17-10-2007, 15:11
|
|
|
חבר מתאריך: 04.10.06
|
|
מיכאל - הייתי רוצה להפקיע מידך את האשכול
מה שמיכאל מנסה לתאר הפך להתגוששות לא נעימה ואף מגעילה בינו לבין אחרים.
אולם רציתי להעיר שני הערות קשורות ומשם לצאת הלאה:
1. אם היו הטרדות מיניות מדרגות שונות בלשכתו זה חמור וזה קו אדום גם במרחק של 35 שנה. הפורום הזה, שהוא גברי בעליל אינו הכתובת. עלייך להריץ את העיניין בפורומים יותר רלוונטים, שמשכילים להבין את משקלה של הטרדה מינית - גם גיבור מלחמה כפוף לחוקי המדינה - ואני לא מצפה שבפורום הזה מישהו ידע לעכל את העיניין. בין אם היה סא"ל או טר"ש, היה ומה שאתה יודע הוא נכון, יש לחשוף את הנושא. יש לזכור שלנפגעות תקיפה מינית גם יש פוסט טראומה ארוכת שנים, ולא רק ללוחמים הלומי קרב, ושוב זהו לא נושא שהייתי מצפה שידון בכובד בפורום צבאי גברי.
אגב, משנגלה לי שעל הפורום רובצת עדת עיתונאים המחכים לסקופ שיפול לידייהם כפרי, אתה יכול להעזר בהם, נראה לי שאחד המנהלים אפילו מקורב אלייהם. (רק תדאג שיחלקו איתך קצת בקרדיט..)
2. אולם הייתי בשיריון, אבל לא הייתי בקבע. בכל מקרה, בזמן הקצר שהייתי, נחשפתי ל 2 התאבדויות. ידוע לי, אם כי לא אמפירית, שחיל השיריון הוא חייל של מתאבדים. בשיחות עם הוריי חיילים, הורים ששרתו בשיריון, לא אחת היו מספרים לי על מקרי התאבדויות שהתרחשו ביחידות השיריון, בעיקר בבט"ר ובאימונים הראשוניים.יש לי בראש שני שמות של מתאבדים מתקופתי, אבל אני לא רואה צורך לומר את שמם. בכל מקרה, ההתאבדויות הן לאו דווקא מאפיין של גדוד 184, אלא לטעמי קללה שרובצת על החיל כולו, אף יותר מתאונות האימונים (חבר קרוב...). אני שואל את חברי הפורום אם גם להם נראת תופעת ההתאבדות כתופעה ממשית שרובצת על חיל השיריון