27-07-2007, 13:11
|
|
|
|
חבר מתאריך: 17.03.07
|
|
פרשת האונס לא הגיעה לבית המשפט מכיוון שבמרבית המקרים לא מדובר באונס (על פי החוק הישראלי. בארה"ב זה נחשב ל-"אונס טכני" ופדופיליה). יש הערכה שבמקרה אחד מדובר באונס (אונס = כפיה).
מעולם לא נגנב אמל"ח מהבסיס. נגנב ציוד הנדסי כבד - והוא ממש לא ישן, כנראה שאין לך מושג מה זה אומר לאבטח את בסיס נבטים. מה שכן, הביזיון היחיד בנושא הזה הוא שהוציאו בצורה קלילה את הסמב"צית שהיתה במשמרת בזמן החדירה (היא צפתה בויוה בזמן הזה. היום זה כבר לא קורה). אגב, כיום נבטים הוא אחד מהבסיסים המאובטחים בצורה הרצינית ביותר מבין בסיסי צה"ל הגדולים, אם לא המאובטח שבהם (מדבר על בסיסי שטח גדולים, לא על בסיסי פיקניק שקל בהרבה לאבטח), והוכחנו את זה בתרגילים שונים מול יחידות מיוחדות - והקרדיט לזה מגיע בעיקר לארז רון, שהתחיל מהלכים יוצאי דופן. מדובר באדם בעל ראיה רחבה, שלא יכל לדעת מה החיילים שלו עושים. אם אני לא ידעתי - ואני מכיר את הבסיס ואנשיו לפני ולפנים, גם הוא לא יכל לדעת. אין שום דרך לדעת כזה דבר.
לזכותו יאמר שהוא ניסה בלי סוף למנוע מקרים כאלה, אחרי שהתגלתה קרוב לתחילת הקדנציה שלו על פרשיית סמים בסדר גודל רציני במיוחד. שיחות מפקדים, בדיקות, סריקות.. מזל שבסוף הוא הכניס גם מושתלי מצ"ח.
מעשה מתוזמר? לא. בכירי החיל דרשו ממח"א שלא לקבל את ההתפטרות, כי זאת התפטרות לא מוצדקת - רק במדינת הבננות שלנו זורקים אנשים על כל דבר.
במלחמה הבאה עם סוריה, למשל, אם נספוג יותר ממאה הרוגים (חיילים ואזרחים) הרמטכ"ל יאלץ להתפטר. אפילו אם נכבוש את דמשק.
הנושא הזה של "לקיחת אחריות" יצא מכל פרופורציה בישראל. אנחנו מאבדים אנשים מוכשרים, קצינים מבריקים, מנהיגים מלידה, כי הם אנושיים ומבצעים טעויות. או כי הם לא מסוגלים לראות את כל התמונה שהחכמים לאחר מעשה מזהים.
מטעויות לומדים, ומי שלומד הכי טוב זה מי שביצע את הטעות וזיהה אותה.
בן בעש"ט, ספציפית, כשל מעל ומעבר כמפקד. זה הרבה מעבר ללקיחת אחריות פיקודית ("מיניסטריאלית") על דברים שביצעו פקודיו.
ארז רון כשל - אולי - כמחנך. אבל זה לא באמת אפשרי לחנך חיילים שהגיעו עם חינוך רקוב מבית. ומתוך היכרות אישית עם כלל המעורבים בפרשה, אני יכול לומר שהרוב המוחלט של המעורבים הגיעו למערכת רקובים.
אם אני הייתי ארז רון, או מח"א, שכבת הפיקוד הזוטר היתה נערפת - כל מפקד מדרגת רס"ן ומטה שחייל שלו היה מעורב בזה היה ראוי לעוף לבית. אבל למה לערוף את הראש היחיד שתפקד כראוי ועשה כל שביכולתו כדי למנוע את זה? (בדיעבד, הוסיפו עוד אמצעי בקרה, שהפכו את בסיס נבטים להרבה פחות נעים לשירות משאר בסיסי חה"א)
אגב, באופן מדהים, רס"ר הבסיס עדיין בתפקידו, וכנ"ל שאר בעלי התפקידים בגף רס"ר.
הבעיה בחה"א זה שאין לקצינים זוטרים סמכות מול החיילים בגפים, להבדיל ממה שקורה בעולם הירוק (בעיקר במערך הלחימה) שבו הקצין הזוטר מכיר את את חייליו טוב יותר מקצין טכני צעיר, שמשמש כ-"פותר בעיות".
וסתם עוד נקודה עצובה - אתה יודע כמה מקרי אונס/הטרדה מינית/אינוס מושתקים בצה"ל? לפחות פה פתחו את הכל לציבור. זה משהו שלא יקרה שוב, אני מאמין. וגם לא דבר דומה, לא בנבטים.
|