29-08-2007, 12:04
|
|
|
חבר מתאריך: 01.03.07
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי Rationalist
בברית המועצות חבויים כנראה עד היום מחסני-ענק של טנקים, תחמושת וסולר - שאף אחד לא יודע איפה הם נמצאים (כולל הרוסים).
|
ישנם כמה סוגים של מלאים, לא רק צבאיים. יש דבר שנרקא "מלאי אסטרטגי", שכולל בין השאר גם סגסוגות של מתכות שונות, ויש מפעלים שמשתמשים במלאים האלה עד היום, עד כמה שידוע לי. הבעייה היא שלאחר התפרקות ברה"מ המלאים האלה נשדדו או נמכרו, ואני בספק שמישהו דואג לחדש אותם. אמרת מחסני-ענק של טנקים - עכשיו רוב הגדול שלהם (ולא רק טנקים) הפך לזבל, ולא בגלל שלא תיחזקו את המלאים האלה, אלא בגלל שהכול נשדד - מה שהיה אפשר להוציא משם ולמכור - הוצא ונמכר ע"י התושבים במקום או ע"י אנשי צבא. בימי הזוהר של שלטון ילצין אפילו הטורפדות של צוללות פעילות חלקן לא היה מבצעיות, כי גנבו את המצברים שלהן בגלל המתכות היקרות שהיו בתוכן (כסף, אם אינני טועה).
ציטוט:
סביר להניח שיש מי שמתפעל את כל הבלאגן הזה, אבל אין מי שיודע מי המתפעלים...
|
אם כשאתה אומר "מתפעל" אתה מתכוון "שודד", אז כן, יש כאלה. וגם ידוע בגדול מי האנשים האלה - מפקדי בסיסי איחסון.
אני נזכר שבילדות הלכנו עם חברים למזבלה של בסיס צבאי קרוב, והוצאנו מהטנקים ורק"מים שהיו שם אמצעי ראיית לילה. אני אישית לא ידעתי מה לעשות עם שלי, אז שברתי אותו כדי לראות מה יש לו בפנים. וזה עדיין כשאף אחד לא חשב על התפרקות ברה"מ.
אבל לא צריך גם לחשוב שהכול נמצא במצב עגום שכזה. אני בטוח שבמקרה הצורך רוסים יכולים להוציא מהשרבול עוד כמה מחסנים שתיחזקו אותם כמו שצריך, ומה שיש בתוכם יספיק בקלות כדי לחמש כמה מדינות בינוניות.
|