07-07-2007, 18:28
|
|
|
חבר מתאריך: 05.04.07
|
|
שלום רב!
זה לא כזה מסובך! הוא לא ביקש לייצר את השבבים עצמם...
לצורך העניין, אני אעיד כאן על עצמי שבניתי זיכרון פלאש נייד בנפח חצי ג'יגה, כך שאני מניח שלהוסיף לזה מסך LCD קטנטן, מיקרו-בקר שידאג שכל המערכת תתפקד כמו שצריך ורכיב שיכיל את כל הקשור לפענוח קבצי ה-WMA, ה-MP3 והוידאו לא יהיה כזה קשה!
אל תבין אותי לא נכון, זו עבודה רבה! אבל לאמר שהיא קשה? לא, לא ממש... לדעתי, בכל אופן!
כבוד המשורר, יש לך ידע קודם באלקטרוניקה? אם כן, הפרוייקט הזה לא אמור להוות בעבורך משימה בלתי אפשרית... אם לא, הייתי מציע לך להתחיל עם מעגלים פשוטים יותר, ולאחר שתצבור מספיק נסיון תתקדם לפרוייקט אותו אתה מנסה לכבוש...
לטובת קיצור האשכול, אני כבר אציין בעבורך את החלקים שלדעתי תצטרך בעבור הפרוייקט הזה:
זכרון NAND FLASH (סמסונג מייצרים כאלו בנפח של 256 מגה-בייט ועד 64 ג'יגה-בייט), מיקרו-בקר ע"מ לשלוט על תפקוד כל חלקי המערכת יחד (מיקרוצ'יפ מצויינים בתחום הזה), מסך LCD (חלקם כוללים בקרי-תצוגה "בילט-אין" בתוכם וחלקם לאו, במקרה שזה שברשותך לא מכיל בקר תצוגה, תצטרך לדאוג גם לזה..! סמסונג מייצרים מסכים כאלו במיוחד בעבור נגני MP3/MP4) ו-FPGA שיכיל את הפענוח של קבצי ה-MP3, ה-WMA וקבצי הוידאו...
אגב, עוד דבר שכמעט שכחתי... אתה מתכנן את זה רק ע"מ ללמוד ולהתנסות, או שאתה באמת רוצה לשמוע בזה וליהנות מזה? כי אם זה ע"מ להשתמש בזה, צריך לתכנן אריזה וכפתורים, מה שאומר שזה כבר שימוש בתוכנות כמו SolidWorks או Pro/Engineer... בנוסף, אתה צריך לתכנן את הלוח המודפס, דבר שגם כן נעשה בעזרת תוכנות... הייתי מציע לך להשתמש בגירסה החינמית של EAGLE, היא נורא טובה למתחילים..! בקר באתר הבית שלה: http://www.cadsoftusa.com.
לשיקולך...
בברכת כל טוב והצלחה רבה (!) בכל, אריה.
נ.ב: שמתי לב שאתה מעוניין לבנות או MP3 או MP4... הייתי מציע שתתחיל בקטן -- דבר ראשון תבנה מכשיר שיודע לפענח קבצי MP3 ו-WMA, ורק לאחר מכן, אם עדיין ישאר לך כוח ורצון, תוסיף לו את המסך הגדול ואת האופציה לצפות בסרטים... (לפענח קבצי וידאו זה סיפור קצת ארוך ומייגע, מניסיון..! )
נערך לאחרונה ע"י Phinox בתאריך 07-07-2007 בשעה 18:55.
|