במקור נכתב על ידי NimDod
זה הרבה יעיל מהמצב הקיים בו אתה לובש אפוד חזיה מעל שפכ"ץ אמריקאי עם שרוכים בצד שצה"ל קיבל מעודפי וואטנאם ובתור תיק אתה מקבל תד"ל אם רצועות קרועות.
כנראה שאתה עוד בסדיר ולא יודע שזה הציוד שמקבלים במילואים, ככה ש"האפוד המשודרג" שאתה מזלזל בו כל כך זאת קפיצה של כמה דרגות באיכות. שלא לדבר על ווסט, ותיק (שבמלחמה האחרונה אם בכלל קיבלו תיקים, אז הם היו אזרחיים וצבעוניים והיה צריך לצבוע אותם בצבע שקנו באיזה סופרמרקט ביישוב בצפון)
אני לא מבין זה בדיוק אותו דבר, נכון שזה יותר טוב, אבל למה לקנות טוב עם אפשר לקנות מצוין.
מה משופצר? באיזה עולם אתה חי? אנשים באים למילואים אפילו בלי גרביים צבאיות. אם אני חותם ומקבל על המקום את הציוד הזה במקום לבזבז חצי יום על לנסות להשיג זוג מכנסיים במידה שלי אז זה במלחמה זה יכול להיות חצי יום קריטי ביותר.
תסתכל על זה מנקודת מבט של מישהו שבא מהבית ולא חייל בסדיר.
אני מתכוון לזה שצהל מצפה מכל חייל שישפצר בעצמו, במקום ליצר ערכת מקט.
בתור חייל בשירות פעיל אתה יכול להכין את הציוד שלך בהתאם למצב בו אתה קיים וכשתפרוץ המלחמה או מבצע גדול, אתה תדע לאן אתה הולך ויהיה לך זמן לשפצר את הציוד שלך בהתאם.
אבל עבור אנשים ביחידת מילואים שלא יודעים לאן היא תגיע ומאיזה צד תפרוץ המלחמה, צריך ציוד שהוא סטנדרטי ומתאים ביותר לכל האיומים האפשריים במידת האפשר. אין גמדים טובים שיפתחו את הקיטבג של כל חייל מילואים ביום שבו תפרוץ המלחמה ותסדר לו את הפאוצ'ים באפוד בצורה אופטימלית.
יש מחסן, בפתח שלו עומדים איש עם שולחן ומחברת, חייל אחר זורק קיטבג מלא מבפנים ואתה חותם. זה הכל. אין זמן להתאים כל דבר לכל אחד.
אם היו שומרים את כל הציוד בבית, כמו בצבא השוויצרי אז אולי זה היה אפשרי. מצד שני, אם היו מיישמים את זה בארץ אז אתה יכול רק לתאר לעצמך כמה מהציוד הזה היה מגיע לידי עבריינים או מחבלים...
בדיוק בשביל זה יש ווסט מדולרי, שאתה יכול להתאים לאופי המשימה בטש,מלחמה,אימון... ולהתאים את הפואצים לוקח פחות זמן מלהתאים את הרצועות.
לפי דעתי השיטה השווצרית מצוינת, כל עוד זה לא אמלח והרבה חברה שאני מכיר עושים אותה היום וגם אני יעשה בעתיד.
מי שאומר שיש לנו את הח"א הכי טוב בעולם טועה. אולי במשדרים לפני יום העצמאות זה נשמע טוב, אבל זה שטויות במיץ (ואני לא מזלזל באנשי החייל, אני בטוח שהם מוכשרים כאין כמוהם). פשוט אנחנו ומדינות מתקדמות יותר זה ליגה אחרת של איכות וכמות של ציוד.
אפשר להשוות בין חייל אמריקני לחייל ישראלי, כמו שאפשר להשוות בין ציוד של חייל ישראלי לציוד של חייל סורי.
לאמריקנים יש את הכסף להחליף את המדים של כל הצבא בתקופת זמן קצרה, נעליים צבאיות יקרות ונוחות יותר, לספר משקפי מגן אופנתיים לחיילים ולדאוג שלכל חייל יהיה אפוד תפור למידותיו. בצה"ל אין את הכסף הזה ורק חיילים ביחידות מיוחדות ומיוחסות מקבלים צ'ופרים שכאלה. הלוחמים מן השורה מסתפקים בציוד סטנדרטי. אם תצליח למצוא נפט בישראל, אז גם לנו יהיה מספיק כסף לכל זה.
ואם כבר לקצץ, אז יש מקומות טובים יותר מאשר בכלים כמו מטוסים וצוללות שבאמת נותנים לנו את הייתרון האיכותי על פני האויבים שלנו.
אולי את החא הטוב בעולם אין לנו אבל את המטוסים הטובים בעולם יש לנו...
אני לא מבקש להחליף מדים כל שני וחמישי, אבל אתה לא מסכים שצריך לפחות הסוואה עדכנית? ונעליים נורמליות ולא מww2 .אני בטוח שעלות הנעליים לא תעבור את עלות הטיפול הרפואי של מי שנפגע מהם.
הווסט\קרמון האמריקאי הוא מקט שזה גודל אחיד. את המשקפיים לפי מה שאני יודע הם קונים בכספם האישי,אצלנו גם אותו דבר או תרומות. המקום היחידי שאני מכיר, שתופרים ווסט וקרמון למידה אישית זה צהל, בכל פלוגה יש אמלחיה שלוקחת ווסט מקט וקרמונים ופשוט תופרת אותו מחדש, או שתופרת עם חומר שנקנה מתרומות. לא עדיף ציוד אחיד לכולם במקום להראות כמו פלנגות?
לא צריך למצוא נפט בשביל זה, אפילו אני בכלל לא בטוח שצריך לקצץ .
|