05-01-2008, 17:50
|
|
|
חבר מתאריך: 18.06.07
|
|
אם אתה רוצה לעבוד בחברת תעופה בארץ ואתה לא יוצא חיל האוויר כטייס- הדרך היחידה היא הגירה לכמה שנים טובות מהמדינה.
אני כרגע בצבא, נפלתי לאחר כמה חודשים מקורס טיס, ואני מתכנן את העתיד כבר מעכשיו.
בארץ תחום התעופה מפגר שנות אור משאר העולם, ולכן האפשרות היחידה היא להגר לכמה שנים, ולחזור עם ניסיון של כמה אלפי שעות טיסה, ולנסות להתקבל לחברת תעופה כאן בארץ. בגלל שהעדיפות כאן בארץ היא לטייסים יוצאי חיל האוויר, הסבירות היא נמוכה, אבל אפשרית.
אני מתכנן לעשות את כל הרשיונות- פרטי, הגדר מכשירים, מסחרי, מדריך טיסה, וכל השאר- ואז לעבוד כמדריך בבית ספר לטיסה בצפון אמריקה, לצבור שעות, ולנסות להתקבל שם לחברת תעופה רג'יונל (איזורית).
הבעיה כאן היא אשרת העבודה, כי אין לי אזרחות אמריקאית. צריך להקדיש לנושא הזה הרבה מחשבה.
אחרי כמה שנים של עבודה בחברת תעופה בחו"ל אני מתכוון לחזור לארץ ולנסות להתקבל לחברת תעופה.
זה מסלול קשה, אבל אפשרי. הכי חשוב זה לא להישבר באמצע.
יש אפשרות של לימודים באקדמית תעופה, כדוגמה האקדמיה של DELTA CONNECTION שממוקמת בפלורידה. אבל העלות היא יקרה- כ70 אלף דולר. במהלך הלימודים אתה עושה תואר ראשון, צובר מאות שעות טיסה איכותיות. הלימודים שם ברמה גבוהה מאוד ואינטנסיבית ויש מבחני קבלה. הפריבילגיה של מי שלומד באקדמיה היא שאחרי הלימודים שולחים אותך לראיונות בחברות תעופה שונות, וזה מקצר את הדרך בהרבה. אמנם הדרך יקרה בהרבה אבל גם יותר קצרה. ועוד בונוס זה שברגע שאתה בוגר אקדמיה אתה יכול לעבוד בחברת תעופה עם ויזת סטודנט בלבד.
אני ירדתי מנושא האקדמיה, אין לי את הממון הרב, ולדעתי אפשר לעשות את אותו המסלול עצמאית.
בארץ לימוד הטיסה והוצאת הרשיונות הם פי 2 מהמחירים בארצות הברית. לא נראה לי שיש כאן מקום ללבטים.
כפי שאתה רואה זאת לא דרך קלה, אבל בהחלט אפשרית. במידה ואתה מוצא עבודה בארצות הברית, זה יכול להקל עליך רבות. בד"כ הבית ספר מסבסד עלויות מגורים, ואתה צריך לשלם רק כ15-20 דולר ליום.. להלן בית ספר לטיסה ישראלי שממוקם בוושינגטון, מומלץ בחום
www.fly-wfc.com
בשנים הקרובות צפוי מחסור בטייסים, כך שאם יש באמתחתך רק כ700 שעות אתה יכול כבר לעבוד שם בחברת תעופה, אפשר לראות היום הרבה חברה צעירים בני 23-24 עובדים כטייסים בחברות עם מעט יחסית שעות טיסה.
הנה סיפור של ישראלי שעשה את כל הדרך ועובד כרגע בחברת תעופה בחו"ל.
http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/m...=344&sc=0&ssc=0
אם יהיו לך שאלות, אתה מוזמן לשאול.
נערך לאחרונה ע"י ido0087 בתאריך 05-01-2008 בשעה 17:55.
|