31-08-2007, 03:38
|
|
|
חבר מתאריך: 28.05.06
|
|
אבל אני רואה את זה מנק' מבט שונה, אני פשוט מסתכל על הגודל של א"י ורואה בעיה אחרת.
מה שכתבת תקף כמעט לכל מדינה בעולם, אבל אני לא חושב שלישראל, ואילו רק בגלל הגודל, או שאני פשוט לא מצליח להבין את דפוסי הפעולה במצב כזה, כי אני פשוט לא יודע מבין אותם מספיק.
נגיד וזוג מטוסי MIG-31 סוריים עוסקים באימונים, שלפתע הופכים למתקפת פתע על ישראל. כמה זמן ייקח להם להגיע מדרום סוריה עד לגבול? דקות ספורות במהירות המתאימה. אז הרדארים תפסו את השינוי, זה מתחיל לעבור בשרשרת הפיקוד, הכוונות עוד לא ברורות, הם מתחילים להתקרב לגבול ומטוסים מוזנקים לעברם מבסיס בצפון, עד ש ועד ש ועד ש, הם יכלו כבר לשגר פצצות כמו הJDAM האיראני שרק ראינו שלא לדבר על פצצות כגון ה SPICE של רפא"ל במידה וברשותם לטווחים גדולים בהרבה.
מי ייתן לזה מענה אם לא מערך הנ"מ? כשיש ערים שיושבות על גבול כל כך מתוח ועם זאת כל כך פגיע להתקפות האוייב, אי אפשר להשאיר כאלה חורים!
ובקשר לסינארים, קשה לי להאמין שבואינג 747 יצליח להתחמק אפילו מטיל פטריוט פאק 1. מטרה בגודל כזה בלי שום יכולת תמרון ואמצעי נגד שהמתקדמים ביותר שקיימים כרגע עדיין לא הוכיחו את עצמם לגמרי.
בקשר לזילזאלים אני סומך לגמרי על הפטריוט, הפטריוט הוכיח את עצמו בניסויים כנגד רקטות \ טילים בסדר גודל דומה ( ה Lance אם אני לא טועה? ) ויש לי ביטחון במערכת.
ואם ICBM'S יהיו בדרכם.. נו.. מה אפשר לעשות. אנחנו חיים במדינת ישראל, מה יש לעשות חוץ מלקוות לטוב?
ואני עדיין לא רואה את הבעיה עם טילי אוויר אוויר מוסבים. אם הם הוסבו לטק"א סימן שהמהנדסים ידעו מה הם עושים והייתה להם סיבה טובה לכך, חוסך בעלויות פיתוח רבות ובניסויים שכן הטיל כבר עבר את הכל.
אני לא רואה למה מערכות ק"א צריכות להיות בטווחים בינוניים ומעלה בלבד.. אם המלחמה מתחילה עם גורם ההפתעה מצד אחד, אתה לא יכול סתם לשגר לעברם טילים לפני שאתה יודע בדיוק מה הכוונות שלהם.
ועם המצבים שנתתי קודם ( מטוס מתקדם שהתגלה בשלב מאוחר כשהוא כבר קרוב למטרה ) אני חושב שבהחלט יש מקום גם למערכות בטווחים קצרים כמו הספיידר.
עם טווח של 25 ק"מ + - וכישורי תמרון מהטובים אם לא הטובים ביותר שהעולם ראה, הפיתון 5 בגרסה קרקעית בהחלט יכול לשמש כהגנה אווירית טובה גם לטווחים בינוניים.
תראה, אי אפשר לעשות יותר מהטוב ביותר, אבל אנחנו עדיין לא עשינו את הטוב ביותר ויש עוד דרך. הטוב ביותר אומר שיהיו מערכות מתאימות לזמנים שאנחנו נמצאים בהם ושיכסו את כל השכבות הקיימות. טק"א לטווח קצר בינוני וארוך, מערכת נגד רקטות קצרות טווח, מערכות הגנה נגד טילים, ומטוסי יירוט מתקדמים.
רק ככה נהיה מוגנים הכי טוב שאפשר, אין מקום להגיד שהתפיסה המצעית נכון לעכשיו לא מצריכה נ"מ קצר טווח, זאת שאננות יתר שיכולה להתנקם בנו במקום הכי כואב, זה לא המקום לחסוך!
אנחנו עדיין ישראליים, ולא נהיה כאלה אם אחרי שייקרה משהו לא יבואו כל התחקירים שיישאלו איפה היה זה למהלא קנו את זה כאלה ולמה לא היה את זה, פה אסור שזה ייקרה.
ושאלה לי,
האם המטוסים של היום קולטים נעילה של טילי אוויר אוויר עם active seekers כמו הפיתון 5, שפועל לדוגמא עם אינפרא אדום? אם כן אז איך?
|