השמה של משהו חסר משמעות, ושפקודת: mysql_result לא תכשל ותציג לך שגיאה שאתה לא תרצה שתופיע בדף.
הפונק' mysql_result היא פונק' שיודעת לקבל תוצאה של שאילתא שהתקבלה מ-mysql_query ולעבוד איתה בצורה קצת שונה מהמערך שאתה משתמש בו בד"כ.
מה שנוח בפונק' הזו היא שאתה לא חייב לעבוד בה שורה שורה, אלא כל הנתונים נגישים בבת אחת.
הפונק' מקבלת תוצאה של שאילתא (result$), מספר שורה (0) ואם מדובר בפקודת SELECT רצינית יותר אז גם את שם השדה באותה השורה.
אם לדוגמא יש לך טבלה: id, name, age, height ויש בה 20 אנשים רשומים, אז תוכל לבצע שאילתא
SELECT * FROM people, ואז פשוט לגשת לאן שאתה רוצה:
קוד PHP:
mysql_result($result, 13, 'age');
יחזיר לך את גיל האדם בשורה ה-14 (מתחיל מ-0).
השתמשתי בהעלאת מונה כזו מטעמי נוחות. קריאה של המשך הקוד תבהיר שזה נוח יותר לחלק פעם אחת מלהכפיל 10...
i$ פשוט הופך להיות מספר הרשומה הראשונה בעמוד, מה שמקל על המשך הקוד...
לשאלה שלך על הכתובת, אני ממליץ שתעשה אתנחתא ותעבור ללמוד קצת על שיטות של מעבר נתונים.
תקרא על שיטת GET, ותחזור לקוד א"כ...
אני לא רוצה להתחיל להכנס להסברים על רגל אחת ובנפנופי ידיים.
תשקיע חצי שעה\שעה ותלמד את הנושא כמו שצריך. זה ישתלם לך!
למה לי לא להשתמש ב-$_GET['queryparam'] באמצע הלינק? זה משתנה לכל דבר...
זה משתנה שהעברתי דרך הכתובת, ואחת ההנחות הסמויות בעמוד הזה הן שהוא קיים...
בוא נראה, מה בעצם השורה הזו עושה?
$i/$res_per_page - נותן בעצם כמה איטרציות ביצענו, כאשר האיטרציה הראשונה - מספרה 0.
אז אני מוסיף אחד ידנית.
מה זה נותן?
מספר העמוד. (תחשוב למה)