השאלה הגדולה שנשאלת ומהדהדת במוחי, למה לי ללכת לקרבי?
האם כדי למות בגלל כל מחדלי בג"ץ אשר קובעים ברשעותם, כי כאן בארץ ישראל דם חייל יהודי הינו הפקר, בעוד דמם של אויבינו יקר קצת יותר?
נסה ללכת ללקרבי כדי שדם יהודים לא יהיה הפקר , חשבת לשניה מה יקרה פה בלי צבא?
אני לא חושב שיהיה פה נחמד בלי צבא, בכלל לא, השאלה היא למה דווקא אני ואתה צריכים לשאול את עצמנו את השאלה הזאת, ולא חלק עצום אחר מן היושבים בציון, שמבחינתם זה טוב שנתת שירות כך שהם יוכלו להמשיך לחיות על הגב שלך.
אני חושב שאם אתה רוצה לעצור את התופעה של השתמטות מהצבא , הצעד הראשון שכדאי לך לעשות זה לפתוח אשכול על זה שהקרבי הוא פראייר..
ע"פ ההגדרה של קאנט למוסר אתה צריך להתנהג כמו שהיית רוצה לראות את כולם מתנהגים , מכאן שאם אתה רוצה שאנשיים יתגייסיו לקרבי , הדבר המוסרי הוא ללכת ולהוות דוגמא
האם כדי לראות את ראשי המדינה משתמשים בי ככלי חד-פעמי, זול ובהחלט ניתן להחלפה? כשפחות מעניין אותם מה אני אגיד, ויותר מעניין אותם מה איזה ג'ורג'/ג'ון/קלוד/יוהאן יאמר?
2000 שנה חלמנו לראות ראש ממשלה במדינה יהודית שלנו , האם המצב מושלם? לא. אבל אנחנו פה רק 59 שנים ותראה מה הספקנו.. אפשר לבכות שיש ביצות אבל אני חושב שעדיף לייבש אותם.
קל מאוד לזרוק סיסמאות, איך אתה מייבש אותן בכך שאתה ממשיך לצעוד לעבר אותה ביצה בלי לפעול יותר מדי להדברתה?
מפחיד לחשוב שאדם כמוך יכול דרך האינטרנט לעקוב אחרי כל צעד שאני עושה ויכול לדעת בדיוק כמה אני תורם לשיפור רמת השלטון בארץ.. בפעם הבאה שיבוא לי לעשות מהפיכה בשלטון בארץ אולי אני אפתח אשכול ואגיד שהמצב לא טוב
האם כדי לקבל את היחס מהמדינה שאומר, "נכון שעשית קרבי, אשמתך, היית יכול באותה מידה לעשות שירות של ג'ובניק ולקבל כמעט את אותן הטבות. ויותר מכך היית יכול לא לעשות שירות בכלל, ומי בכלל היה שם לב... ועוד דבר שנגלה לך בסוד, זה לא ממש משנה אם עשית צבא או לא במדינה הזאת, כולם מקבלים בערך אותו הדבר, מעצבן, אבל מה נעשה אנחנו מדינה שיוויונית... אולם תודה, סה"כ היית אחלה פראייר!"
האם כל האשכול הזה הוא לא חלק מהיחס הזה?
לא הבנתי...
אתה מוחה על האווירה בציבור שאומרת שללכת לקרבי זה להיות פראייר אבל זה הדבר היחיד שאני שומע מהאשכול שפתחת פה.. לא כל מה שאומרים זה מה שנכון אתה צריך ללכת עם מה שאתה מאמין לנכון
האם כדי לדפוק ברכיים ו/או גב?
טוב למות בעד ארצנו , ליד זה בעיות ברכיים נראות שוליות
נכון, אבל גם כאן אני חושב שבהתחשבות יתירה(ובתקצוב ראוי, כמובן) ניתן למנוע את הבעיות הנ"ל, אבל מן הסתם אין כסף ל"שטות שכזאת"...
נכון שיש ביקורת על המצב היום בימ"חים , אבל אני לא חושב שלא אכפת להם מחיי אדם אלא שיש כשלים במערכת וצריך לתקן אותה מהשורש
האם כדי לעשות מילואים שוחקים פתאום באמצע החיים?
אתה מסתכל על הדברים בפרספקטיבה הקטנה ביותר שלהם , תנסה לחשוב על איך הפעולות שאתה עושה משפיעות על הכלל..
איך זה משפיע שאין לי מושג מהו החומר הנלמד? שהבטחתי לילד שאני אקח אותו לטיול? וברור שחשוב לעשות מילואים, אבל זה ממש מתנגש בהכל... ועד כמה יש אוזן קשבת בשבילי על זה שאני תורם (ולא, אני לא רוצה צל"ש, אני רק רוצה שיתחשבו בי, ולא יתנהגו בקרירות מערכתית כאילו אני -זה שבא למילואים- הוא זה שדופק את המערכת)
זה משפיע בצורה הזאת שאם אתה וחבריך לא תלכו למילואים אז גם לא תוכלו ללמוד , ולבן שלך יהיו שאלות הרבה יותר קשות לשאול אותך , כמו : איך הפסדנו את המדינה היחידה שרק עליה חלמנו אלפיים שנה בגלל שהיו אנשים שלא היה להם כוח להגן עליה והעדיפו לטייל עם הבן
האם כדי שכולם יגידו לי כמה פראייר הייתי ע"כ שלא ראיתי את הבית במשך שבועות, שאכלתי חול ואבק, שאף אחת לא ממש רוצה להיות בקשר איתי, שלא רכשתי מקצוע...