06-08-2007, 08:01
|
|
|
|
חבר מתאריך: 26.10.01
הודעות: 12,156
|
|
ביקורת מסעדה -מסעדת 2C קומה 49 בניין עגול של עזריאלי בת"א
שעת ערב מאוחרת.התיישבנו לאכול כ-15 איש במסעדה המאוד מפוארת הזאת בקומה ה-49 בבניין העגול בעזריאלי בתל אביב.מסעדת יוקרה במלוא מובן המילה,לפני כשנתיים הפכה להיות כשרה.
לגבי המסעדה :
המקום משרה אוירה יוקרתית ויקרה.כבר בכניסה מלווה אותך המלצר לשולחן (שהזמנת מראש!) .הפריע מאד שהמקום די חשוך.ספוטים על התקרה האירו לכל שולחן אבל מסביב די חשוך.הישיבה על כסאות נוחים ומרופדים.הרבה אנשי עסקים מגיעים לשם (וכך גם אנחנו כשקבלנו שולחן ארוך בצד וצמוד לקיר הזכוכית המשקיף מקומה 49 על כל תל אביב.
התפריט:
נקודת המוצא היא שלא עשינו חשבון על מה שהזמנו כי לא אנחנו שילמנו.....אז מילאנו את השולחן בהרבה מנות ראשונות+עיקריות+אחרונות כל שהביקרות שאני כותב הינה על שלל המאפינים של המנות.
למנות הראשונות הזמנו :
לינגווני פיטריות פורצ'יני-קונפי דוקסל וקציפת פורצ'יני ופורט .עלה 49 ש"ח .יקר בטירוף(למי שמשלם...).מנה נחמדה של אטריות עם קצת פטריות.לא הבנתי מה השוס כאן מעבר לשם המפוצץ(הזמנתי את זה בעקבות הסרט "רטטוי"....).
טונה אדומה טרייה-עטופה בקדאיף בלווי איולי אריסה ולימונים כבושים .49 ש"ח .3-4 פרוסות טונה על צלחת גדולה .גם לא שוס גדול.מנה קטנה.
סלט עלים ירוקים -בוינגרייט גזר מתקתק .34 ש"ח .נו- באנו רעבים .מה צריך עלים?
טטאקי פילה בקר-בעשבי תיבול על מצע קרפצ'ו אננס וסלט עלים צעירים .49 ש"ח .ציפיתי ליותר מהמנה הזאת.הקרצ'פיו היה טעים אבל שוב-מנה קטנה מאוד על צלחת גדולה.4-5 פרוסות קרפצ'יו דקות +2 פרוסות אננס זה התקציב שלהם לסועד.
לכל זה התלווה לחם הבית שלא רציתי לאכול ממנו כדי שלא לשבוע משטויות.וכניראה שבזאת עשיתי טעות כי לא יצאתי שבע בסוף.
מנות עיקריות :
אני בחרתי טורנדו רוסיני-מוגש לצד גרטן תפו"א ובטטה בלווי רוטב יינות הגולן.מחיר 138 ש"ח .מדובר בפילה בקר עם פרוסות כבד אווז.נשמע מבטיח מאוד.
בפועל הגיע נתח של כ-150 גרם פילה בקר בלבד(!) ובצד 2 פרוסות דקיקות של כבד אווז שלא היה על המנגל מספיק זמן והיה רך מדי עד כדי היותו קרמבו וכן 3 פרוסות פתוח אדמה.המנה הגיע על צלחת גדולה מאוד ומעוטרת בשתי וערב של רוטב.המנה תפסה חלק קטן מאוד מהצלחת,אולי 20% .כשאתה מזמין את המנה מהיקרות ביותר במסעדה זו אתה מצפה למנה הראויה לשמה בכל המובנים.הגודל כן קובע וכגודל הציפיה כך גדול האכזבה.
עמיתי לשולחן בחרו :
אנטריקוט צלוי-מוגש על קריי תפוח אדמה ובטטה ברוטב פלפלים מדגאסקר.110 ש"ח .בהחלט הייתה תמורה לאגרה.כ-250-300 גרם של סטייק איכותי.בצד היו תפוחי האדמה והבטטה.לא מובן מה מדגסקאר בכל הסיפור.
צלעות טלה באלדי -צרובות בליווי פרחי קישוא במילוי טרטר טלה חם, צ'טני תפוחים במרלו ודמי. 149 ש"ח.מנה בהחלט יפה ומגרה.חבל שלא הזמנתי אותה....2-3 צלעות יפהפיות שאתה פשוט נהנה לאכול במזלג עד שמגיע הקטע של חלאס מסעדת יוקרה-צריך לאכול בידיים את העצם......
ניוקי תפו"א-מוקפצים ברוטב קונפי עגבניות ואנטיפסטי ירקות בגריל .74 ש"ח.את זה הזמינו הצמחונים ביננו.קערה לא גדולה של ניוקי ואנטיפסטי שהייתה די משביע.
מנות אחרונות :
הזמנו כמעט את כל המנות שהיו בתפריט.....
הזמנתי סופלה שוקולד ולרונה-תפיחת שוקולד חמה ואוורירית ממולאת בקרם שוקולד חם בליווי קונפיטורת דומדומניות.38 ש"ח .מנה קטנה! מוגשת בתוף מין כוס קטה עם ידית ובצד מעט קונפיטורת דומדומניות שהייתה איכותית.
איל פלוטן שוקולד-מרנג שוויצרי אפוי באמבט מים במילוי סורבה משמש ואמרטו על מצע רוטב פירות יער.38 ש"ח . נחמד וטעים אם כי שוב-קטן!
שוקו קוקו גוואנאזה-קרם שוקולד חלב קוקוס על מצע דקוואז קוקוס טוויל קריסטל בשלולית רפרפת קוקוס .38 ש"ח .מי שאכל מזה מאוד נהנה אבל זה ממש רק לאוהבי הקוקוס.שוב-מנה בהחלט לא גדולה.
סלט פירותסלט פירות אקזוטיים, מעודן בסירופ וניל הדרים34. ש"ח .אולי שיא הביזיון.מנה קטנטנהשל סלט פירות,כזה שבהחלט מזכיר את זה של קופסאות השימורים .לא מכובד למסעדה שכזאת.
את כל הארוחה ליוו 2-3 בקבוקי יין אדום ישראלי שלא הצלחתי לראות השם כי המלצר לא השאיר על השולחן אלא כל פעם דאג למלא את הכוסות.
העלות של הארוחה: לא ידועה ....אלא למי ששילם עלינו......אבל בהערכה יצא כ- 300 שקלים לסועד. כמעט 5,000 ₪ כולל הטיפ.
מסקנות ותובענות :
אם אתם ממש רעבים ישנם אופציות לא פחות טובות כמו מסעדת ברונו בעזריאלי (קומה 3 של הקניון.מסעדתו של השף אייל שני.שם אין מצב שתצאו רעבים ו/או לא מרוצים).
אם אתם בקטע של יוקרתיות/רומנטיות זה בהחלט המקום.מרוב החושך לא יראו מה אתם עושים.....רק תאכלו משהו בבית לפני שאת מגיעים.
כדאי שבעלי המסעדה יפנימו שהקונספט של "יש תמורה בעד האגרה" נכון גם למסעדות גורמה המתיימרות להיות ב-TOP. אם אתה משלם אתה מצפה לקבל את מלוא כספך בצורך מזון טוב,איכותי ומשביע.אתה לא מגיע למסעדה בשביל לטעום.וחלק נכבד מהמנות היו בפירוש :"כן מלצר,הדוגמית טובה,תביא לי מזה".
_____________________________________
|