לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > מחשבים > חומרה ורשתות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 17-07-2007, 01:07
  YoramC YoramC אינו מחובר  

חבר מתאריך: 26.10.04
איחסון בגדלים של טרות דטה, זה כבר "מישחק" של החברות הגדולות
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי mosheyr שמתחילה ב "STORAG למומחים"

ישנן בארץ מספר חברות שעיסוקן במערכות איחסון מידע בממדים גדולים. קח בחשבון שמערכות מידע בהקפים כאלו שונים מאוד מניהול דיסק של PC בודד או של רשת קטנה. על מנת לאחסן ולאחזר מידע במימדים כאלו נידרש מערך של תוכנות בסיסי נתונים כמו של אורקל או DB2 של י.ב.מ.
חברות בארץ שעוסקות בכך ומוכרות מערכות כאלו הן NETUP-APPLAIENCE, י.א.מיטווך - NCR, י.ב.מ או EMC, המחירים תלויים בגודל ובמורכבות האפליקציה. עשויים להיות עשרות אלפי או מאות אלפי דולר...
אני מניח שאתה עובד באיזו חברה שיש לה מנהל מרכז מידע, אני לא רואה שמישתמש ביתי או עסק קטן עשוי להיזדקק ללאיחסון בגדלים כאלו...

עריכה: גילוי נאות: אני לא ממש מומחה בתחום, המידע הוא מידע כללי ושיחות עם מקורבים וחברים שעובדים בתחום.

נערך לאחרונה ע"י YoramC בתאריך 17-07-2007 בשעה 01:10.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 17-07-2007, 08:29
  שימיadmin שימי אינו מחובר  
מנהל פורומי "תכנות ובניית אתרים" ו"חומרה ורשתות"

חבר מתאריך: 25.10.01
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי mosheyr שמתחילה ב "אין מארזים"

אתה צריך בקר שידע לעשות RAID5 (או בכמות דיסקים כזאת, RAID6...) על כמות נכבדת של דיסקים. זה לא דבר פשוט - ונראה שהמפרט הזה כולל בקר שכזה...

בנוסף - חלונות בתור שרת לכזה נפח של מידע נשמע משעשע למדי (למרות שאף פעם לא הסתכלתי על כמות כזו של מידע בשימוש של אדם בודד...)

מה שכן, 60,000 נשמע לי מוגזם למדי. הדיסקים צריכים לצאת בסביבות ה 10,000 ש"ח, הבקר המסויים הזה אמור לעלות בערך 4000 ש"ח, וכל השאר - מספיק רכיבי PC רגילים (עוד כ 500$) ומארז מתאים. בקיצור מדברים על מקסימווווווום 20K. איך בדיוק הגעת ל 60K ?

ישן 17-07-2007, 08:54
  שימיadmin שימי אינו מחובר  
מנהל פורומי "תכנות ובניית אתרים" ו"חומרה ורשתות"

חבר מתאריך: 25.10.01
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי mosheyr שמתחילה ב "בבקשה"

זה שהמערכת מוצגת במחיר הזה, זה לא אומר שהוא המחיר הריאלי שלה. קח בחשבון שאתה לא ממש צריך את החומרה המטורפת הזאת (מעבד אופטרון, 8GB זיכרון ECC שנגרם כתוצאה מהשימוש המיותר בלוח לשרתים... אא"כ הבקר הזה של Promise פועל על PCI-X שלא קיים בלוחות פשוטים...)

1. סתם מערכת שעולה כסף ומאיטה בביצועים - טפשי, לדעתי, להשתמש בה, כשיש אלטרנטיבות אחרות זולות יותר, אמינות יותר, ומהירות יותר.

2. לחישוב checksum של כל כך הרבה מידע, כן, הייתי אומר שזה שווה את זה - בייחוד משום שממילא תצטרך בקרים יעודיים לכזו כמות של דיסקים, ורק אלה יעלו לך משהו כמו חצי מהסכום הזה אם הם לא יתמכו ב RAID (ואז תצטרך בקר נוסף רק עבור דיסקים ייעודיים למערכת ההפעלה, שהיא עצמה לא יכולה לשבת על RAID שאינו mirror אם אין בקר חומרה... עוד כסף לבקר ולדיסקים ייעודיים)

בקיצור הרכיב היחיד שאני לא יודע את המחיר שלו במשוואה כאן, הוא המארז. יש מצב שהוא יקר. אבל אני לא מאמין שיותר מאלפי שקלים בודדים - בוודאי שלא 40,000 ש"ח...

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 23:16

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר