במקור נכתב על ידי Guy.P.A
לצערינו, במקרה של המצרים יש גם כמות, ובחלק גדול מהמקרים גם איכות ברמה מסויימת.
הנשק העיקרי של ספינות חיל הים ( הישראלי ) הוא ההארפון בלוק 1, בעל טווח של 120 ק"מ פחות או יותר אם אני לא טועה, ואילו להארפון בלוק 2 ( בשימוש המצרים ) טווח של למעלה מ 200 ק"מ. ( לגרסה אחת אפילו מעל 300 לאיזו? אולי לגרסא האווירית שלא משוגרת מספינה? ) ועם ראש נפץ של 221 ק"ג
כמו שכתבתי כבר קודם ,הטווח לא קובע.כתבתי פעם גם את הדבר הזה : טווח של M16 הוא מעל קילומטר.זה אומר שיורים ממנו לטווח של קילומטר?
הכוונה הייתה לספינת סער אחת ואולי אפילו לשתי ספינות ביחד. להארפון ב2 כמו שאמרתי ראש נפץ של 220 ק"ג, טיל אחד במקום הנכון בסער 5 ינטרל את הספינה לחלוטין.
מכאן אני מתכוון, שמספיקה ספינת טילים קטנה ומהירה כמו שיש למצרים מספר לא קטן מהם שיכולות לשגר טילי הארפון, ישגרו 4 טילים על ספינה אחת, הפלאנקס אולי יעצור אחד או שניים ( או שאולי בכלל לא, מי יזכיר להם להפעיל את המערכת? ), אבל אם אחד ייפגע זה יהיה רע מאוד. אלו טילים אמריקאים שיודעים את העבודה ולא טיל איראני מועתק מסיני שבמזל אדיר פספס את הספינה ולא חדר לגוף, שבמידה וכן היה הנזק גדול פי כמה ומספר ההרוגים גם כן..
כדי לשגר על ספינה טילים צריך קודם לאתר אותה ולסווג אותה.במקרה של החנית, הטיל נורה על ספינה שהייתה בטווח גילוי בעין מהחוף.
כמובן שזאת הערכה שלי בלבד, אשמח מאוד לשמוע שהמצב לא כזה.
בקשר למערכת הפלנאקס, כבר כתבתי בהודעה קודמת, שלפי דעתי לפחות התירוץ של חיל הים שהמערכת לא הייתה מופעלת הוא טיפשי ואני לא קונה אותו לשניה.
מערכת הפלנאקס היא מערכת אוטומתית לחלוטין ולא נשלטת על ידי אדם, העיקרון הראשון של מערכות מסוג זה הוא להבדיל בין חבר לאוייב באמצעות מערכת ה friend or foe שלא קיימת מאתמול ולא זכור לי מקרה אחד שהמערכת הופעלה באיזשהו חלק של העולם כשלא היה בה צורך.
אין שום סיבה שבעולם שהמערכת תהיה כבויה בשום זמן בשנה ולא חשוב אם זה בזמן קרב או לא, אז בזמן מלחמה? כשכל הצוות יושב לאכול ארוחת שישי, שלא תהיה מערכת אוטומתית שתגן על הספינה?
אז כמו שכתבתי קודם,אתה פשוט לא יודע. לפאלאנקס יש כמה מודי הפעלה,אחד מהם בלבד הוא אוטומטי לחלוטין.יותר מזה,לפאלאנקס אין מערכת IFF מובנית . וסתם בתור נקודה למחשבה-האמריקאים הפילו מטוס נוסעים איראני בסוף שנות ה-80,כשהם חשבו שהוא מטוס תקיפה. למרות הIFF ולמרות הכל.
ומה עם מערכת טילי הברק שלא נתנה שום מענה?
אז כמו שנאמר על ידי חיל הים,מערכת הברק לא עבדה מסיבות כאלה ואחרות.
בגלל זה אני אומר שלא צריך לסמוך על מערכות הגנה יותר מדי וצריך להשקיע בהתקפה. תמיד ל
|