15-09-2007, 14:50
|
|
|
|
חבר מתאריך: 15.11.04
|
|
היי..
וואו. מצב די מסובך.
קודם כל, אני חייבת להגיד לך כל הכבוד על ההתחשבות בו, על הרצון שלך לספר לו ועל ההבנה שזה משהו מאוד משמעותי בדת היהודית.
יש אנשים שזה יכול מאוד להפריע להם, וכמובן יש אנשים שיסתכלו מעבר לזה.
לפי מה שאת מספרת, אני מבינה שאצלו המצב הוא די נוטה לכיוון של משמעותי, זה נורא חשוב לו ולמשפחה שלו.
אז קודם כל, את לא צריכה לפחד מזה. את לא צריכה לפחד אפילו לא לשנייה ממי שאת, ממה שההורים שלך, או מהשם של אמא שלך. תהיי גאה במי שאת- ומי שלא מוכן לקבל אותך ככה- כנראה שלא היה ראוי לך. זה קודם כל.
דבר שני, אם חשוב לך לעבור את תהליך הגיור בשביל עצמך, מה טוב. תחכי לצבא, תעברי את התהליך ותעשי את זה בידיעה שזה רק בשבילך ולטובתך, לטובת עתיד מסויים שאת רוצה לבנות בארץ הזאת.
לדעתי מאוד כדאי שתספרי לו, גם בגלל שאני לא דוגלת בלהסתיר דברים כאלה קריטיים מאנשים שחשובים לנו, וגם בגלל שאת ממילא הולכת להתגייר עוד מעט, אז זה לא נראה לי כל כך משנה אם תספרי עכשיו או אחרי שתתגיירי.
אם יש ביניכם משהו מיוחד, הוא יבין. ואני אומרת את זה כמישהי שבאה ממשפחה יחסית דתייה, ויצאתי עם נוצרי קרוב לשנה וחצי. ולא נפרדנו בגלל הקטע הדתי, כי הוא היה מוכן להתגייר בשבילי, וקיבלתי את כל זה- אפילו כשנושא הדת ריחף מעליי כל הזמן הזה.
זה לא כל כך נדיר שלבנאדם דתי יהיה ראש פתוח בדברים האלה. הרי כולנו בני אדם לא?...
בהצלחה, ותעדכני.
דניאל.