08-11-2004, 18:18
|
|
|
חבר מתאריך: 06.10.04
|
|
מצטרף לכולם - פיזיקה
אני לומד פיזיקה, כרגע בי"ב, וזה לא ממש נכון שצריך "לשבור את הראש" על הנושא. מכניקה זה לא נושא קשה, והוא מאוד הגיוני, ככה שקל לזכור כל מיני מצבים. בקשר לחשמל, רק התחלנו את הנושא לא מזמן, ובנתיים הוא לא קשה בכלל, ככה שבהקשר לקשה-לא קשה אני לא מאמין שיש לך מה לדאוג יותר מדי.
חוץ מזה שללמוד פיזיקה פותח לך המון דלתות. עכשיו אין לי ספק שאתה לא חושב על זה, אבל בצבא ישנם המון מסלולים שאם תגיד שלמדת פיזיקה יהיה לך "פור" על אנשים שלא למדו. אם אתה רוצה דוגמאות - אז יש לך את מסלול תלפיות, למשל. יש עוד המון מסלולים כאלו.
אני אישית ממש אוהב את הנושא, ויש לי גם מורה ממש טובה, אז אני לא יודע עד כמה אובייקטיבי אני, אבל אין שום ספק שפיזיקה יכולה לתרום לך המון, גם בהיבט של האוניברסיטה, כי יש קורסים שאתה חייב ללמוד בהם פיזיקה לפני שאתה מתחיל את הקורס, והנה אפילו יש לי דוגמא. אדם שאני מכיר רצה לעבור קורס מסויים באונ', וביקש ממני את הספרים שלי כדי שיוכל ללמוד לבגרות שהוא משלים. עדיף עכשיו, לא?
אם לי הייתה את הבחירה, הייתי לוקח כל מקצוע בערך על כימיה, כי אני פשוט חושב שזה משעמם, ואני סומך את דעתי על העובדה שלמדתי כימיה שנה בכיתה י', והשתעממתי למוות. וזה לא נכון לומר ש"אם אתה לא מבין ברור שזה משעמם", כי הבנתי את הכל, ואפילו הוצאתי ציון גבוה בסוף השנה.
בקיצור, לך על פיזיקה.