29-09-2007, 00:45
|
|
|
|
חבר מתאריך: 16.02.07
|
|
נראה לי שטעית בשרשור, כי לא חידשת לי שום דבר חוץ מאשר הרעיון שאפשר באמת לעשות ריסט בראוטר במקום לשנות את ה-MAC שלו. אולם אף אחד לא מבטיח לך שאתחול המחשב שמחובר ישר למודם, שזה שווה ערך לאתחול הראוטר שמחובר למודם, ישנה לך את ה-IP החיצוני (ואני זה שנתתי את האתר whatismyip כדי שבאמת אף אחד לא יבוא לספר לנו פה סיפורי פוגי שה-IP שלו משתנה כשהוא מדבר על IP ברשת פנימית שהשתנה).
ולכן, אחזור על דבריי:
אם אתחול המחשב שמחובר ישר למודם לא נותן לך IP חדש, אז אתחול הראוטר (דרך ממשק או דרך כיבוי והדלקה - לא משנה) לא יתן לך IP חדש.
אם רק ניתוק מחשב ישן וחיבור מחשב חדש (שונה) ישירות למודם נותן למחשב הזה IP חדש, אז ה-SMAC גם יעבוד כשמחוברים ישירות מהמחשב למודם, וה-MAC Cloning שדיברתי עליו יהווה פתרון אלטרנטיבי ואוטומטי (למי שישב וייצר אותו) כאשר מתחברים דרך ראוטר. במקרה הזה, מה שאתה מציע (אתחול הראוטר דרך הממשק הוובי שלו) לא יתן לך IP חיצוני חדש...
אני לא יודע מה קורה בישראל, אבל פה בארה"ב, אצל ספק האינטרנט שלי Comcast, לא אתחול מחשב/ראוטר ולא אתחול המודם יתן לך IP חדש. אם תריץ איזה כלי האקרי לשנות את ה-MAC של המודם עצמו, אז אתה בכלל לא תוכל לגלוש כי לא תהיה לך גישה לרשת מה-MAC הזה. המקסימום שתוכל לעשות זה לגנוב MAC של מישהו קיים אחר, בתקווה שהוא גר בכלל בשכונה אחרת אך עדיין הרישום של ה-MAC התקינים הוא גלובאלי לכל העיר/מחוז/ארץ. אני יודע ש-Comcast לדוגמא מאפשרים לי לעבור עיר ולהשתמש בדיוק באותו מודם מורשה כי עשיתי את זה בדיוק לפני שבוע וחצי (בלי לדווח להם כלום)... או במילים אחרות אני קרוב לוודאי יכול לקחת את ה-MAC של המודם הורשה, לתת אותו איכשהו למודם אחר, ולגלוש בחינם מהמודם השני (מזוייף) בלי שהם יעלו על זה להרבה מאוד זמן, אם בכלל אי פעם... לעומת זאת תיקח מודם אחר (אך אותו דגם בדיוק) שאינו מורשה מלכתחילה והוא לא יעבוד לך בשום מקום כמובן כי אתה מבחינתם פשוט לא לקוח שמשלם על השירות...
לעומת זאת ADSL שהיה לי לכמה שנים עד לפני שנתיים, שעבד עם חייגן, בכל התחברות היה נותן IP חדש. לא זוכר אם IPCONFIG RELEASE-RENEW היה נותן IP חיצוני חדש או שהמודם שם היה חצי ראוטר שהיה מקצה IP פנימי כלשהו, כאשר ה-IP החיצוני היה נשאר זהה. אם IPCONFIG RELEASE לא היה מפיל את החייגן (לא זוכר) אז ניתוק החייגן (בצורה אוטומטית כלשהי) היה בבירור נותן IP חיצוני חדש.
איך זה בארץ? לא יודע. זה תלוי באיך קינפגו את התשתית. וזה יכול להיות קינפוג שונה בכל מקטע כך שבכל שכונה/רחוב יכולה להיות התנהגות שונה, או בזמנים שונים היו נוהלים שונים לקינפוג ולכן אין אחידות. אין לדעת. הכל אפשרי וזה רק שאלה של בחירה בקינפוג, כך שזה לא עניין של ידע איך רשתות עובדות, אלא איך הרשתות הספציפיות בארץ עובדות... בקיצור זו גם הסיבה שפתרון שעובד עבור מישהו אחד לא בטוח יעבוד עבור מישהו אחר עם אותו ספק אינטרנט..
נערך לאחרונה ע"י "ר" בתאריך 29-09-2007 בשעה 01:11.
|