30-09-2007, 22:56
|
|
|
חבר מתאריך: 25.08.03
|
|
אין לי סבלנות לקרוא את כל ההודעה, אז דילגתי על רובה, אבל נראה לי שבכל זאת יש לי להוסיף מידע יעיל.
ראשית, אין ממש אפשרות ליצור את כל הגוונים עם מעבר חלק ביניהם, אלא אם אתה רוצה לבצע כפילויות של רוב הצבעים.
כדי להתקדם, כדאי שתצייר בדמיונך איך אתה רוצה שזה יראה, אולי גם תעשה איזו סקיצה בסיסית בתוכנת איור כלשהי.
ניקח/תקח לדוגמה את "בוחר הצבעים" המשולב כמעט בכל תוכנת גרפיקה ובכל מערכת הפעלה גרפית, מראהו מבוסס על שני חלקים, האחד מלבן המכיל צבעים רבים עם מעבר חלק אך קצר בין צבע לצבע, והשני, לוח שלאחר לחיצה על גוון כלשהו (כמובן שבעת הפתיחה יש את גוון ברירת המחדל), יציג מספר גוונים רב יותר הקרובים לצבע הנבחר.
אגב, כמובן שתוכן לוח הגוונים משתנה בהתאם לבסיס הצבעים הנבחר שיכול להיות rgb, cmyk, hls או אחר.
מה שנראה לי שנסית ליצור, הוא מספר רב של לוחות שיכסו את כל האפשרויות של "לוח הגוונים" עם כל הצבעים האפשריים, דבר שלא ריאלי, כיון שהוא 1. דורש שטח מסך גדול מאד [מאד מאד]. 2. מאפשר מעבר חלק בין הגוונים אך ורק עם חזרה על גוונים שונים שכבר הוצגו.
לכן, נראה שהפתרון הוא באמת לחלק את התוכנה לשני חלקים, האחד יכיל מספר רב של צבעים, האחר יציג גוונים רבים הקרובים לצע הנבחר.
ראשית, תעבור על הקטע של הצגת הצבעים, תשחק עם האלגוריתם שיצור בשבילך סדרת צבעים מקיפה אך "מתומצתת". לאחמ"כ תעבור לעבוד על תצוגת הגוונים.
תוכל לנסות להתבונן בלוחות קיימים כדי לנסות להבין כיצד ליצור זאת, ותוכל אף לחפש קוד פתוח בנושא. לדוגמה, יש לשועל תוסף כזה שלבטח בחלקו העיקרי כתוב ב-js, תפתח את קבצי הקוד שלו, תתבונן ונסה ללמוד ממנו (כמדומני שהוא נקרא color picker).
בהצלחה
|