לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #1  
ישן 23-09-2007, 15:27
  HummerH1 HummerH1 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 08.11.02
הודעות: 32,894
שאלה מקדונלד'ס מייקרת ומעגלת מחירים: אין יותר 90 אג' - מי הולך לשלם?

בלעדי: הרשת מעלה מחירים בפעם השנייה השנה. המוצרים יתייקרו ב-10 אגורות וב-1.10 שקלים - כחלק מהמגמה של הרשת להוריד את 90 האגורות מהמחירים

שלומי דונר
[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין:
http://www.ynet.co.il/images/SendArtResponse/mail.gif]

פורסם: 23.09.07, 15:29

רשת המזון המהיר מקדונלד'ס מעלה מחירים בפעם השנייה בתוך חצי שנה. כך נודע ל-ynet. כבר ביום שלישי הקרוב המוצרים ברשת יעלו בעשר אגורות או ב-1.10 שקלים. זאת, כחלק מהמגמה של החברה לעגל את מחירי כל המוצרים ולהוריד את 90 האגורות מהמחירים.

כיום, רוב המחירים במקדונלד'ס אינם עגולים ומסתיימים בדרך כלל ב-90 אגורות. כך כל הארוחות שמציעה הרשת, ההגדלות של הארוחות, ועוד מוצרים רבים. מטרת המהלך הנוכחי היא כאמור לבטל את ההתעסקות בעשרות האגורות ולהפוך את כל המחירים ברשת לעגולים. לדוגמה: ארוחת מק רויאל שעלתה 33.90 שקלים, תעלה ביום שלישי 35 שקלים. עלות הגדלת ארוחה תעמוד על 3 שקלים, במקום 2.90 שקלים. הגלידה, שעלתה עד כה 2.90 שקלים, תעלה 3 שקלים.

באפריל האחרון העלתה הרשת את מחירי הארוחות בשקל, כמו גם את מחירי הגדלות המוצרים. הנימוק הלא רשמי היה אז התייקרות שכר המינימום לנוער.

לידיעה המלאה

בידי כל אחד מאיתנו הכח להחליט ולבחור,
אם הוא משלים, משלם ואוכל אותה (את הארוחה של מקדונלד'ס),
או בוחר במקומות שמכבדים יותר את הצרכן ואת הכסף שלו.
_____________________________________
חתימתכם הוסרה כיוון שלא עמדה בחוקי האתר. לפרטים נוספים לחצו כאן. תוכלו לקבל עזרה להתאמת החתימה לחוקים בפורום חתימות וצלמיות.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #6  
ישן 23-09-2007, 16:13
  g.l.s.h g.l.s.h אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 25.12.05
הודעות: 17,294
כמי שאוכל הרבה מאוד בשלושת הרשתות
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי HummerH1 שמתחילה ב "עניין טמבוריה - להעדיף את..."

אני חייב לציין כמה דברים שמבחינתי הם עובדות:

1. ברגר קינג הכי יקרה, לוקחת את כולם בהליכה בתחום היוקר, המנות הבסיסיות שלה (צ'יפס ושתיה לדוגמא) קטנטנים ואפילו "הגדלה, לא מביאה אותם לגודל הבסיסי של המתחרים.
2. בורגר ראנץ ומקדונלדס די שווים במחירים.
3. במקדונלדס מוכרים מוצרי חלב - בשתיים האחרות: פרווה.
4. סניפי מקדונלדס בנויים לתת שירות לצרכן הקונה פיצ'עפקס. את תעמוד בבגר קינג בתור לקנות אספרסו, תלך לך הפסקת הצהריים.
5. ברגר קינג היא רשת שחיה בקושי: בעיות תחזוקה, צוות מצומצם, אי אחידות במוצרים (בין סניפים ובין משמרות) ותודעת שירות נמוכה. הם חיים כאילו אין להם מתחרים בכלל.
6. בורגר ראנץ מתפקדת שיווקית כצללית של מקדונלדס - מה שמקדונלדס ממציאים: בורגר ראנץ מביאים גירסא משלם.

אז מה אתה אומר? בשביל הפרנציפ שלא לשלם 90 אגורות נוספות, תלך לברגר קינג ושם, בלי התייקרות, תשלם 20% בממוצע יותר?
_____________________________________
.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #10  
ישן 26-09-2007, 07:14
  .ישראלה היפהפיה .ישראלה היפהפיה אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 07.07.06
הודעות: 15,705
'דע מה תשיב לקורניבור' או 'מדוע חם ברישון'
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי g.l.s.h שמתחילה ב "כמי שאוכל הרבה מאוד בשלושת הרשתות"

ירידה של 10% בצריכת הבשר האישית עשויה להפחית פליטת גזי חממה (מתוך Lancet) [דרך אתר emed]
[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.e-med.co.il/emed/new/UserSite/images/line.jpg]




ממחקר חדש עולה, כי הפחתה אישית בצריכת בשר ב-10% עשויה לצמצם פליטה של גזי חממה.

החוקרים מסבירים, כי מזון מספק אנרגיה ונוטריאנטים, אך השגתו דורשת בזבוז אנרגיה. לדבריהם, היחסים המודרניים בין אנרגיה, מזון ובריאות הם מאוד סבוכים, ומעלים אתגרים רציניים.



בעיות בריאות גלובאליות בחברה של היום כוללות השפעות שליליות של צריכת מזון עני בנוטריאנטים צריכה בלתי מספקת, צריכת יתר, ואורח חיים שאינו כולל פעילות פיזית. פעילות חקלאית, במיוחד ייצור מחיות משק, מהווה כמעט חמישית (22%) מסך פליטת גזי החממה, ערך הדומה בתרומתו לזה של התעשייה וגבוה מזה של תחבורה.



החוקרים מציינים, כי קרוב ל-80% מהפליטות מהסקטור החקלאי נגרמות ע"י חיות משק, כולל העברה והאכלה של בעלי החיים. מתאן ו- nitrous oxide, הקשורים שניהם עם הייצור בחיות משק, הם גזי חממה פוטנטיים עם אפקט חימום גדול יותר מאשר פחמן דו-חמצני. פליטת גזי חממה עשויה להשפיע על האקלים, ולהביא להשלכות בריאותיות כמו מיעוט מזון באזורים רבים.



הכותבים ממליצים על פיתוח מדיניות בשל הגדילה הגלובאלית המהירה בצריכת בשר, עם סיכונים בריאותיים נלווים, כולל החמרה בשינויי אקלים והגברה ישירה של הסיכון למחלות מסוימות. הפתרון שהם מציעים להפחתת הפליטה של גזי חממה הוא להפחית הן את הצריכה ברחבי העולם של מוצרים מן החי והן את העוצמה של הפליטה שמקורה בחיות משק.



הגבלת העלייה בפליטה של גזי חממה מחיות משק ופעילות חקלאית אחרת עשויה להפחית את ההתחממות די במהרה, ולכן, לדעת החוקרים, היא בעדיפות עליונה. בהתבסס על מגמות קיימות,

לדברי החוקרים, יישום עולמי של טכנולוגיות זמינות להפחתת הפליטה מחיות משק יפחית פליטות גזים שאינם פחמן דו-חמצני אפילו לא ב-20%, מה שמחייב אסטרטגיה של צמצום והתלכדות, עם צריכה מופחתת של מוצרים מחיות משק.



בהווה, הצריכה הממוצעת של בשר ברחבי העולם הינה 100 גרם ליום, אך ישנו הבדל של פי 10~ בין אוכלוסיות עם צריכה גבוהה ונמוכה. בהנחה שתהיה עלייה של 40% באוכלוסיה הגלובאלית עד 2050 ללא שיפור בפרקטיקות ההפחתה של גזי חממה הקשורים בחיות משק, צריכת הבשר הגלובאלית תצטרך לרדת ל-90 גרם ביום בממוצע לאדם רק בכדי לייצב את פליטת גזי החממה מסקטור זה.



החוקרים מציעים מטרת עבודה גלובאלית של 90 גרם ליום, שתתחלק באופן שווה יותר בין אוכלוסיות שונות, עם בשר אדום ממעלי גירה, כגון בקר, כבשים ועיזים, מבלי לעלות מעל 50 גרם ביום. בשר אדום ממעלי גירה עשוי להיות מוחלף ע"י בשר מחיות בעלות קיבה אחת או ע"י דגים צמחוניים, מה שעשוי להפחית ייצור מתאן, ולהוריד את העומס מהדיג הטבעי כמקור לארוחת דגים לשם טיפוח מקורות מים מתוקים ומי ים.



החוקרים מוסיפים, כי במדינות עם הכנסה גבוהה הפחתה בצריכת הבשר (צמצום) תשפר את הבריאות ע"י הפחתת הסיכון למחלת לב איסכמית, הקשורה בשומן רווי במוצרים מן החי, וכן את הסיכון להשמנת יתר, סרטן מעי גס, ואולי אף גידולים אחרים.



באוכלוסיות עם צריכה נמוכה, צריכה מוגברת של מוצרים מן החי לעבר ממוצע גלובאלי (התלכדות) עשויה לשפר אף היא את הבריאות.



תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #17  
ישן 27-09-2007, 14:52
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר
 
חבר מתאריך: 28.10.01
הודעות: 42,600
"אנשים אוכלים במקדונלדס רק בגלל שזה תאגיד שמשתלט על הכל"?
בתגובה להודעה מספר 16 שנכתבה על ידי adamr שמתחילה ב "גם ככה רשת מגעילה..."

רשת מקדונלדס לא נולדה כתאגיד. היא הפכה לתאגיד אחרי הצלחה מסחרית מרשימה שנבעה מכך
שאנשים נהנו לאכול שם.
אני לא חסיטד גדול של תאגידים למיניהם בכלל, ושל מקדולנדס בפרט, אבל ההתיימרות הצבועה
לשנוא אותם בגלל שהם "תאגיד שמשתלט על הכל" במסגרת העלק אנטי-גלובליזציה (תופעה
שיכולה להתקיים בכל רחבי המערב, ר-ק בזכות הגלובליזציה...), נראית לי אבסורד. אני הרבה פחות
מתלהב מארגונים "אנטי-גלובליסטים", שמנצלים כל התנהגות מכוערת של מקדונלדס, כדי להתנפל
על ה"אימפריאליסטים בארה"ב ובישראל"...
אין לי מושג מי אלה בורגוס, אבל אני מבטיחך שגם הם לא הקימו את מסעדתם לשם שמיים, וזוממים
ברשעות להרוויח כסף (רחמנא ליצלן...), באמצעות מ-כ-י-ר-ת האוכל לסועדים...
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 21:25

הדף נוצר ב 0.07 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר