18-08-2007, 21:36
|
|
מנהל "מה שבכיפה" בדימוס,מו"ס במיל',וסטודנטים בשוטף
|
|
חבר מתאריך: 10.06.05
הודעות: 2,444
|
|
הסבר קצר:
בגוף יש 2 סוגים של "משאבות" שעובדות על העיקרון של מפל ריכוזים,כלומר,השאיפה היא שב2 הצדדים של המשאבה יהיה ריכוז זהה של 2 החומרים.
משאבה אחת היא של נתרן-אשלגן ,ומשאבה שניה של זרחן-סידן. כלומר,ברגע שנכנס לגוף שלך (וכתוצאה מכך,למערכת הדם) ריכוז של זרחן (פוספטים),יש "שאיפה" של הגוף לאזן את כמות הזרחן בדם,וזה נעשה באמצעות סידן.כתוצאה מזה הסידן נשאר במערכת הדם,כדי לאזן את הזרחן,וכך לא מגיע לעצמות.
עכשיו לפואנטה,בקולה יש הרבה זרחן.כתוצאה מזה,הגוף לא סופג סידן לעצמות. לגבי שוקו,לא מכיר את הסיבות בדיוק.
זהו,עכשיו תשבור את הראש קצת
|