20-07-2007, 13:00
|
יגיל הנקין. ד"ר להיסטוריה צבאית, חוקר במחלקת היסטוריה של צה"ל
|
|
חבר מתאריך: 16.02.04
|
|
קצת סדר בענייני ברגנים:
הברגן הבריטי הסטנדרטי הישן (בד"כ ירוק זית) ידוע למדי כחותך כתפיים (וגם יצא לי לסחוב כזה קצת, אם כי לא בצבא), ובחלק מהדגמים אין לו חגורת בטן. נאמר ככה: בפוקלנד סחבו איתו שישים קילו, וזה היה עוד פחות נעים ממה שאפשר לדמיין עם שישים קילו. גם עם ארבעים. התכנון הבסיסי של הברגן הוא בן משהו כמו מאה שנה, ובלא-מעט דגמים רואים את זה.
לעומת זאת, הברגנים החדשים יותר -לרוב PLCE בסכמת הסוואה DPM, אבל יש גם בירוק זית - הם טובים יותר, עם חגורת בטן ומערכת גב טובה יותר. עם זאת, עדיין אי אפשר לכוון להם את אורך הגב - בעיה, כיוון שהם באים בשתי מידות גב בלבד - מערכת הקליפסים שלהם ידועה לשמצה, ובגרסאות עם רצועות השחרור מהיר יש בעיה - דיווחים מהשטח מעידים שהן לפעמים מתרופפות סתם-ככה. על כל פנים, הסטנדרטיים רחוקים עדיין מלהיות נוחים כמו תיקי טיולים טובים למשקל כבד, ואני נוטה לחשוב שה-LOWE שלך בטח לא הותאם כמו שצריך - או האופציה השניה, מיד.
עכשיו, כדי להוסיף לבלגן, אין דגם אחד של ברגן. ברגן זה שם כולל למשפחת תיקים בתצורה מסויימת. יש ברגנים עם מערכת גב פנימית, יש עם מערכת גב חיצונית. יש בגדלים מ-75 עד 135 ליטרים, ועוד כמה חריגים למטה ולמעלה. חברות אזרחיות מייצרות תיקים בתצורת ברגן, עם מערכות גב שונות לגמרי מהסטנדרט הפרימיטיבי למדי של הברגנים הסטנדרטיים.
אז יכול להיות, למשל, שנפלת על ברגן של ברגהאוס או אולטימקס, שבנוי עם מערכת גב טובה בהרבה ממערכת הגב הפרימיטיבית שיש בדגם של הצבא הבריטי.
והנה כמה דוגמאות:
1. ברגן ממלחה"ע II.
2. מערכת גב של ברגן בריטי סטנדרטי:
3. מערכת גב משופרת קצת עם יותר אוורור, אבל בעיני עדיין פרימיטיבית למדי:
4. מערכת גב שונה לגמרי:
5. מעוצב כמו ברגן, אבל מערכת הגב טובה הרבה יותר, וגם תוצרת הארץ:
http://www.smamit.co.il/modules.php...op=tv_view_page
גלריית התמונות שלי
|